KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Malatya şoku bitmeden yeni skandal

Mardin'deki Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait Musa Cihaner Çocuk Yuvası'nda dört aylık bir bebek balkondan atılarak öldürüldü.

Malatya şoku bitmeden yeni skandal
14 KASIM 2005 PAZARTESİ 17:02
0
3868
0
AA aa
Uğur Dündar yönetimindeki Arena ekibinin ortaya çıkardığı olayda, bebeği aynı yurtta kalan 13 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğun öldürmüş olabileceği sanılıyor.

Mardin'deki Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda koruma altında bulunan dört aylık bebek Recep Güler, 7 ocak 2005 gecesi yatağından alınıp ikinci kat balkonundan atılarak öldürüldü.
 
Bahçede bulunan bebeğin beyin kanamasından öldüğü belirlendi.
 
Arena'nın haberine göre dört aylık bebek, babası Orhan Yonat'a haber verilmeden, yine gecenin karanlığında apar topar gömüldü. Kimsesizler mezarlığındaki defin yeri de aileye bildirilmedi.
 
'Bebeği doğumundan iki gün sonra, sokakta bulduk' diyerek yurda teslim eden, ardından da öz oğlu olduğunu itiraf edip Ahmet Can adıyla nüfusuna alarak geri isteyen baba Orhan Yonat'ın tek amacı oğlunun mezarının bulunması.
 
Savcılık hazırlık soruşturmasını henüz tamamlayamadığı için bebeğin kim tarafından ve nasıl öldürüldüğüne ilişkin sorular henüz aydınlanmadı.
 
 
SHÇEK MECLİS'TE
Çocuk yuvalarının koşulları Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bütçesi görüşülürken çıkan tartışmalar sırasında Malatya Çocuk Yuvası'ndaki eziyet  gündeme geldi. CHP'li Kemal Kumkumoğlu, Malatya Çocuk Yuvası'nda ortaya çıkan görüntüler sonrası Bakan Çubukçu'yu olaya müdahale etmekte geç kaldığı için eleştirdi.
 
Kumkumoğlu, "sayın bakan sizin kurumlarınızla ilgili ne yaşanmış olsaydı siz Türkiye'ye  hemen dönerdiniz? Eğer olay önemli değilse, gelir gelmez o zaman neden hemen Malatya'ya gittiniz?" diye sordu. Mustafa Özyürek ise, Çubukçu'nun "bir damla göz yaşına tüm makamları feda ederim" sözünü eleştirerek, "bir damla değil, sel olan göz yaşları var. Artık şu koltuğunuzu feda etseniz doğru olacaktır" dedi.
Ancak müfettiş raporuna göre şüpheler, daha önce de bazı bebeklerin boğazını sıkmaya çalıştığı söylenen 13 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğu üzerinde yoğunlaşıyor.
 
Zihinsel engelli bu kızın rehabilitasyon merkezi yerine yurtta bulunmasına nasıl izin verildiği soruşturuluyor.
 
Türkiye Malatya'daki skandalla çalkalandı
 
Çocuk yurtlarında yaşananlar, 25 ekim salı akşamı Star TV'deki 'Deşifre' programında yayınlanan Malatya 0-6 Yaş Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki kimsesiz çocuklara dayak ve şiddet görüntüleriyle Türkiye gündemine oturmuştu.
 
Programın ardından Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü üç personel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında dokuz kişi görevden uzaklaştırılmış, yedi kişi tutuklanmıştı.
 
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 81 ildeki valililik ve kaymakamlıklara bir genelge yollayarak, devlete sığınan bu insanların rencide edilmemesi ve Malatya'da yaşanan olayın tekrar edilmemesi uyarısında bulunmuştu.

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın