KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Malatya şoku bitmeden yeni skandal

Mardin'deki Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait Musa Cihaner Çocuk Yuvası'nda dört aylık bir bebek balkondan atılarak öldürüldü.

Malatya şoku bitmeden yeni skandal
14 KASIM 2005 PAZARTESİ 17:02
0
3744
0
AA aa
Uğur Dündar yönetimindeki Arena ekibinin ortaya çıkardığı olayda, bebeği aynı yurtta kalan 13 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğun öldürmüş olabileceği sanılıyor.

Mardin'deki Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda koruma altında bulunan dört aylık bebek Recep Güler, 7 ocak 2005 gecesi yatağından alınıp ikinci kat balkonundan atılarak öldürüldü.
 
Bahçede bulunan bebeğin beyin kanamasından öldüğü belirlendi.
 
Arena'nın haberine göre dört aylık bebek, babası Orhan Yonat'a haber verilmeden, yine gecenin karanlığında apar topar gömüldü. Kimsesizler mezarlığındaki defin yeri de aileye bildirilmedi.
 
'Bebeği doğumundan iki gün sonra, sokakta bulduk' diyerek yurda teslim eden, ardından da öz oğlu olduğunu itiraf edip Ahmet Can adıyla nüfusuna alarak geri isteyen baba Orhan Yonat'ın tek amacı oğlunun mezarının bulunması.
 
Savcılık hazırlık soruşturmasını henüz tamamlayamadığı için bebeğin kim tarafından ve nasıl öldürüldüğüne ilişkin sorular henüz aydınlanmadı.
 
 
SHÇEK MECLİS'TE
Çocuk yuvalarının koşulları Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bütçesi görüşülürken çıkan tartışmalar sırasında Malatya Çocuk Yuvası'ndaki eziyet  gündeme geldi. CHP'li Kemal Kumkumoğlu, Malatya Çocuk Yuvası'nda ortaya çıkan görüntüler sonrası Bakan Çubukçu'yu olaya müdahale etmekte geç kaldığı için eleştirdi.
 
Kumkumoğlu, "sayın bakan sizin kurumlarınızla ilgili ne yaşanmış olsaydı siz Türkiye'ye  hemen dönerdiniz? Eğer olay önemli değilse, gelir gelmez o zaman neden hemen Malatya'ya gittiniz?" diye sordu. Mustafa Özyürek ise, Çubukçu'nun "bir damla göz yaşına tüm makamları feda ederim" sözünü eleştirerek, "bir damla değil, sel olan göz yaşları var. Artık şu koltuğunuzu feda etseniz doğru olacaktır" dedi.
Ancak müfettiş raporuna göre şüpheler, daha önce de bazı bebeklerin boğazını sıkmaya çalıştığı söylenen 13 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğu üzerinde yoğunlaşıyor.
 
Zihinsel engelli bu kızın rehabilitasyon merkezi yerine yurtta bulunmasına nasıl izin verildiği soruşturuluyor.
 
Türkiye Malatya'daki skandalla çalkalandı
 
Çocuk yurtlarında yaşananlar, 25 ekim salı akşamı Star TV'deki 'Deşifre' programında yayınlanan Malatya 0-6 Yaş Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki kimsesiz çocuklara dayak ve şiddet görüntüleriyle Türkiye gündemine oturmuştu.
 
Programın ardından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü üç personel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında dokuz kişi görevden uzaklaştırılmış, yedi kişi tutuklanmıştı.
 
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 81 ildeki valililik ve kaymakamlıklara bir genelge yollayarak, devlete sığınan bu insanların rencide edilmemesi ve Malatya'da yaşanan olayın tekrar edilmemesi uyarısında bulunmuştu.

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın