KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Maliki, türkiye'yi bush'a şikayet etti

Irak'tan Türkiye karşı iftira ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Talabanıi ve Barzani'nin misket ve Napalm bombası iftiralarının ardından, Irak Başbakanı Nuri El Maliki de ABD Başkanı George W. Bush'un dünkü Irak ziyareti sırasında Türkiye'nin Kuzey Irak'ı bombaladığını öne sürdü.

Maliki, türkiye`yi bush`a şikayet etti
04 EYLÜL 2007 SALI 12:11
0
1226
0
AA aa
New York Times gazetesi, İran'ın, PKK'nın bir “yan kuruluşu” olarak nitelendirilen PEJAK örgütünün Kuzey Irak'taki mevzillerini iki hafta aralıksız olarak bombaladığına dikkat çektiği haberinde Irak Dışişleri Bakanı Zebari'nin tepkisi yanısıra Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, Türkiye'ye ilişkin ifadelerine de yer verdi.

Gazete, El Maliki'nin, ABD Başkanı George W. Bush'un Irak ziyareti sırasında düzenlenen bir basın bilgilendirme toplantısında Kuzey Irak'taki durumu da ele aldığını ve Türkiye'nin, sınırının öteki tarafından Irak'ı bombaladığını öne sürdüğünü yazdı.

Gazete şöyle devam etti: “Geçen ay Türkiye'de yapılan seçimler öncesi Türk askerleri, sınırda muazzam bir yığınak yaptı ve bazı anlatımlara göre silahlı Kürt gruplarının Irak'tan Türkiye'ye sızmalarına dile getirerek büyük bir saldırı arifesinde idi. Bu grupların bazılarının, Kürtlerin çoğunlukta olduğu Türkiye'nin güney bölgelerini de kapsayacak bağımsız bir Kürt devleti kurmaktan yana oldukları söyleniyor.”

ZEBARİ'DEN AHMEDINEJAD'A SALVO

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de, NYT ile yaptığı söyleşide İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'a sert sözlerle uyardı. Zebari, İran'ın Kuzey Irak'taki dağlık bölgesini bombaladığını, bunun sonucunda da 3 bin kadar Kürt köylüsünün evlerden terk etmek zorunda kaldığını, tarlaların da yakıldığını söyledi.

Kürt köylerinin ayrım yapılmadan bombalandığını savunan Zebari, İran'ın PEJAK hedeflerini vurma konusunda pek başarılı olmadığını da öne sürdü.

Iraklı Kürt Yönetiminin sabrının taşmakta olduğunu da belli eden Zebari, “İki ülke arasındaki normal bir ilişkide bu bir saldırı eylemi anlamına gelir” diye konuştu.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın