KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, &';Bizim ilgi alanımız hiçbir din, dil, ırk veya başka bir illiyet, bizim mazluma ve mağdura karşı bakış açımızı etkilemez. Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız” dedi.

Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız
29 MART 2011 SALI 08:15
0
2248
0
AA aa

       Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesinin genişletilmiş İl Divan Kurulu İstişare Toplantısı, Bingöl Öğretmenevinde gerçekleştirildi.
Sendika üyelerinin katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Şube Sekreteri Mustafa Çiçek, 2011 toplu sözleşme sürecine yetkili Eğitim-Bir-Sen olarak masada yer alma zamanı geldiğini dile getirerek, “Yıllardır eğitim iş kolunda yetkili olan sendikaların çözemediği sorunlarla biriken eğitim çalışanları sorunlarının çözümü için bir defa da biz yetkiye talibiz. İnşallah bu sene yetkiyi aldığımızda sorunların çözümüne önemli katkılar sunacağımızı göstereceğiz. Bingöl olarak 1400'ü aşkın üye sayımızla yetkiliyiz ve bu şube yetkisini de genele taşımak istiyoruz. 2010 toplu görüşme ile farkımızın ne olduğunun sinyalini verdik.

      Toplu sözleşme ile farkımızın damgasını vurmak istiyoruz. Bunun için her üye en az bir yönetim kurulu üyesi kadar çalışmalı ve çaba göstermeli” diye konuştu.


     Çiçek'in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava, “Son referandumla Türkiye'de halk iradesinin kökleşmesinde nasıl öncül bir rol oynadığımızı gösterdik. Halkımız nasıl katkı sağladığımıza bizzat şahitlik etti. Bu süreçle Eğitim-Bir-Sen tüm topluma mal olmuş bir marka haline geldi. Bundan sonraki sivilleşme sürecinde de öncül rol alan STK olacağız. Ta ki vesayetten tamamen arındırılmış sivil bir anayasa yapılıncaya dek.

         Artık özlük ve mali hakların dışında bizim varlık nedenimiz olan değerleri yaşatmak ve yeryüzüne yaymak için çaba göstermek temel amacımız. Her zaman bu toplum içinde uyarıcı rolü üsleneceğiz. Ne yerel ne de ulusal sınırlar içinde kendimizi hapsedebiliriz. Dünya'da, evrensel adalet ve barış için de rol aldık. Dün Afganistan, Irak, Filistin, Lübnan bugün Libya yarın başka ezilen halklar için sesimizi yükselteceğiz. Kendi sorunumuzu görmezden gelip uzaklara takılmadık. Kürt sorunu da, Gazze ambargosu da, Libya'daki savaş Japonya'daki tsunami de bizim ilgi alanımız; hiçbir din, dil, ırk veya başka bir illiyet bizim mazluma ve mağdura karşı bakış açımızı etkilemez. Mazlumun yanında, zalimin karşısındayız” şeklinde konuştu. 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın