KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Köylüler kendi imkanlarıyla içme suyu hattı çekti

Bingöl'ün Genç ilçesi Çaytepe beldesi Gözütok köyü Küpeli mezrasında ikamet eden vatandaşlar kendi imkanları ile köylerine içme suyu hattı çekti.

Köylüler kendi imkanlarıyla içme suyu hattı çekti
04 AĞUSTOS 2010 ÇARŞAMBA 09:31
0
2478
0
AA aa
Küpeli mezrasında bulunan bir çeşmenin yetersiz olması köylüleri harekete geçirdi. İkamet ettikleri mezrada içme suyu sıkıntısı yaşayan vatandaşlar bu durumu Genç Kaymakamlığı'na ileterek yardım istedi. 5 hane ve 30 nüfuslu köye içme suyu hattı çekilmesi için yapılan müracaatlar sonuç vermeyince, köylüler kendi imkanları ile çalışma başlattı. Küpeli mezrasına yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan kaynaktan içme suyu getirmek isteyen köylüler, şebeke için bir mühendislik bürosundan proje çizdirdi. Kendi aralarında para toplayan köylüler, projenin ardından çalışmalara başladı. Malzemelerini alan köylüler, işçiliğini kendileri yaparak 13 bin liraya mezranın içine kadar içme suyu şebeke hattı çekti. Mezra girişinde yapılan depo ile evlerin bulunduğu yerlere 4 çeşme yapılarak içme suyu sorunu çözüldü. Bir çeşmenin bulunduğu mezrada yapılan çalışmaların ardından çeşme sayısı 5'e yükseltilerek vatandaşların içme suyu sorunu çözüldü.
Kendi imkanları ile içme suyunu getirdiklerini belirten Hacı Sıdık Değişmen, bu çalışmayı bir ayda tamamladıklarını söyledi. Değişmen, "Mezramıza içme suyu verilmesi için defalarca kaymakamlığa müracaat ettik, ama bir türlü sonuç alamadık. Bizde kendi imkanlarımızla içme suyunu getirmeye karar verdik. İşçiliğini köylüler olarak yaptığımız çalışma sonrasında mezramızın 4 ayrı yerine çeşme yaptırdık" dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın