KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Metin şentürk ilahi klibi için semazen oldu

Sanatçı Metin Şentürk, 'Gözlerimden Akan Yaşlar Muhammedin Aşkındandır' ilahisini yorumlamak üzere semazen elbisesini giyip kameranın karşısına geçti. TRT için çekilen klibin, Ramazan ayına yetiştirileceği öğrenildi.

Metin şentürk ilahi klibi için semazen oldu
23 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ 00:04
0
1934
0
AA aa

Haliç Tersanesi'nde başlayan klip çekimleri için semazen elbisesi giyip kameralar karşısına çıkan Şentürk, sema yaparken kendisini Allah'a doğru bir koşuş, bir varış içerisinde hissettiğini söyledi.

Sema'ya olan merakının konservatuvar okuduğu yıllarda başladığını dile getiren Şentürk, 'O yıllardan beri merakım vardı. Bu merakımı yönetmenle paylaştım o da olur deyince ders almaya başladım. 1 aydır sema dersi alıyorum. Haftada bir iki kere semazen hocamla bir araya gelip çalıştık. Bundan sonra hem sema derslerime hem de semaya devam edeceğim.' dedi.

İlk dersler esnasında başaramamaktan korktuğunu dile getiren Şentürk, 'İnsan bir işi yapınca ya iyi yapmalı ya da hiç yapmamalı. Ben de buna başlarken ya iyi yapamazsam korkusu vardı içimde. Yüzüme gözüme bulaştırırım diye korktum. Ancak biliyorsunuz ki hırslı bir insanım, kafama taktığım şeyi yapıyorum.' şeklinde konuştu.

Sema çalışmalarına evde de devam ettiğini aktaran Şentürk, 'Sema hocamdan dersler aldıktan sonra evde de çalışmalara devam ediyordum. Evdeki hocam da eşimdi. Ancak ben dönerken onun da başı dönüyordu. Ona yanlışlarımı söylemesini istiyordum. Böylelikle öğrenmem daha kısa sürmüş oldu.' ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin üzerindeki sema elbisesini biraz anlatmasını istemesi üzerine Şentürk: 'Sema elbisesi hem insanın gelinliği hem de kefeni anlamına geliyor. İnşallah Allah beni bu elbiseler içinde mahcup etmez.'

Bugüne kadar hep düşündüklerini yaptığını söyleyen Şentürk, insan düşündüklerini, hissettiklerini yapmazsa hep keşkeler içinde yaşamak zorunda kalacağını belirterek, 'Ben keşkeler içinde yaşamak istemeyen bir insanım o yüzden sema yapmayı düşündüm ve şu an yapıyorum.' dedi.

Sema yapmanın çok farklı bir şey olduğunu belirten Şentürk, semanın bir zikir olduğunu aktararak, 'Semazenler kusura bakmasınlar ben onlar kadar yapamıyorum. Bu yüzden bana kırılmalarını istemiyorum.' temennisinde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın