KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Lisedeyken hamile kalan kızdan bakan'a mektup

'Bu hata hayatın ne kadar acımasız ve zor olduğunu gösterdi. Ne olur baş öğretmenim, beni kaderimle baş başa bırakmayın'

Lisedeyken hamile kalan kızdan bakan`a mektup
24 KASIM 2009 SALI 10:54
0
1860
0
AA aa
Konya'da lise ikinci sınıfta, imam nikahıyla birlikte olduğu kişiden hamile kaldığı için zorunlu olarak okula veda eden ve bir süre sonra ailesinin yanına dönen kız öğrenci, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya yazdığı duygusal mektup sayesinde yeniden okuluna kavuştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Konya'nın bir ilçesinde Anadolu Lisesinde okuyan A.V. (17) geçtiğimiz yıl, aynı ilçede bir başka okulda okuyan gençle imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladı.

Hamile kalan A.V, durumun okulda ve çevresinde duyulması üzerine okulu bırakmak zorunda kaldı. Sevdiği gençle Karaman'a taşınan ve yaklaşık 1 yıl burada yaşayan A.V'nin bir de çocuğu oldu. Ancak sevdiği kişiyle anlaşamayan A.V, baba evine döndü.

Okulundan ayrıldığına üzülen ve bu durumu kabullenemeyen A.V, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya 'Sevgili Öğretmenim, okumak istiyorum ellerinizden öperim, başarılar dilerim' şeklinde başlayan bir mektup yazdı.

17 yaşındaki A.V. mektubunda, 'Bu hata hayatın ne kadar acımasız ve zor olduğunu gösterdi. Okumak istiyorum ancak hiç maddi desteğim yok. Gece gündüz eski kitaplarıma defterlerime bakıp ağlıyorum. Sanki okula gidiyormuş gibi çalışıyorum, ancak hiç faydası yok. Okumayı, ders çalışmayı, öğretmenimi dinlemeyi çok özledim. Ne olur bana bir el uzatın. Ne olur baş öğretmenim, beni kaderimle baş başa bırakmayın' dedi.

Mektubu bizzat okuyan ve öğrencilerin yazdığı benzer mektuplara duyarlılığıyla bilinen Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, söz konusu öğrencinin durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi istedi.

Gelen rapor üzerine talimat veren Çubukçu, A.V'nin, aynı ilçede başka bir liseye başlamasını sağladı. Bu eğitim dönemiyle birlikte 3. sınıfa başlayan ve yazdığı bir mektupla adeta kaderi değişen A.V, büyük sevinç yaşıyor, derslerine dört elle sarılıyor.

Bakanlık, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ailesi, kendini yeni toparlamaya başlayan A.V'nin geleceği için kimliğinin ve yaşadığı ilçenin açıklanmasını istemiyor.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın