KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Malatya şoku bitmeden yeni skandal

Mardin'deki Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait Musa Cihaner Çocuk Yuvası'nda dört aylık bir bebek balkondan atılarak öldürüldü.

Malatya şoku bitmeden yeni skandal
14 KASIM 2005 PAZARTESİ 17:02
0
3702
0
AA aa
Uğur Dündar yönetimindeki Arena ekibinin ortaya çıkardığı olayda, bebeği aynı yurtta kalan 13 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğun öldürmüş olabileceği sanılıyor.

Mardin'deki Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda koruma altında bulunan dört aylık bebek Recep Güler, 7 ocak 2005 gecesi yatağından alınıp ikinci kat balkonundan atılarak öldürüldü.
 
Bahçede bulunan bebeğin beyin kanamasından öldüğü belirlendi.
 
Arena'nın haberine göre dört aylık bebek, babası Orhan Yonat'a haber verilmeden, yine gecenin karanlığında apar topar gömüldü. Kimsesizler mezarlığındaki defin yeri de aileye bildirilmedi.
 
'Bebeği doğumundan iki gün sonra, sokakta bulduk' diyerek yurda teslim eden, ardından da öz oğlu olduğunu itiraf edip Ahmet Can adıyla nüfusuna alarak geri isteyen baba Orhan Yonat'ın tek amacı oğlunun mezarının bulunması.
 
Savcılık hazırlık soruşturmasını henüz tamamlayamadığı için bebeğin kim tarafından ve nasıl öldürüldüğüne ilişkin sorular henüz aydınlanmadı.
 
 
SHÇEK MECLİS'TE
Çocuk yuvalarının koşulları Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bütçesi görüşülürken çıkan tartışmalar sırasında Malatya Çocuk Yuvası'ndaki eziyet  gündeme geldi. CHP'li Kemal Kumkumoğlu, Malatya Çocuk Yuvası'nda ortaya çıkan görüntüler sonrası Bakan Çubukçu'yu olaya müdahale etmekte geç kaldığı için eleştirdi.
 
Kumkumoğlu, "sayın bakan sizin kurumlarınızla ilgili ne yaşanmış olsaydı siz Türkiye'ye  hemen dönerdiniz? Eğer olay önemli değilse, gelir gelmez o zaman neden hemen Malatya'ya gittiniz?" diye sordu. Mustafa Özyürek ise, Çubukçu'nun "bir damla göz yaşına tüm makamları feda ederim" sözünü eleştirerek, "bir damla değil, sel olan göz yaşları var. Artık şu koltuğunuzu feda etseniz doğru olacaktır" dedi.
Ancak müfettiş raporuna göre şüpheler, daha önce de bazı bebeklerin boğazını sıkmaya çalıştığı söylenen 13 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğu üzerinde yoğunlaşıyor.
 
Zihinsel engelli bu kızın rehabilitasyon merkezi yerine yurtta bulunmasına nasıl izin verildiği soruşturuluyor.
 
Türkiye Malatya'daki skandalla çalkalandı
 
Çocuk yurtlarında yaşananlar, 25 ekim salı akşamı Star TV'deki 'Deşifre' programında yayınlanan Malatya 0-6 Yaş Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki kimsesiz çocuklara dayak ve şiddet görüntüleriyle Türkiye gündemine oturmuştu.
 
Programın ardından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü üç personel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında dokuz kişi görevden uzaklaştırılmış, yedi kişi tutuklanmıştı.
 
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 81 ildeki valililik ve kaymakamlıklara bir genelge yollayarak, devlete sığınan bu insanların rencide edilmemesi ve Malatya'da yaşanan olayın tekrar edilmemesi uyarısında bulunmuştu.

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın