KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Mantolama çalışmalarına start verildi

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Lediz Mikrohavzası kapsamında bulunan dış cephe mantolama projesinin startı, Dereköy Köyü’nden verildi.

Mantolama çalışmalarına start verildi
25 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 06:16
0
3832
0
AA aa

ORKÖY Kredileri kapsamında Genç Orman İşletme Müdürlüğü'nce ilk Mantolama (Bina dış cephe ısı yalıtımı) çalışmaları Dereköy'de başladı.

Bingöl Orman İşletme Müdürü Muavini Tahir Baydaş ve Genç Orman İşletme Şefi Taşkın Özler, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen heyetle beraber Dereköy'de start alan çalışmaları yerinde inceledi.

Köy muhtarı ve Mantolama işini yapacak olan firma yetkilileri ile birlikte yapılacak işin niteliği ve ayrıntıları ile ilgili görüşmeler yapılarak, tatbikat ve uygulamaların nasıl olacağı konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

HEM KÖYLÜ ISINACAK HEM ORMANLAR YOK OLMAYACAK

Çalışmanın önemine vurgu yapan Genç Orman İşletme Şefi Taşkın Özler, proje kapsamında ağır geçen kış şartlarında hem vatandaş rahat edecek, hem de orman üzerindeki tahribatlar azalacak dedi. Özler: “Köylerde yaşayan vatandaşların ağır geçen kış şartlarında evlerinde sıcak ortamda hayatlarını sürdürmeleri planlandığı gibi odun tüketiminin fazla olduğu kış aylarında projenin katkısıyla odun tüketiminin azaltılması ve böylece ormanlar üzerindeki sosyal baskı da azaltılmış olacaktır. Böylece doğaya olan baskı ve tahribat azaltılmış olacaktır” diye konuştu.

Öten yandan Taşkın Özler, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında, Yiğitbaşı Köyünde 7 ünite, Balgöze Köyünde 22 ünite, Şehittepe Köyünde 13 ünite, Dereköy Köyünde 7 ünite, Meşedalı Köyünde 8 ünite, Sürekli Köyünde 4 ünite ve Ardıçdibi Köyünde 5 ünite olmak üzere toplam 66 ünite Dış Cephe Mantolama Projesinin uygulanacağını belirtti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın