KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi

2026-2027 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin zam oranları ile sosyal şartlarını belirleyecek '8. Dönem Toplu Sözleşme' süreci devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı ilk teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Yalçın, teklifi reddettiklerini dile getirdi.

Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
12 AĞUSTOS 2025 SALI 23:11
2
1338
2
AA aa

Hükümet, 2026-2027 yılları için memur ve memur emeklilerine yapılacak toplu sözleşme zammı için teklifini açıkladı. Hükümetin memurlara maaş zammı teklifi; 2026'ın ilk 6 ayı için yüzde 10, 2026'ın ikinci 6 ayı için yüzde 6, 2027'nin ilk 6 ayı için yüzde 4 ve 2027'nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 oldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bahçesinde, toplu sözleşme sürecine ilişkin olarak basın mensuplarına açıklamada bulunarak, "Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz. Memurun emeğini, alın terini yok sayan yetersiz teklife hayır. Bu ciddiyetsiz teklifi reddediyoruz. Biz ortada pazarlık yapacak bir teklif görmüyoruz. Kamu işvereni az önce teklifini açıkladı. Teklifte taban aylığı yok, refah payı yok, bu teklifte enflasyonun gerçekliği yok. Bu teklifte çözüm yok, bu teklifin adaletle ilgisi alakası yok. Bu oranlar geçmiş kayıplarımızı telafi etmez. Bu yüzden bu ciddiyetsiz talebi reddediyoruz. İşveren 19 gün bu teklif için mi bekledi? Bu teklif 19 gün değil, 19 saniye bile üzerinde düşünülmediğini gösteriyor. İşveren umut değil hayal kırıklığı üretmiştir. Biz ortada pazarlık yapacak bir teklif görmüyoruz. Bu teklif ücret dengesizliğini ortadan kaldırmaz." dedi.

"İŞVERENDEN CİDDİ TEKLİFLERİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Yalçın, "Görüyorum ki 7'nci dönemde yapılan hatalar devam ediyor. Bu rakamlar farazi oluşturulmuş rakamlar. Biz sorunlar masada çözüsün istedik. Ayın 19'unda süre bitiyor. Bir an önce tekliflerimizin sağlanması için işverenden ciddi tekliflerin gelmesini bekliyoruz. Toplumun yüzde 25'inden fazlasını ilgilendiriyor." ifadelerini kullandı. 

"81 İLDE SAHADAYIZ"

Yalçın, "Yarın Çalışma Bakanlığı'nın önünde olacağız. 81 ilde teşkilatlarımızla sahada olacağız." diye konuştu.

HÜKÜMETİN 2026-2027 İÇİN İLK TEKLİFİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıktan, Hükümet tarafının 8. Toplu Sözleşme döneminde hükümetin ilk teklifini şöyle dile getirdi.

2026'ın ilk 6 ayı: Yüzde 10

2026'ın ikinci 6 ayı: Yüzde 6

2027'nin ilk 6 ayı: Yüzde 4

2027'nin ikinci 6 ayı: Yüzde 4

MEMURLARIN TALEBİ

Memur-Sen'in 2026-2027 yıllarını kapsayacak 8. Dönem Toplu Sözleşme teklifi şöyle oldu:

2026 İÇİN TOPLAM YÜZDE 88 ARTIŞ

2026 için 6'şar aylık dönemler itibariyle; 

10 bin TL (Taban aylığı) + yüzde 10 (Refah payı) + yüzde 25 + yüzde 20 olmak üzere toplamda yüzde 88 artış.

2027 İÇİN TOPLAM YÜZDE 46 ARTIŞ

2027 için 6'şar aylık dönemler itibariyle; 

7 bin 500 TL (Taban aylığı) + yüzde 20 + yüzde 15 olmak üzere toplamda yüzde 46 artış.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115580)
13 Ağustos 2025 Çarşamba 02:17
Neyinize yetmiyor o para! Aç gözlülük yapmayın şükür edin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115621)
15 Ağustos 2025 Cuma 19:03
@Misafir Kullanıcı Belli ki A haberi çok izlemişsin yazık sana.. Allah aklınızı kullanın diye emrediyor.. günün ekonomik şartlarını düşününce bu zam memura nasıl yetecek?? Vicdansız memura yüzde 4 kendilerine yüzde 250 zam yapıyorlar medyayı a haberden takip edersen tabi ki göremezsin insafsız
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın