KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Merhamet eli'nden 54 aileyi yardım

Bingöl’de hayırlı hizmetlerini sürdüren Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği), Kasım Ayı’nda 54 aileye gıda ve nakdi yardımda bulundu.

Merhamet eli`nden 54 aileyi yardım
10 ARALIK 2016 CUMARTESİ 00:04
0
1441
0
AA aa

Bingöl'de yaptığı hayırlı hizmetleriyle adını duyuran Umut Kervanı Platformu üyesi Merhamet Eli Derneği, Kasım ayına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Merhamet Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, “34 aileye 2.369,00 TL değerinde gıda, 9 aileye 2.850.00 TL nakdi yardım, 11 aileye 666,00 TL değerinde kırmızı et yardımı olmak üzere Kasım Ayı içerisinde toplamda 54 aileye 5.885,00 TL tutarında yardımda bulunduk.  Bingöl Merhamet Eli Derneği olarak bizler imkânlarımız oluştukça her ay olduğu gibi yine ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım elini uzattık” dedi.

“İNFAK; MALI AZALTMAZ, BEREKETLENDİRİR”

İnfak'ın; Allah'ın verdiği servet nimetinin şükrü olduğunu dile getiren Demir, “Şükür ise serveti artırır, nankörlük de eksiltir. Bu sebeple infak, malı azaltmaz, bereketlendirir ve arttırır. İnsanlar infak etmekle mallarının azalacağını, belki de fakirleşeceklerini sanırlar. Hâlbuki Allah'ın imtihan için, emanet olarak verdiği mallarımızı yine O'nun istediği yerlerde ve şekillerde harcamak, hem O'nu memnun edecek, hem de malımızın bereketini artıracaktır. Rabbimiz buyuruyor, “Hatırlayın ki Rabbiniz size: Eğer şükrederseniz, elbette size nimetimi artıracağım ve eğer nankörlük ederseniz hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir, diye bildirmişti.”( İbrahim süresi: 7) Evet, İnfak edilen mal, mutlaka çoğalıp artar. “Allah yolunda ne infak ederseniz O, bunun ardından daha iyisini lütfeder. O,  rızıklandıranların hayırlısıdır.” (Sebe süresi:39) Hakikatten malını Allah yolunda cihad için infak eden, muhtaçlara yardım eden ihlaslı zengin Müslümanların malları artmaktadır. Bu artışta İslam davasının ve fakirin hakkını gözetmenin büyük rolü vardır. Fakat İnfak etmeyenlerin, İslam davasının ve fakir hakkını esirgeyenlerin mallarının da, er geç yok olduğu görülmektedir. Bunda da aç gözlerin eritici tesiri bulunmaktadır. Bir malı infak etmek, bağ ve asmaların çubuklarını kesmeye benzer. Bir asmanın çubukları kesilmezse o sene haddinden fazla üzüm yapar, fakat bu üzümleri besleyemez. Nihayet kurur gider. Kesilirse hem çok üzüm verir, hem de uzun seneler kurumaz, devam eder. İşte tıpkı bunun gibi infak edilmeyen mal, görünüşte çok görülür. Fakat uzun sürmez, bir afetle yok olur gider. İnfak edilirse daima çoğalır. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden cenabı Allah razı olsun” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın