KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Mazlum ve yoksullar yolumuzu gözlüyor

Nisan ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, yardım derneğine başvuruların arttığını belirterek, “Mazlum ve yoksullar yolumuzu gözlüyor” dedi.

Mazlum ve yoksullar yolumuzu gözlüyor
06 MAYIS 2015 ÇARŞAMBA 06:46
0
1812
0
AA aa

Bingöl Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği), Nisan ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yardım derneği Nisan ayında 64 mağdur ve muhtaç aileye yardımda bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, Nisan ayında 5 Bin 976 TL tutarında yardım yaptıklarını belirterek, 2015 Nisan ayında yaptıkları yardımların, 2013 yılına nazaran ikiye katlandığını söyledi.

Derneğe başvuruların arttığını ifade eden Tamaç, mazlum ve yoksulların yardım beklediklerini vurgulayarak, “Nisan Ayı içerisinde yaptığımız yardımların miktarı şu şekildedir: 26 aileye 1.918,00 TL tutarında gıda yardımı, 26 aileye 1.248,00 TL tutarında kırmızı et ve 12 aileye de 2.810,00 TL'lik nakdi yardım olmak üzere Nisan ayı içinde 5.976,00 TL değerinde 64 aileye gıda ve nakdi yardımında bulunduk. Allah hayır yardımlarında bulunan ve bu konuda vesile olan, yardımcı olan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Bingöl gibi küçük bir yerde böyle bir yardım yapmak azımsanacak bir rakam olmamakla beraber, her zaman söylediğimiz gibi yardıma muhtaç birçok ailemiz bizlerin yolunu gözlemektedir. Derneğimize başvuran birçok mağdur aile var ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bizler Merhamet Eli Derneği olarak bu ağır yükü siz değerli Bingöllü hayırsever kardeşlerimizle beraber omuzlamış bulunmaktayız. Bu yükün altında ezilmemek için çaba sarf etmemiz gerekmektedir. Aksi halde mazlumların ve yoksulların ahı bizleri sizleri de yakar” diye konuştu.

Yoksul ve muhtaçlara el birliği ile yardım edilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Tamaç, “Tüm hayırsever kardeşlerimizden beklentimiz içerisinde bulunduğumuz, hayırların misliyle verildiği mübarek üç aylarda, gönül kapılarını yoksul ve muhtaç ailelere daha fazla açmalarıdır. Hem maddi hem manevi olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize desteklerini esirgemememiz gerekiyor. Maddi olarak gerek ramazan kumanyaları olsun, gerek nakdi yardımlar olsun mutlaka yardım ulaştırmalı. Manevi olarak da ziyaretlerine gitmeli, onların durumlarını sormalı, bir ekmek dahi olsa onların sofrasına katkıda bulunmalıyız ki gönüllerini hoşnut edelim. Son olarak Ramazan ayı çalışmalarımız kapsamında tüm hayırseverlerden Ramazan kumanyası yardım ve desteklerini bekliyoruz. Allah yaptığınız ve yapacağınız yardımları katında makbul ve şefaatçi kılsın” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın