KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Kredi kartında taksit yasağını delecek yöntem

BDDK kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Cep telefonuna taksit yasağı başladı ancak taksit sınırını aşmak için çare de bulundu. Teknoloji marketler ürün yerine hediye kartı satarak kartın taksitlenmesini sağlıyor.

Kredi kartında taksit yasağını delecek yöntem
01 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ 11:36
0
4724
0
AA aa

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kredi kartı ve tüketici kredileriyle ilgili yeni önlemleri bugünden itibaren yürürlüğe girdi. İşte yeni dönem:

- Kredi kartında taksit sayısı en fazla 9 ay olacak.

- Taksit sınırını delmek için 'taksit erteleme' yapılamayacak.

- Cep telefonu alımında taksit artık yasak.

- Kredi kartı ile kontör alınacak ama taksit olmayacak.

- Gıda harcamalarında taksit yasağı restoranlarda yemeği de kapsayacak.

- Akaryakıt ve kuyumla ilgili harcamalara da taksit yasağı var.

- Taşıt kredisi 50 bin liraya kadar olan araçlarda yüzde 70'i kadar kredi çekilebilecek. Kalan tutar peşin ödenecek.

- Taşıtta vade 48 ayı aşamayacak.

- İhtiyaç kredisinde en fazla 36 ay vade yapılabilecek.

SINIR GETİRENE NE OLDU?

Merkez Bankası, kredi kartı ve tüketici kredilerine yönelik sınırlamanın dünya örneklerini araştırıp rapor haline getirdi. Yeni düzenlemenin finansal istikrarı destekleyeceğinin altı çizildi.

ENDONEZYA
Taşıt kredisi % 15 azaldı. 2012 Haziran'da başlanan taşıt kredilerine sınır büyüme hızını önce yavaşlattı sonra negatife çevirdi. Krediler yüzde 15 azaldı.

BREZİLYA
Vadeler kısaldı. 2010'da uzun vadeli taşıt kredileri için yükümlülükler artırıldı. 60 aydan uzun vadeli kredilerin payı % 20'ye geriledi.

MALEZYA
Erteleme oranı düştü. 2011'de belli bir gelir düzeyinin altındakilere limit sınırı geldi. Kart borcunu erteleyenlerin oranı % 20.3'ten % 11.9'a düştü.

KREDİ KARTINDA TAKSİT YASAĞINI DELECEK YÖNTEM

Cep telefonuna taksit yasağı başladı ve taksit sınırını aşmak için çare bulundu. Teknoloji marketler ürün yerine hediye kartı satarak kartın taksitlenmesini sağlıyor.

1 Şubat itibarı ile başlayan cep telefonunda kredi kartına taksitle satış yasağına formül bulundu. Birçok teknoloji mağazasında yer alan hediye kartları, tüketicilerin taksitle cep telefonu alabilmesi için yeni bir alternatif oldu

Bu hediye kartlarının taksitle satılmasının önündeyse herhangi bir yasal engel yok. Taksitle özellikle pahalı telefon almak isteyenlere öncelikle hediye kartı almaları tavsiye ediliyor. Tüketici öncelikle satın alacağı cep telefonunun bedeli kadar hediye kartı alıyor.

Bu kartları almak için de taksitli kredi kartını kullanıyor. Teknoloji mağazaları da müşterisine 9 aya kadar taksit yapıyor. Daha sonra müşteri hediye kartını kasaya teslim ederek istediği cep telefonuna kavuşuyor.

Aylık ekstresinde ise o mağazadan yaptığı alışveriş cep telefonu satışı değil hediye kartı bedeli olarak yansıyor. Böylece hem satıcı hem de alıcı cep telefonuna taksitli satış engelini aşmış oluyor. (Haber7 / Vatan)
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın