KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Mesleki eğitim merkezi'nin kayıtları başladı

 

Çeşitli meslek dalların da öğrenci yetiştiren Mesleki Eğitim Merkezi'nde kayıtlar 1 Temmuz itibariyle başlandı.

Mesleki eğitim merkezi`nin kayıtları başladı
28 TEMMUZ 2010 ÇARŞAMBA 00:33
0
1838
0
AA aa
Mesleki Eğitim Merkezi kapsamında kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik eğitiminin verildiği meslek dalında kayıtlar başladı.

 

3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında bulunan meslek dallarında çırak öğrenci kayıtlarının 15 Eylül'de sona erecek.
 

15 Eylül 2010'da sona erecek kayıtlarda meslek sahibi gençlikle daha güzel günler hedeflendiği Mesleki Eğitim Merkezi'nde kuaförlük, mobilyacılık, elektrik ve benzeri meslek dallarında eğitim veriliyor.
 

Konuyla ilgili bilgi veren Mesleki Eğitim Merkezi yetkilileri,  “4702 Sayılı Kanun ile 19 yaşından büyük olan ve bir işyerinde çalışanlar da Çırak öğrenci olarak kayıtları yapılabilmekte ve sigorta primleri devlet tarafından ödenmektedir” dediler.
 

Kayıt tarihlerini hatırlatan yetkililer, “Kanun kapsamında bulunan mesleklerde çalışan veya çalışmak isteyen 14 yaşını doldurmuş ve en az İlköğretim Okulu mezunu kişilerin ve bu kişileri çalıştıran işverenlerin 01 Temmuz 2010 – 15 Eylül 2010 tarihleri arasında merkezimize kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İnönü Mahallesi Kültür Caddesi Bingöl Lisesi'nin karşısında bulunan Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi binasında yapılıyor” diye konuştular.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın