KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Mazlumların Limanı Türkiye'dir

Bingöl Valisi Ali Mantı; Bizim temel dinamiklerimiz devletimiz, milletimiz, bayrağımız ve toprağımızdır; bu coğrafyada mazlum insanların yegâne son kale ve sığınılacak tek limanı Türkiye'dir dedi.

Mazlumların Limanı Türkiye`dir
27 NİSAN 2018 CUMA 00:54
0
1439
0
AA aa

Din istismarı ile mücadele etmek ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dinî bilgi ile aydınlatmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bilgilendirme toplantıları kapsamında Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde ‘Din İstismarı ile Mücadele' konulu panel yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösterimiyle ile devam etti.

Sinevizyon gösteriminin ardından açılış konuşması yapan İl Müftüsü Mecit Can; “Ülkemizde, son zamanlarda dine dayandığını ifade eden örgütlerin baskısı altında bir takım sıkıntılar yaşandı. Milletimizin dinimiz ile ilgili sağlıklı bilgi edinme noktasında, Başkanlığımız sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla tüm yurtta din istismarı ile ilgili Bilgilendirme toplantıları başlattı. İlimizde de öncelikle siz değerli öğrencilerimizden başlamak suretiyle bilgilendirme toplantılarımızı başlattık” dedi.

“Tehdit niteliğindeki örgütleri yok edebiliriz”

Din İstismarı ile Mücadele' konulu panelde konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı, İslam'ın tüm insanlığa ait olan bir din olduğunu söyledi.

Vali Mantı; “İslam dini tüm insanlığa gelen bir dindir lakin İslam dininin yürütme organı Müslümanlardır. Biz inananlar olarak bu yürütme organını icra ederken ne kadar doğruyuz buna da dikkat etmemiz gerekmektedir. Din istismarı konusuna değindiğimizde gerek eski tarihlerde gerekse de günümüzde bunun yaşandığına şahit oluyor ve zaman zaman toplumun manevi duyguları istismar edilerek kendini yenileyen hareketler ortaya çıkardığını görüyoruz. Bu doğrultuda ‘istismar sonucunda hayat bulan terör örgütlerinin varlığı karşısında millet olarak bizim asli görevlerimiz nelerdir ve hangi çözüm yolları kullanılarak devletimizin birliğini ve milletimizin bütünlüğünü tehdit niteliğindeki bu örgütleri yok edebiliriz' bunları düşünmemiz gerekmektedir” dedi.

“Sığınılacak tek limanı Türkiye'dir”

Vali Mantı; “Bilindiği üzere ülkemiz çok kısa süre önce dini duyguları amaçlarına araç kılan FETÖ gibi bir örgütün ihanetiyle karşı karşıya gelmiş ve milletimizin onurlu mücadelesiyle bu ihanet geri püskürtmüştür. Allah böylesi ihanetler karşısında milletimizi korusun ve devletimizin gücüne güç katsın. Toplumda mevcut böylesi hareket ve oluşumları sosyolojik açıdan tedavi edebilmemiz için çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Kin, nefret ve düşmanlıktan öte bir ve beraber olmanın verdiği gerekleri yerine getirerek, devletimize sahip çıkmalı –ki ehil olmayan bu gibi insanlara aman vermeden de değerlerimizi hassasiyetle korumamız gerekmektedir. Toplumun sosyolojik yapısını tedavi edelim derken yeni travmalara, düşmanlıklara ve bölünmelere sebebiyet vermemeliyiz. Bu mevcut sorunlara bir cerrah titizliğinde yaklaşılmalı ve çözüm yollarını da bu şekilde dizayn etmek zorunluluğunu gütmeliyiz. Milletimiz tarihten bu yana adalet ülküsü ışığında vicdan ve merhameti göz önünde bulundurarak toplumdaki yaraları sarma gayreti içerisinde olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Din görevlilerimizin toplum nazarında bir karşılığı vardır; bunu daha güçlü bir Türkiye yolunda ve bilinçli nesiller yetiştirmek için büyük bir özen ile değerlendirmeliyiz. Devlet ve millet olarak asli vazifemiz bir ve beraber olma duygusunu yeni nesillere aşılamak olmalıdır. Bizim temel dinamiklerimiz devletimiz, milletimiz, bayrağımız ve toprağımızdır; bu coğrafyada mazlum insanların yegâne son kale ve sığınılacak tek limanı Türkiye'dir. Biz devlet ve millet olarak inancımız gereği bunu yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Birlik ve beraberliği tehdit ediyor”

Panel moderatörü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, din istismarı konusunun, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine dönüştüğüne dikkat çekti.

Bekiroğlu; “Din alanı duygularımız, kalbimiz ve inancımızla ilgili boyutlar taşımaktadır. Din, bir tarafta akıl ve mantığımıza diğer tarafta gönlümüze ve duygularımıza hitap eder. İslam dini bizlere, temel fıkhı hüküm alanları dışında fikir ve teori geliştirme imkânı sağlamıştır. İnsanların farklı görüş geliştirilmesi için müsaade edilen bu alanı bir istismar malzemesi olarak kullanan, rant ve çıkar devşirme, insanları din üzerinden köleleştirme ve robotlaştırma çabasında olan örgütler ortaya çıkmıştır. Şehadet ve cihat kavramları bu tip örgütlerin ifadelerinde geçen kavramlardır. Şehadet kavramını başka boyuta çekmek suretiyle bir gencin heyecanına hitap ederek “sen üzerine bombaları bağla git patlat, Hz. Peygamber seni bekliyor” demek bir din istismarıdır. O genci motive eden olgu, İslam'ın cihat ve şehadet kavramlarının istismar edilmesinden doğmuştur. Cihat kavramının istismar edilmesinde iki farklı gaye vardır. Birinci gaye, cihadın sadece kalemle tefekkürle sınırlı olduğunu söyleyerek, her zaman asimile edilebilen, ezilen ve ezilince ses çıkarmayan bir Müslüman toplum oluşturmak. İkinci gaye, Hz. Muhammed (s.a.v.)  kılıçla İslam'ı yaydığı şeklinde bir algı oluşturarak Avrupa'daki gençlerin zihninde, bunlar hiçbir şeyden anlamaz tek anladıkları şey kılıçla kafa koparmaktır imajı oluşturmaktır. İşte bunun gibi cihat ve şehadet kavramlarının farklı gayelerde anlatılması İslam dinini yıkmak ve karalamak için kurgulanmıştır” dedi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre merkezinde gerçekleştirilen panele Vali Ali Mantı'nın yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Hasan Çiftci, İl Müftüsü Mecit Can, Müftülük personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
20:11
Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!
Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın