'Kur'an kursu öğreticileri öğretmen statüsüne kavuşturulmalıdır'
Kur'an Kursu Öğreticilerinin 'Öğretmen' Statüsüne Kavuşturulması hakkında yazılı basın açıklamasında bulunan Bildik, 'Aynı fakülteden mezun olan iki kişiden birine sırf Millî Eğitim Bakanlığında çalıştığı için 'Öğretmen,' Diyanet'te çalıştığı için diğerine 'Öğretici' unvanı verilmesi haksızlıktır, adaletsizliktir, komiktir ve Kur'an Kursu Öğreticilerimize adeta üvey evlat muamelesi yapmaktır' dedi.
Mil-Diyanet Sen Solhan İlçe Temsilcisi Abdurrahman Bildik, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Kur'an Kursu Öğreticilerinin “Öğretmen” Statüsüne Kavuşturulması hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu.
Bildik; “Aynı fakülteden mezun olan iki kişiden birine sırf Millî Eğitim Bakanlığında çalıştığı için “Öğretmen,” Diyanet'te çalıştığı için diğerine “Öğretici” unvanı verilmesi haksızlıktır, adaletsizliktir, komiktir ve Kur'an Kursu Öğreticilerimize adeta üvey evlat muamelesi yapmaktır. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkartılmış ama yaz kış demeden fedakârca görev yapan Kur'an Kursu Öğreticilerimiz üvey evlat bile kabul edilmeyerek adeta yok sayılmıştır. Kur'an kurslarında eğitim veren hocalarımızın unvanlarının Kur'an Kursu Öğreticisi değil Kur'an Kursu Öğretmeni olması gerektiğini her defasında vurguladık. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kur'an Kursu Öğreticileri için 2013 yılında zamanın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın “Onlara öğretmen unvanı vereceğiz” sözü hala ortada durmaktadır. Daha önce Devlet Bakanlığına bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığımız yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır. Bu itibarla; Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza çağrıda bulunuyoruz; Kur'an Kurslarında Kur'an öğretenler artık “Öğretici” değil, “Öğretmen” statüsüne kavuşturulmalı, bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı ve yıllardır istismar edilen bu konu gündemden kalkmalıdır. Bizler de Mil-Diyanet Sen olarak, sürekli istismar edilen bu konunun gündemden kalkması için ne gerekiyorsa yapacak ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
Formasyonu olan kpss ve dhbt ile atanmış ilahiyat mezunu öğreticileriz ve öğretmen ünvanı bizim hakkımız. Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz.
kuran kursu öğreticilerinin atamaları nasıl ve neye göre yapılıyor? kpss falan var mı yoksa diyanette güçlü olan, adamı olanların kızları yiğenleri mi öğretici olabiliyor? gerçekten bu öğreticilerin atama şekil ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmadığım için yazıyorum. ayrıca bana göre de onların öğretmen olması lazım, çünkü dini konuda resmi eğitimler veriyorlar ama işte kime göre neye göre atanıyorlar bu konu benim için daha önemli?
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın