'Kur'an kursu öğreticileri öğretmen statüsüne kavuşturulmalıdır'
Kur'an Kursu Öğreticilerinin 'Öğretmen' Statüsüne Kavuşturulması hakkında yazılı basın açıklamasında bulunan Bildik, 'Aynı fakülteden mezun olan iki kişiden birine sırf Millî Eğitim Bakanlığında çalıştığı için 'Öğretmen,' Diyanet'te çalıştığı için diğerine 'Öğretici' unvanı verilmesi haksızlıktır, adaletsizliktir, komiktir ve Kur'an Kursu Öğreticilerimize adeta üvey evlat muamelesi yapmaktır' dedi.
Mil-Diyanet Sen Solhan İlçe Temsilcisi Abdurrahman Bildik, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Kur'an Kursu Öğreticilerinin “Öğretmen” Statüsüne Kavuşturulması hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu.
Bildik; “Aynı fakülteden mezun olan iki kişiden birine sırf Millî Eğitim Bakanlığında çalıştığı için “Öğretmen,” Diyanet'te çalıştığı için diğerine “Öğretici” unvanı verilmesi haksızlıktır, adaletsizliktir, komiktir ve Kur'an Kursu Öğreticilerimize adeta üvey evlat muamelesi yapmaktır. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkartılmış ama yaz kış demeden fedakârca görev yapan Kur'an Kursu Öğreticilerimiz üvey evlat bile kabul edilmeyerek adeta yok sayılmıştır. Kur'an kurslarında eğitim veren hocalarımızın unvanlarının Kur'an Kursu Öğreticisi değil Kur'an Kursu Öğretmeni olması gerektiğini her defasında vurguladık. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kur'an Kursu Öğreticileri için 2013 yılında zamanın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın “Onlara öğretmen unvanı vereceğiz” sözü hala ortada durmaktadır. Daha önce Devlet Bakanlığına bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığımız yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır. Bu itibarla; Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza çağrıda bulunuyoruz; Kur'an Kurslarında Kur'an öğretenler artık “Öğretici” değil, “Öğretmen” statüsüne kavuşturulmalı, bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı ve yıllardır istismar edilen bu konu gündemden kalkmalıdır. Bizler de Mil-Diyanet Sen olarak, sürekli istismar edilen bu konunun gündemden kalkması için ne gerekiyorsa yapacak ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
Formasyonu olan kpss ve dhbt ile atanmış ilahiyat mezunu öğreticileriz ve öğretmen ünvanı bizim hakkımız. Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz.
kuran kursu öğreticilerinin atamaları nasıl ve neye göre yapılıyor? kpss falan var mı yoksa diyanette güçlü olan, adamı olanların kızları yiğenleri mi öğretici olabiliyor? gerçekten bu öğreticilerin atama şekil ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmadığım için yazıyorum. ayrıca bana göre de onların öğretmen olması lazım, çünkü dini konuda resmi eğitimler veriyorlar ama işte kime göre neye göre atanıyorlar bu konu benim için daha önemli?
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın