KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Memleketime hizmet için aday adayıyım

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekili aday adayı Prof. Dr. Eşref Taş, &';Hayali ve boş vaatlerle değil, gerçek projelerle siz memleketim insanlarına hizmet etmek için aday adayı oldum” dedi.

Memleketime hizmet için aday adayıyım
18 MART 2011 CUMA 08:37
0
2678
1
AA aa

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'ndan istifa ederek, AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Eşref Taş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Adaklı, Kığı, Yayladere, Yedisu, Karlıova, Solhan, Genç ilçelerinde ve Ilıcalar, Arakonak, Servi, Çaytepe, Sancak Beldelerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Taş, gittiği ilçe ve beldelerde vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
“Hizmet etmenin en etkili yolu siyasettir, yeter ki biz samimi olalım”
Harran Üniversitesi ve Siirt Üniversitesinde birçok kurulda görev yapmasının yanı sıra Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık görevlerinde bulunan ve bu görevleri sırasında birçok Bingöllü öğrenciyi, gerek Araştırma Görevlisi gerekse Yüksek Lisans ve Doktora için Siirt, Harran ve diğer bazı üniversitelere alınmalarını sağladığını belirten TAŞ;“Hizmet etmenin en etkili yolu siyasettir, yeter ki biz samimi olalım” dedi.
“Halkımız; eğitimli, samimi, azimli, vizyonu ve projeleri olan vekil istiyor”
Başarılı bir akademik dönem geçiren ve 53 uluslararası, 2 ulusal makale yayınlayarak, TÜBİTAK projelerinde ve Sanayi Bakanlığı'nın SAN-TEZ ve TEKNOGİRİŞİM projelerinde panelist ve proje izleyicisi olarak görev almaktadır. Şu ana dek 53 adet TÜBİTAK Teşvik Ödülü alan Taş, “Bize verilecek en büyük ödül memleketimize hizmet etme görevidir.”dedi.
Temaslarda bulunduğu yerlerde halkın olumlu tepkilerini değerlendiren Taş, “Halkımız; eğitimli, samimi, azimli, vizyonu ve projeleri olan vekil istiyor” diyerek bazı projelerini açıkladı:
“Akademik kadrolardan oluşan, alanlarında uzman arkadaşlarımla bir ekip çalışması başlattık, İlimizi kalkındırabilecek, işsizliği azaltacak, yatırımcılarımızı teşvik edecek; eğitim, kültür ve sanayi alanında birçok proje üzerinde çalışmaktayız. Örneğin; Bingöl-Karlıova'nın görünür linyit kömür rezervi 88 milyon ton olup, açık işletmeyle üretilecek kömür en fazla 27-30 milyon ton civarındadır. Dolayısıyla bu miktarlık rezervle bile, kurulacak 100MW'lık santral ekonomik bir şekilde 30 yıl boyunca beslenebilir. Buradan elde edilecek elektrik, yörenin elektrik ihtiyacını karşılayabileceği gibi 200-250 kişiye istihdam imkanı demektir. Bugün, konutta 21,5 kr/kwh olan elektrik fiyatlarıyla bu santralin toplum ve kamu açısından son derece karlı bir yatırım olacağı açıktır.
Yine Karlıova bölgemizde Bingöl'e yaklaşık 45 km uzaklıkta MTA tarafından bulunan termal su saniyede 33 lt akmaktadır. Bu suyun 70 C derecede olması nedeniyle iyi bir izolasyon yöntemiyle ilimize getirilip;
-Isıtma sistemlerinde kullanılıp, konut ve işyerlerimizin ısınma ihtiyacını önemli ölçüde karşılaması,
-Bu bölgenin, yapılacak büyük bir turistik termal komplex ile cazibe haline gelmesi,
-Bu termal suyun bölgede uygun bir alanda seracılık için kullanılması,
