KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2026 Cuma
°C

Kredi kartında taksit yasağını delecek yöntem

BDDK kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Cep telefonuna taksit yasağı başladı ancak taksit sınırını aşmak için çare de bulundu. Teknoloji marketler ürün yerine hediye kartı satarak kartın taksitlenmesini sağlıyor.

Kredi kartında taksit yasağını delecek yöntem
01 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ 11:36
0
4694
0
AA aa

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İşte yeni dönem:

- Kredi kartında taksit sayısı en fazla 9 ay olacak.

- Taksit sınırını delmek için 'taksit erteleme' yapılamayacak.

- Cep telefonu alımında taksit artık yasak.

- Kredi kartı ile kontör alınacak ama taksit olmayacak.

- Gıda harcamalarında taksit yasağı restoranlarda yemeği de kapsayacak.

- Akaryakıt ve kuyumla ilgili harcamalara da taksit yasağı var.

- Taşıt kredisi 50 bin liraya kadar olan araçlarda yüzde 70'i kadar kredi çekilebilecek. Kalan tutar peşin ödenecek.

- Taşıtta vade 48 ayı aşamayacak.

- İhtiyaç kredisinde en fazla 36 ay vade yapılabilecek.

SINIR GETİRENE NE OLDU?

Merkez Bankası, kredi kartı ve tüketici kredilerine yönelik sınırlamanın dünya örneklerini araştırıp rapor haline getirdi. Yeni düzenlemenin finansal istikrarı destekleyeceğinin altı çizildi.

ENDONEZYA
Taşıt kredisi % 15 azaldı. 2012 Haziran'da başlanan taşıt kredilerine sınır büyüme hızını önce yavaşlattı sonra negatife çevirdi. Krediler yüzde 15 azaldı.

BREZİLYA
Vadeler kısaldı. 2010'da uzun vadeli taşıt kredileri için yükümlülükler artırıldı. 60 aydan uzun vadeli kredilerin payı % 20'ye geriledi.

MALEZYA
Erteleme oranı düştü. 2011'de belli bir gelir düzeyinin altındakilere limit sınırı geldi. Kart borcunu erteleyenlerin oranı % 20.3'ten % 11.9'a düştü.

KREDİ KARTINDA TAKSİT YASAĞINI DELECEK YÖNTEM

Cep telefonuna taksit yasağı başladı ve taksit sınırını aşmak için çare bulundu. Teknoloji marketler ürün yerine hediye kartı satarak kartın taksitlenmesini sağlıyor.

1 Şubat itibarı ile başlayan cep telefonunda kredi kartına taksitle satış yasağına formül bulundu. Birçok teknoloji mağazasında yer alan hediye kartları, tüketicilerin taksitle cep telefonu alabilmesi için yeni bir alternatif oldu

Bu hediye kartlarının taksitle satılmasının önündeyse herhangi bir yasal engel yok. Taksitle özellikle pahalı telefon almak isteyenlere öncelikle hediye kartı almaları tavsiye ediliyor. Tüketici öncelikle satın alacağı cep telefonunun bedeli kadar hediye kartı alıyor.

Bu kartları almak için de taksitli kredi kartını kullanıyor. Teknoloji mağazaları da müşterisine 9 aya kadar taksit yapıyor. Daha sonra müşteri hediye kartını kasaya teslim ederek istediği cep telefonuna kavuşuyor.

Aylık ekstresinde ise o mağazadan yaptığı alışveriş cep telefonu satışı değil hediye kartı bedeli olarak yansıyor. Böylece hem satıcı hem de alıcı cep telefonuna taksitli satış engelini aşmış oluyor. (Haber7 / Vatan)
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.02.2026
03:36
Bingöl Şehir Stadyumu`nda İhale Takvimi Netleşti
Bingöl Şehir Stadyumu'nda İhale Takvimi Netleşti
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Şehir Stadyumu projesinde zemin etüdü ve proje ihalelerinin mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.
27.02.2026
03:35
Bingöl`ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Bingöl'ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık kuruluşlarına toplam 33 hekim atanacak.
27.02.2026
03:34
B.Ü.`de
B.Ü.'de 'Üretim Yılı' Kapsamında Doğal ve İnovatif Ürün Sunumu
Bingöl Üniversitesi'nde 2026 yılının 'Üretim Yılı' ilan edilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde geliştirilen doğal ve yenilikçi ürünler, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e tanıtıldı. Çelik, bu tür yenilikçi ve yüksek katma değerli projelerin üniversitenin Ar-Ge kapasitesini güçlendirdiğini dile getirdi.
27.02.2026
03:33
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
AK Parti Meclis Grubu'nun hazırladığı kanun teklifiyle, 1 Temmuz 2022'den sonra üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden eğitime dönmesinin önü açılıyor. Kimleri kapsayacak? İşte detaylar…
27.02.2026
03:32
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ ve büyük işletmelere yönelik 100 milyar TL büyüklüğündeki finansman ve istihdamı koruma programı başlatıldı. Program kapsamında başvurular 2 Mart 2026 itibarıyla çevrim içi alınacak.
27.02.2026
03:31
Bingöl`de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Bingöl'de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bingöl'de 5 ilçede tüm okullarda, il merkezinde ise taşımalı eğitimde 1 gün süreyle eğitime ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın