Bingöl Belediye Kültür Merkezi'nde dün sabah saat 10.00'da düzenlenen törene, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Öğretmeni Hakan Atamaca'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
Program, şiirlerin okunması, sinevizyon gösterisi, İstiklal Marşı'nın okunması, resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, oratoryo gösterisi ve resim sergisinin gezilmesiyle son erdi.