Termal suyun yüksek debili olması münasebetiyle yaklaşık 5000 m2'lik geniş bir alanda seracılık yapılabileceği tahmin edilmektedir. İlimize hem istihdam hem de üretim alanında büyük bir katkı sağlayacak olan bu yatırımın proje çalışması, akademisyenlerden oluşan ekibimiz tarafından devam etmektedir. Bu yatırımı gerçekleştirmemiz halinde ilimize milyar dolarlık bir ihracat getirisi sağlanacaktır. Bu tür yatırımlar ülkemizin çeşitli yerlerinde mevcut olup, en önemli örneklerinden biri olan Urfa ilimizde yapılan seracılık sayesinde ülkemizin birçok yerine ürün sağlanmaktadır.
Bunların yanı sıra ekibimizle üzerinde çalıştığımız diğer projelerimizi tamamladıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız.
Gençlerimize iş sahaları açmak, farklı alanlarda bayanlarımızı da kapsayacak kurslar, halk eğitim ve çıraklık merkezleri vb. alanlarda üniversitemizin de desteğiyle çeşitli sertifika eğitimleri ile kalifiye elemanlar yetiştirerek gençlerimize yeni istihdam alanlarında fırsatlar sunmak, organize sanayimizin bir an önce tamamlanması ve geliştirilmesi, Bingöl'ümüzden girişimde bulunacak olan müteşebbislerimizin desteklenmesi ve yatırıma teşvik edilmeleri için gerekli alt yapının oluşturulması, projelere öncülük yapmak ve ulusal-uluslararası diyaloglar geliştirmek, Bingöl'ümüz için yapılmasını elzem gördüğümüz ihtiyaçlardandır.” 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adnan Menderes (@Misafir_2729)
19 Mart 2011 Cumartesi 18:37
Saygıdeğer Hocamı uzun bir süredir tanımaktayım. Bizim Kimya dersimizie girmişti. Kendisini bilim alanında, insani noktada ve pek çok alanda yakından tanıma fırsatım oldu. Şurasını kesinlikle ifade edebilrim ki Hocam bu işin hakkını verecek nadir örneklerden birisi. Eminim ki Bingöl'e değer katacak, Bingölü bölgenin en gelişmiş ve sorunlarının çözmüş illeri arasında yer almasını sağlayacaktır. Hocam meclise gittiğinde kendisinden ikinci bir bakanımız olmasını bekliyorum. Çünkü o kapasite ve liyakata sahip birisi
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
18.09.2024
17:22
Bingöl`de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda dört farklı noktada 3 Bin 78 kök kenevir bitkisi ve 21 Kilo 675 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
18.09.2024
16:54
Dünya şampiyonasında Türkiye`yi temsil edecek
Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Milli takım seçmelerinde rekor kırarak birinci olan Bingöllü sporcu Eda Sayak, Antalya'da yapılacak Bocce Raffa Dünya Şampiyonası'nda Bingöl'ü ve Türkiye'yi temsil edecek.
18.09.2024
16:17
Bingöl`e atanmıştı: Yayladere, ‘Türkiye güzeli` doktoru bekliyor
Bingöl'e atanmıştı: Yayladere, 'Türkiye güzeli' doktoru bekliyor
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda birinci seçilen ve Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere'ye atanan İdil Bilgen'i, bölge halkı ilçeye davet etti: 'Doktor Hanım da buraya geldiğinde, bizim bir kızımız, evladımız olur. Gerekli desteği ve yardımı da biz sağlar, ona her konuda yardımcı oluruz.'
18.09.2024
16:06
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Bölge halkı HES istemiyor'
İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu'yu ziyaretlerinde, Karlıova bölgesinde yapılması planlanan HES projelerinin bölgeye vereceği olumsuz yönleri ve bölge halkının beklentileri aktaran Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Bölge halkı, yapılacak bu HES projelerinin hayata geçmemesi gerektiğini haykırıyor' dedi ve alternatiflere dikkat çekti!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın