Kılıç, “Genç Halk Eğitim müdürü Muzaffer Dengeşik, kendi şahsi keyfi uygulamaları yüzünden kursları kapatmıştır. İstediğim zaman açar, istediğim zaman kapatırım havasındır. Genç kaymakamı da ona destek veriyor. Ellerinde hiçbir prosedür, yazı olmadan bütçeyi bahane göstererek bahane üretiyorlar. Bu bütçe Ankara'dan hepimize eşit veriliyor. Niye Bingöl Merkez'e verilen bütçe Genç ilçesine verilmiyor?” dedi.
“BÜTÇE BAHANE EDİLİYOR”
Kılıç, spor kurslarının kapatılma sebeplerinin bütçe olduğunu ancak bahane edildiğini iddia ederek, “Geçen sene 3 aylık rotasyon ile Genç Halk Müdür Bingöl'e geldiği zaman, Onun yerine vekâleten bakan Ramazan Demir neden yaz ayında kursları açabiliyor? Biz Vali Bey ile görüştük. Vali bey Kaymakam ile görüşmüş. Kaymakam da müdür gibi bütçeyi bahane gösteriyorlar. Vali bey talimat verdiği halde neden açılmıyor? Vali beye açacağız diyorlar, plan proje yapacağız diyorlar ancak yapmıyorlar. Yaz tatiline girdiği zaman kursların kapanacağını söylediler. Bizde bunu söylüyoruz, Mayıs 18 ‘de neden kapattınız? Sırf Vali beye gidip şikâyet ettim diye işi şahsi meseleye döktüler. Yaz tatili gelmeden, okullar kapanmadan var olan kursları kapattılar” şeklinde konuştu.
“BİZE VALİ DE ARASA AÇMIYORUM DEDİ”
Genç ilçesi halk ilçe müdürlüğünde kendilerine “Vali de gelse açmıyorum, açık olan kursları da kapatıyorum” dendiğini iddia eden Kılıç, “Ben 2 dalda antrenörüm… Kurs açmak için 15 kişilik kursiyer listesi ile yanına gittiğimizde, Vali bey de beni arasa açmıyorum, var olan kursları da kapatıyorum dediler ve kapattılar. Şu anda elimde 1500 adet imza listesi bulunuyor. Bunu daha da çoğaltacağım. O imzalarla tüm bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığına göndereceğim” diye konuştu.
Öğrencilerinin spor sayesinde uyuşturucu batağından sıyrılıp sporda derece yaptıklarını ifade eden Kılıç, “Bizim Türkiye üçüncülüğü elde eden öğrencimiz, uyuşturucunun içinden sıyrılıp bu başarıyı elde etti. Bunların derdi başka. Bunların tavrını da gören öğrenci, spordan soğumaktadır” dedi.
Kendilerine yapılanları haksızlık olarak değerlendiren Kılıç, yapılan bu uygulamaların keyfi olduğunu ve bunlardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Koca Genç Kaymakamı, kalkıp Genç'te bulunan bir gazeteye kurs ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Kaymakam bey, benim dediklerim ile alakalı hiçbir şey söylemedi. Gazeteye biz kapatmadık demişler ve kurs hocasının 5 yılda bizden para aldı söylemiş. Sanki kendi ceplerinden verdiler. Antrenör, kendi hakkını alıyor, asgari ücret alıyor. Her ay da ödenmiyor, sadece kurs olduğu zaman ücret alıyor. Bu yaptıkları keyfi muameleden birilerinin bunları vazgeçirmesini istiyoruz. Genç ilçesinde gençlerimiz zararlı alışkanlıklardan spor sayesinde kurtuluyor. Diğer ilçelerde böyle bir durum yok. Doğu'da birçok ilçede spor destekleniyor. Sporun Genç ilçesine de kattıkları çoktur. Genç ilçesinin de bu hatadan sönmesini istiyoruz.”