KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Kredi kartında taksit yasağını delecek yöntem

BDDK kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Cep telefonuna taksit yasağı başladı ancak taksit sınırını aşmak için çare de bulundu. Teknoloji marketler ürün yerine hediye kartı satarak kartın taksitlenmesini sağlıyor.

Kredi kartında taksit yasağını delecek yöntem
01 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ 11:36
0
4889
0
AA aa

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İşte yeni dönem:

- Kredi kartında taksit sayısı en fazla 9 ay olacak.

- Taksit sınırını delmek için 'taksit erteleme' yapılamayacak.

- Cep telefonu alımında taksit artık yasak.

- Kredi kartı ile kontör alınacak ama taksit olmayacak.

- Gıda harcamalarında taksit yasağı restoranlarda yemeği de kapsayacak.

- Akaryakıt ve kuyumla ilgili harcamalara da taksit yasağı var.

- Taşıt kredisi 50 bin liraya kadar olan araçlarda yüzde 70'i kadar kredi çekilebilecek. Kalan tutar peşin ödenecek.

- Taşıtta vade 48 ayı aşamayacak.

- İhtiyaç kredisinde en fazla 36 ay vade yapılabilecek.

SINIR GETİRENE NE OLDU?

Merkez Bankası, kredi kartı ve tüketici kredilerine yönelik sınırlamanın dünya örneklerini araştırıp rapor haline getirdi. Yeni düzenlemenin finansal istikrarı destekleyeceğinin altı çizildi.

ENDONEZYA
Taşıt kredisi % 15 azaldı. 2012 Haziran'da başlanan taşıt kredilerine sınır büyüme hızını önce yavaşlattı sonra negatife çevirdi. Krediler yüzde 15 azaldı.

BREZİLYA
Vadeler kısaldı. 2010'da uzun vadeli taşıt kredileri için yükümlülükler artırıldı. 60 aydan uzun vadeli kredilerin payı % 20'ye geriledi.

MALEZYA
Erteleme oranı düştü. 2011'de belli bir gelir düzeyinin altındakilere limit sınırı geldi. Kart borcunu erteleyenlerin oranı % 20.3'ten % 11.9'a düştü.

KREDİ KARTINDA TAKSİT YASAĞINI DELECEK YÖNTEM

Cep telefonuna taksit yasağı başladı ve taksit sınırını aşmak için çare bulundu. Teknoloji marketler ürün yerine hediye kartı satarak kartın taksitlenmesini sağlıyor.

1 Şubat itibarı ile başlayan cep telefonunda kredi kartına taksitle satış yasağına formül bulundu. Birçok teknoloji mağazasında yer alan hediye kartları, tüketicilerin taksitle cep telefonu alabilmesi için yeni bir alternatif oldu

Bu hediye kartlarının taksitle satılmasının önündeyse herhangi bir yasal engel yok. Taksitle özellikle pahalı telefon almak isteyenlere öncelikle hediye kartı almaları tavsiye ediliyor. Tüketici öncelikle satın alacağı cep telefonunun bedeli kadar hediye kartı alıyor.

Bu kartları almak için de taksitli kredi kartını kullanıyor. Teknoloji mağazaları da müşterisine 9 aya kadar taksit yapıyor. Daha sonra müşteri hediye kartını kasaya teslim ederek istediği cep telefonuna kavuşuyor.

Aylık ekstresinde ise o mağazadan yaptığı alışveriş cep telefonu satışı değil hediye kartı bedeli olarak yansıyor. Böylece hem satıcı hem de alıcı cep telefonuna taksitli satış engelini aşmış oluyor. (Haber7 / Vatan)
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın