KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Eylül 2026 Cuma
°C

Kredi kartında taksit yasağını delecek yöntem

BDDK kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Cep telefonuna taksit yasağı başladı ancak taksit sınırını aşmak için çare de bulundu. Teknoloji marketler ürün yerine hediye kartı satarak kartın taksitlenmesini sağlıyor.

Kredi kartında taksit yasağını delecek yöntem
01 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ 11:36
0
4987
0
AA aa

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İşte yeni dönem:

- Kredi kartında taksit sayısı en fazla 9 ay olacak.

- Taksit sınırını delmek için 'taksit erteleme' yapılamayacak.

- Cep telefonu alımında taksit artık yasak.

- Kredi kartı ile kontör alınacak ama taksit olmayacak.

- Gıda harcamalarında taksit yasağı restoranlarda yemeği de kapsayacak.

- Akaryakıt ve kuyumla ilgili harcamalara da taksit yasağı var.

- Taşıt kredisi 50 bin liraya kadar olan araçlarda yüzde 70'i kadar kredi çekilebilecek. Kalan tutar peşin ödenecek.

- Taşıtta vade 48 ayı aşamayacak.

- İhtiyaç kredisinde en fazla 36 ay vade yapılabilecek.

SINIR GETİRENE NE OLDU?

Merkez Bankası, kredi kartı ve tüketici kredilerine yönelik sınırlamanın dünya örneklerini araştırıp rapor haline getirdi. Yeni düzenlemenin finansal istikrarı destekleyeceğinin altı çizildi.

ENDONEZYA
Taşıt kredisi % 15 azaldı. 2012 Haziran'da başlanan taşıt kredilerine sınır büyüme hızını önce yavaşlattı sonra negatife çevirdi. Krediler yüzde 15 azaldı.

BREZİLYA
Vadeler kısaldı. 2010'da uzun vadeli taşıt kredileri için yükümlülükler artırıldı. 60 aydan uzun vadeli kredilerin payı % 20'ye geriledi.

MALEZYA
Erteleme oranı düştü. 2011'de belli bir gelir düzeyinin altındakilere limit sınırı geldi. Kart borcunu erteleyenlerin oranı % 20.3'ten % 11.9'a düştü.

KREDİ KARTINDA TAKSİT YASAĞINI DELECEK YÖNTEM

Cep telefonuna taksit yasağı başladı ve taksit sınırını aşmak için çare bulundu. Teknoloji marketler ürün yerine hediye kartı satarak kartın taksitlenmesini sağlıyor.

1 Şubat itibarı ile başlayan cep telefonunda kredi kartına taksitle satış yasağına formül bulundu. Birçok teknoloji mağazasında yer alan hediye kartları, tüketicilerin taksitle cep telefonu alabilmesi için yeni bir alternatif oldu

Bu hediye kartlarının taksitle satılmasının önündeyse herhangi bir yasal engel yok. Taksitle özellikle pahalı telefon almak isteyenlere öncelikle hediye kartı almaları tavsiye ediliyor. Tüketici öncelikle satın alacağı cep telefonunun bedeli kadar hediye kartı alıyor.

Bu kartları almak için de taksitli kredi kartını kullanıyor. Teknoloji mağazaları da müşterisine 9 aya kadar taksit yapıyor. Daha sonra müşteri hediye kartını kasaya teslim ederek istediği cep telefonuna kavuşuyor.

Aylık ekstresinde ise o mağazadan yaptığı alışveriş cep telefonu satışı değil hediye kartı bedeli olarak yansıyor. Böylece hem satıcı hem de alıcı cep telefonuna taksitli satış engelini aşmış oluyor. (Haber7 / Vatan)
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.09.2026
23:38
Bingöl Yem-Süt`te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi`ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt'te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi'ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait Merkez Saray Mahallesi'ndeki iki taşınmazın satış ve devir süreci tamamlandı. Bingöl Valiliği, ihale sürecine ilişkin açılan davanın mahkeme tarafından reddedildiğini, satış bedelinin tahsil edildiğini ve Bingöl İl Özel İdaresi'ne düşen payın ilgili hesaplara aktarıldığını açıkladı.
03.09.2026
23:37
Bingöl`de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kontrolden çıkarak dereye uçan araçta bulunan 5 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
03.09.2026
23:35
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
TÜİK'in 'herkes memleketine dönseydi' simülasyonunda Bingöl'ün nasıl bir nüfusa ulaşacağı hesaplandı. Bingöllüler memleketine dönseydi kentte nasıl bir nüfus tablosu ortaya çıkardı? İşte yanıtı ve Bingöl'ün Türkiye'deki sıralaması…
03.09.2026
23:34
Okullar için alışverişte ‘Bingöl` önerisi
Okullar için alışverişte 'Bingöl' önerisi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mesut Kurtaran ve beraberindeki oda başkanları, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Görüşmede, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulların ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet alımlarında, mevzuat çerçevesinde yerel esnaf ve işletmelerin daha fazla değerlendirilmesi gündeme geldi.
03.09.2026
23:32
Beş şehir, tek turizm rotası
Beş şehir, tek turizm rotası
Bingöl, Elâzığ, Adıyaman, Tunceli ve Malatya'nın turizm potansiyeli ortak bir vizyonla ele alındı. Bakan Ersoy, beş ilin birbirini tamamlayan bir turizm coğrafyası olarak değerlendirilerek ulusal ve uluslararası görünürlüğünün artırılacağını söyledi. Bingöl'ün sahip olduğu değerlere de dikkat çeken Bakan Ersoy, bölgedeki potansiyelin doğru şekilde ürünleştirilmesi ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.
03.09.2026
02:07
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın