KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
17 °C Kısmen güneşli

[m]erdoğan'dan[/m] [k]ab'ye terör isyanı![/k]

Erdoğan, Almanya ziyareti çerçevesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

[m]erdoğan`dan[/m]  [k]ab`ye terör isyanı![/k]
10 EKİM 2010 PAZAR 03:02
0
5307
0
AA aa

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti çerçevesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Toplantıda Teröre karşı işbirliği için türkiye ve Almanya arasında komisyon kurulusması kararı alındı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, asimilasyon konusunun Alman hükümetinin gündeminde bulunan bir konu olmadığını, ülkede yaşayan Türklerin Alman toplumuna uyumu konusuyla ilgilendiklerini söyledi.

Merkel, başkent Berlin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Erdoğan'a "Asimilasyon insanlık suçudur" şeklindeki sözlerinin hala arkasında durup durmadığının sorulması üzerine Erdoğan'ın verdiği yanıttan sonra söz alarak, "Asimilasyon gündemimizde olan bir konu değil" dedi.

Almanya'da asimilasyon yerine Türklerin Alman toplumuna uyumu konusuyla ilgilendiklerini ifade eden Merkel, ülkede yaşayan Türklerin Almanca öğrenmesinin, Alman toplumunun değerlerini benimsemelerinin ve özellikle okulu yarıda bırakan Türk gençleri için fırsat eşitliği yaratılmasının önemli olduğunu kaydetti.

MÜZAKERELERİN UCU AÇIK

Türkiye'nin AB üyeliği sürecini canlandırmak amacıyla somut girişimleri olup olmayacağı sorusuna karşılık da Merkel, müzakerelerin ucu açık sürdürüldüğünü, bu konuda görüşbirliği içinde olduklarını, Kıbrıs'a yapacağı bir ziyaret sırasında adada çözüm bulunması için de tarafları harekete geçirmeye çalışacağını, Kıbrıs sorununun çözümünün Türkiye'nin, Avrupa'nın ve tüm bölgenin çıkarına olacağını söyledi.

Bir gazetecinin, yeni fasılların açılmasının siyasi nedenlerle engellendiğini belirtmesi üzerine Merkel, bu sorunun aşılması için Kıbrıs Rum kesimiyle temaslarda bulunduklarını kaydetti.

TERÖR İÇİN KOMİSYON KURULACAK

Merkel, konuşmasında da terörizme karşı mücadele etmek amacıyla iki ülke içişleri bakanlıkları tarafından bir komisyonun kurulacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan ile ikili ilişkilerin ve uluslararası konuların yanı sıra ağırlıklı olarak Türklerin Almanya'ya uyum konusunu ve sorunları ele aldıklarını belirten Merkel, ekonomik ilişkileri de ele aldıklarını ve Erdoğan'ı gelecek yıl 28 Şubatta, Türkiye'nin konuk ülke olması vesilesiyle Hannover kentinde düzenlenecek CeBIT bilişim fuarına davet ettiğini söyledi.

Türk işçilerinin Almanya'ya göçünün 50. yılının gelecek yıl içinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak olması vesilesiyle de Erdoğan'ı Almanya'ya davet ettiğini ifade eden Merkel, görüşmede G-20 ve NATO zirvesi hazırlıklarını ve Kıbrıs konusunu da ele aldıklarını bildirdi.

ERDOĞAN: YARARLI BİR GÖRÜŞME OLDU

Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de Başbakanlıkta yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptılar ve soruları yanıtladılar.

Başbakan Erdoğan, Merkel ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Berlin Olimpiyat Stadı'nda, her ne kadar mağlubiyetimizle de geçse bir dostluk akşamının ardından, iki dost ve müttefik ülkenin Başbakanları olarak bugün gerçekten yararlı bir çalışma kahvaltısında bir araya geldik. İki ülke arasındaki birçok konuyu ele alma fırsatını bulduk. İki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular üzerinden kapsamlı bir görüş alışverişimiz oldu. Ve Merkel'in geçen mart ayında Türkiye'ye yaptığı ziyarette ele aldığımız konularda alınan mesafeleri değerlendirme fırsatımız oldu. İkili ilişkilerimizin tüm alanlarda geliştiğini görmenin mutluluğu içindeyiz. Bu işbirliğinin her alanda daha da güçlenmesi için ortak kararlılığa sahip olduğumuzu bir kere daha gördük. Ülkelerimiz arasında gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerin artarak devam etmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu ayın 18'inde Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un Türkiye'yi ziyaret edecek olmasından memnuniyet duymaktayız.

Merkel ile Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren konuları değerlendirdik. Vatandaşlarımızın Alman toplumuna entegrasyonu konusunu değerlendirdik, ki bu konuda da hemen hemen büyük oranda yaklaşım tarzımızın aynı olduğunu düşünüyorum. İki ülke olarak bundan sonraki süreçte neler yapabileceğimizi de ele aldık ve ilgili bakanları da kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar için ağırlıklı olarak bir çalışmaya başlamaları noktasında talimatlandırdık. Burada ben Merkel'e de teşekkür ediyorum.

2011 Ekim'inde, Türkiye'den Almanya'ya gelişin 50. yılını kutlama noktasında bir dizi kutlama törenleri yapılması ve bu törenleri zenginleştirmek, 50 yılın analizini yapmak, 50 yılda neredeyiz ve bundan sonra neler yapalım ki, çok daha farklı bir konuma bu işi taşıyalım, entegrasyon noktasında eksiklerimiz neler, bunları gidermek için düzenlenecek sempozyumların hem bilimsel ayağını çalıştıralım hem siyasi ayağını çalıştıralım, teori pratik buluşmasını sağlayalım dedik. Bu çalışmalara bizzat katılarak yönlendirmeyi düşünüyorum.''

TÜRKİYE'YE YILDA 4 MİLYON ALMAN TURİST GELİYOR

Başbakan Erdoğan, işin ekonomik ayağında Hannover Cebit fuarı bulunduğunu belirterek, ''Bundan önceki fuarda bir arada olmuştuk, bunda da bir arada olacağız. Bu fuara da katılmayı hedefliyorum. Burada da yine gerek fuarda, tüm oradaki katılımcılarla bir arada olmak ve burada da bir dizi etkinlik içinde olmayı düşünüyoruz'' dedi.

Almanya'da yaşayan Türklerin iyi eğitimi konusunda iki tarafa da sorumluluklar düştüğünü belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'de bir Alman üniversitesi kuruyoruz. Bunun ikinci ayağı, Almanya'da da bir Türk-Alman üniversitesini kurabilmek. Bunun da hızla mesafe almasını arzuluyoruz. Bir an önce Türk-Alman üniversitesinin, İstanbul'daki ayağında gerek öğrenci alımlarıyla birlikte oradaki eğitimin verimli şekilde gelişmesi, inanıyorum ki, burada atılacak adımı da güçlü kılacaktır. Türkiye'nin Almanya'nın geleceğine daha da önemli katkılarda bulunacağına da inanıyorum. Örneğin, Almanya'da Türklere ait firma sayısı 72 bine ulaştı. İşletmeler yaklaşık 30 milyar avro iş hacmine sahip olup, 350 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bunun yanında 4 milyon Alman Türkiye'ye turist olarak geliyor. Türkiye'nin turizm potansiyeli içinde Alman dostlarımızın yeri birinci sırada. Bunun yanında Alman dostlarımızın Türkiye'de mekan edinmeleri, orada eve satın almaları, bu da tabii aramızdaki halkların kaynaşması bakımından çok önemli gelişmeler diye düşünüyorum.''

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın