KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Mağduriyetimiz devam ediyor

28 Şubat'ta görevden alınanların mağduriyetlerinin devam ettiğini belirten 28 Şubat mağdurları, özelikle diyanet çalışanlarının hâlen göreve iade edilmediğini söyledi.

Mağduriyetimiz devam ediyor
01 MART 2017 ÇARŞAMBA 04:14
0
2093
0
AA aa

Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat darbesinde görevden alınan imam hatiplerin mağduriyetlerinin hâlen devam ettiğini belirten 28 Şubat mağdurlarından İmam Hatibi Zeki Dinç(44), Kur'an-ı Kerim ve Siyer dersi verdikleri için günlerce işkence gördüklerini ardından tutuklanarak yıllarca cezaevinde kaldıklarını ifade etti.

28 Şubat 1997'de Bingöl'de imam hatibi olan Zeki Dinç, camide Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için günlerce işkence gördüğünü daha sonra da yıllarca cezaevinde kaldığını söyledi. 28 Şubat'ta mağdur edilen birçok imamın hâlen mağduriyetlerinin devam ettiğini, şu anda bu mağduriyeti gidermeyen en önemli kurumlardan bir tanesi de Diyanet İşleri Başkanlığının olduğunu belirtti.

4 çocuk babası Zeki Dinç, 26 günlük gözaltı sürecinde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını ve daha sonra 5 yıl cezaevinde kaldığını söyleyerek, hâlen mağduriyetinin devam ettiğini ifade etti. 

Postmodern darbe sürecinde Bingöl'de imamlık yapan Dinç, "Görevimiz icabı camilerde Kur'an dersi veriyorduk. Bunlar zalimlerin gözlerine batmıştı, Bingöl'de görev yapan 12 imam arkadaşımız Karadeniz'in değişik illerine sürgün edildi. Biz daha gitmeden yöre halkına, 'doğudan gelen terörist imamlar' demişlerdi. Allah'a hamdolsun biz görevimizi oralarda en güzel şekilde yerine getirdik. Halkın takdirini, sevgisini ve muhabbetini kazandık." dedi.

"28 ŞUBAT SÜRECİ ÇOK SOĞUK GÜNLERDİ"

"28 Şubat süreci çok soğuk günlerdi." diyen Dinç, "Biz o günleri imamlık yaparak yaşadık. Birçok kardeşimiz doktor, mühendis iken ve yine birçok kardeşimiz başörtüsünden, inancından dolayı zulme maruz kaldı. Birçok kardeşimiz cezaevi, sürgün işkencelere maruz kaldı." ifadelerini kullandı.

"28 Şubat'ı ister medyada, ister diğer alanlarda olsun onun edebiyatını yapanlar asla şunu unutmasınlar." diyen Dinç konuşmasına şöyle devam etti: "O günün en büyük zulmü yaşayan ve hâlen cezaevinde olan insanları gündeme getirilmeden 28 Şubat'ın mağduriyetini anlatmak asla mümkün değildir. Bütün kardeşlerimiz mağdur oldu, İslam'ı yaşayan bütün camialar zarar gördü. 28 Şubat'ın aktörleri, bizleri her türlü hile, kumpaslar ve iftiralarla cezaevine attılar.  5 sene de mağduriyeti orada yaşadık ama hâlâ içerde olan kardeşlerimiz vardır. Kumpaslarla görevinden atılan, cezaevi süreci yaşayan, mazlum Müslümanlar vardır. Bugün onları korkusuzca gündeme getirmemiz lazım."

"MAĞDURİYETİ GİDERMEYEN KURUMLARDAN BİR TANESİ DE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIDIR"

Mağduriyetlerin hâlen giderilmediğini söyleyen Dinç, "Eğer 28 Şubat'ın zalimleri bugün yok olmuşsa, 'bin yıl devam edecek' diyen o günün zalimleri bugün eğer cezalarını almışlarsa o zaman o günün mağdurlarını da gündeme getirmemiz lazım. Şu anda bu mağduriyeti gidermeyen en önemli kurumlardan bir tanesi de Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Maalesef o gün görevden atılan imamlar hâlâ görevlerine dönemedi. Eğer 28 Şubat sürecini konuşacaksak bu mağduriyetleri de belirtmemiz lazım." şeklinde konuştu.

"MAĞDURİYETLER GİDERİLMEDEN 28 ŞUBAT'I KONUŞMAK BOŞTUR"

28 Şubat mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten Dinç, "Eğer 28 Şubat'ı siyasi amaçla değil de Allah'ın huzurunda hesap vermek için konuşuyorsanız mağduriyetleri giderelim. O dönemde başörtülü kardeşlerimiz okullardan, görevden atıldı. Bu mağduriyetler giderilmeden 28 Şubat'ı konuşmak boştur. Önce mağduriyetleri giderelim sonrada ders ve ibret çıkaralım. 28 Şubat postmodern darbesini yapanlar ile 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların aynı aktörler olduğunu rahatlıkla söyleye bilirim." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın