KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Mehmet Aydar Hayatını Kaybetti

1981-1983 yılları arasında TBMM Danışma Meclisinde Bingöl üyesi olarak görev yapan Gazeteci-Yazar Mehmet Aydar (90) hayatını kaybetti.

Mehmet Aydar Hayatını Kaybetti
04 NİSAN 2021 PAZAR 17:02
4
5173
1
AA aa

TBMM Danışma Meclisinde Bingöl Üyesi olan Gazeteci ve Yazar Mehmet Aydar hayatını kaybetti. 90 yaşında hayatını kaybeden Aydar, 1981-1983 yılları arasında TBMM Danışma Meclisinde Bingöl üyesi olarak görev yapmıştı. Aydar'ın cenazesi, Ankara Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verildi. Yaşar'ın cenaze törenine TBMM Plan ve Bütçe Başkanı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek'te katıldı. Mehmet Aydar'ın vefatını öğrenen birçok kişi sosyal medya üzerinden taziye mesajı yayımlayarak üzüntüsünü dile getirdi.

Sürekli Basın Kartı sahibi olan Mehmet Aydar; Bingöl, Ankara ve Almanya'da gazetecilik yapmış basın sektörü içerisinde çeşitli kademelerde görev yapmıştı. Gazetecilik faaliyetlerinin yanı sıra bürokraside de yer alan Aydar, kaleme aldığı birçok kitabı bulunuyor.

MEHMET AYDAR KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi (SBF) Basın-Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. 1 Nisan 1950'de gazeteciliğe başladı. 1954'te Bingöl'de ilk modern matbaayı kurdu. Zaman içinde Murat, Demokrat Bingöl, Doğu, İkbal gazetelerini yayımladı. Ankara'da Yenigün, Başkent, Hür Anadolu, Bugün ve Adalet gazetelerinde Köşe Yazarı ve Yazı İşleri Sorumlu Müdürü olarak görev yaptı. Köy İşleri Bakanlığı'nda Yayın Tanıtma Müdürlüğü görevinde bulundu. Federal Almanya'da ‘Stuttgarter Wochenblatt Gazetesi'nde çalıştı. Hannover Basın Ataşeliği, Maliye Bakanlığı'na bağlı Güneş Matbaacılık T.A.Ş.'de Denetçilik ve Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 1981-1983 yıllarında Bingöl ilini Kurucu Meclis'te temsil etti. Gazetecilik-Halkla İlişkiler Uzmanı ve sürekli Basın Kartı sahibi. Maziye Dönüş (Murat Gazetesi, Tefrika, 1955), KİB Halkla İlişkiler Hizmetleri (1969), Bingöl'ün Kalkınma Sorunları (Güneş Matbaası, 1976), Zazaca-Türkçe Sözlük (Doruk Yayınları, 2003), Huzursuz Topraklar (Bilgi Yayınevi, 2009), Tandır Kadınları (İsim Yayınları, 2011) yayımlanmış eserleridir. Makale, fıkra, röportaj olarak sayısız yazıları gazetelerde yer aldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82323)
05 Nisan 2021 Pazartesi 16:04
BU MEZAR KAZIYANLAR ACABA HASTA İKEN RAHMETLİ MEHMET AYDAR BEYİ HİÇ SORMUŞLARMI .!.
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın