KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Mehmetçik lübnan'da örnek birlik

Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinin 7.5 kilometre güneydoğusundaki Şaitiye köyüne yaklaşık 1 ay önce konuşlanan Türk birliği, kapılarını ilk defa basına açtı.

Mehmetçik lübnan`da örnek birlik
16 KASIM 2006 PERŞEMBE 19:54
0
1262
0
AA aa
Genelkurmay Başkanlığı, Lübnan'daki BM Barış Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapmak üzere Sur kenti yakınlarındaki Şaitiye köyüne konuşlandırılan Türk İstihkam Bölüğü'nün faaliyetlerini tanıtmak için bugün bir basın turu düzenledi.

UNIFIL Türk İnşaat İstihkam Bölük Komutanı Binbaşı Serdar Fatih Yılmaz, basın mensuplarına Lübnan'da yapılan çalışmalar ile ilgili bir brifing verdi. Yılmaz, Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde Lübnan'da tahsis edilen bölgede tarafsız bir şekilde verilen görevleri yerine getirdiklerini bildirdi. UNIFIL tarafından 10 Kasım'da yapılan denetlemelerde, denetimde Türk bölüğünün harekata hazırlık seviyesinin diğer birlikler arasında örnek olarak seçildiğini belirtti. Binbaşı Yılmaz, UNIFIL'ın 21 Kasımda gerçekleştirilecek ilk harekat yeteneği denetiminin ardından birliğin ilk görevini alacağını kaydetti. Türk birliğinin kısa sürede halkın ve UNIFIL karargahının taktirini kazandığını belirten Yılmaz, birliğin konuşlandığı beldenin belediye başkanının isteği üzerine bir spor saha inşasına başladıklarını da sözlerine ekledi.

RADYASYON TESPİTİ YOK

Basın mensupları brifinginin ardından bir süre 2 timden oluşan bomba imha timlerinin çalışmaları izlendi. Binbaşı Yılmaz, bomba imha timlerinin bölgede gerekli arama tarama işlemlerini tamamladıklarını belirterek, patlayıcı maddeye rastlanmadığını ifade etti. Yılmaz, bölgede radyasyon bulunduğu yönünde ortaya atılan iddiaların hatırlatılması üzerine de, "Herhangi tespit yok" dedi.

Personelin eğitimli ve inşaat konularında uzman olduğunu belirten Bölük Komutanı Binbaşı Yılmaz, "UNIFIL'ın göz bebeği bir birlik. Çok görev alacağımıza eminim. BM bize inşaat kapsamında her türlü görevi verebilir. Alacağımız ilk görevin Lübnan'da konuşlanacak bir birliğin üs bölgesinin hazırlanması faaliyeti olabileceğini tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Lübnan'daki Türk İnşaat İstihkam Bölüğü, bölük karargahı, 3 istihkam inşaat takımı ve 2 patlamamış madde imha timinden oluşuyor. 261 personelden oluşan bölükte 15 subay, 39 astsubay, 3 sivil memur, 56 uzman erbaş, 124 er ve 24 sivil personel bulunuyor. Toplam 67 çadırdan oluşan 40 dönümlük alana kurulu bölükte günde 500 personele yemek çıkarılabiliyor. Personel için hazırlanan yatakhaneler eksi 30 dereceye kadar korumalı mazlzemelerden oluşurken, birliğin seyyar banyosu 24 saat personelin kullanımına açık tutuluyor.

İsrail sınırına 15 kilometre mesafede bulunan Türk birliğine yakın bahçe ve tarlarlarda bomba imha çalışmaları Lübnan hükümeti tarafından izin verilen özel firmalar tarafından yapılıyor. Patlamalar zaman zaman Türk birliğinin bulunduğu bölgeden de duyuluyor.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın