Bingöl'de yaptığı hayırlı hizmetleriyle adını duyuran Umut Kervanı Platformu üyesi Merhamet Eli Derneği, Kasım ayına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Merhamet Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, “34 aileye 2.369,00 TL değerinde gıda, 9 aileye 2.850.00 TL nakdi yardım, 11 aileye 666,00 TL değerinde kırmızı et yardımı olmak üzere Kasım Ayı içerisinde toplamda 54 aileye 5.885,00 TL tutarında yardımda bulunduk. Bingöl Merhamet Eli Derneği olarak bizler imkânlarımız oluştukça her ay olduğu gibi yine ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım elini uzattık” dedi.
“İNFAK; MALI AZALTMAZ, BEREKETLENDİRİR”
İnfak'ın; Allah'ın verdiği servet nimetinin şükrü olduğunu dile getiren Demir, “Şükür ise serveti artırır, nankörlük de eksiltir. Bu sebeple infak, malı azaltmaz, bereketlendirir ve arttırır. İnsanlar infak etmekle mallarının azalacağını, belki de fakirleşeceklerini sanırlar. Hâlbuki Allah'ın imtihan için, emanet olarak verdiği mallarımızı yine O'nun istediği yerlerde ve şekillerde harcamak, hem O'nu memnun edecek, hem de malımızın bereketini artıracaktır. Rabbimiz buyuruyor, “Hatırlayın ki Rabbiniz size: Eğer şükrederseniz, elbette size nimetimi artıracağım ve eğer nankörlük ederseniz hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir, diye bildirmişti.”( İbrahim süresi: 7) Evet, İnfak edilen mal, mutlaka çoğalıp artar. “Allah yolunda ne infak ederseniz O, bunun ardından daha iyisini lütfeder. O, rızıklandıranların hayırlısıdır.” (Sebe süresi:39) Hakikatten malını Allah yolunda cihad için infak eden, muhtaçlara yardım eden ihlaslı zengin Müslümanların malları artmaktadır. Bu artışta İslam davasının ve fakirin hakkını gözetmenin büyük rolü vardır. Fakat İnfak etmeyenlerin, İslam davasının ve fakir hakkını esirgeyenlerin mallarının da, er geç yok olduğu görülmektedir. Bunda da aç gözlerin eritici tesiri bulunmaktadır. Bir malı infak etmek, bağ ve asmaların çubuklarını kesmeye benzer. Bir asmanın çubukları kesilmezse o sene haddinden fazla üzüm yapar, fakat bu üzümleri besleyemez. Nihayet kurur gider. Kesilirse hem çok üzüm verir, hem de uzun seneler kurumaz, devam eder. İşte tıpkı bunun gibi infak edilmeyen mal, görünüşte çok görülür. Fakat uzun sürmez, bir afetle yok olur gider. İnfak edilirse daima çoğalır. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden cenabı Allah razı olsun” diye konuştu.