KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Kumgeçit merası ıslah edildi.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Bingöl İl Tarım Müdürlüğü  iş birliği ile Kumgeçit Köyü kırsalında yapılan mera ıslah ve amenjman projesinin açılışı için bir tören düzenlendi.

Kumgeçit merası ıslah edildi.
12 MAYIS 2006 CUMA 12:10
0
1373
0
AA aa
Kumgeçit köyü kırsalında gerçekleşen törende konuşan Bingöl İl Tarım Müdürü Namet Sevinç, meralardaki bitkilerin etkisini yükseltmek amacı ile 3 bin dekarlık alanda ıslah çalışması yapıldığını söyledi. Islahı yapılan meralarda sulama, tuzlama ve kaşıma kazıkları kurulduğunu anlatan Sevinç, ''Kumgeçit Köyü kırsalında yapılan mera ıslah çalışması ile 1 dekarlık alandan alınan 135 kilogram ot verimi 2 katına çıkarılmıştır'' dedi.

Proje koordinatörlerinden Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, Bingöl'de 2004 yılından beri mera ve ıslah çalışmalarını yürütmeleri sonucu Kumgeçit'e 3 bin dekarlık mera alanının kazandırıldığını söyledi.
 

Tören kısa bir konuşma yapan Bingöl Valisi Vehbi Avuç, hayvancılığın gelişmesi için mera ve yaylak alanlarının önemli olduğunu belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
 

Yapılan konuşmaların ardından Bingöl Valisi Vehbi Avuç ile Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, ıslah edilen meranın açılışını yaparak, köylülerin kullanımına sundu.
 

Törenin ardından misafirlere yemek verildi. İl tarım müdürlüğünün katkıları ile verilen yemekte, Bingöl Valisi Vehbi Avuç'a, köylülerin hazırladığı yöresel yemekler de ikram edildi

Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın