KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Köylüler isyan etti

Bingöl'de 12 köyün sakinleri, kışın çamur yazın toz içerisinde kalan grup köy yollarının yapılmaması nedeniyle havaalanı inşaatının bulunduğu bölgede yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Köylüler isyan etti
13 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 01:10
0
2270
1
AA aa

 Bingöl'de 12 köyün sakinleri, kışın çamur yazın toz içerisinde kalan grup köy yollarının yapılmaması nedeniyle havaalanı inşaatının bulunduğu bölgede yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Sabah başlayan yol kapatma eylemi devam ederken, köylüler sorunları çözülünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Bingöl'de, inşaatı devam eden havaalanın bulunduğu yerden geçen 12 köye ait grup köy yolu, Hacı Çayır Köprüsü Mevkii'nde sabah saatlerinde köylüler tarafından araçlarla trafiğe kapatıldı. Grup köy yollarının yapılmasını isteyen ve kışın çamurdan, yazın geçen araçların çıkardığı tozdan şikayetçi olan köylüler, olay yerine gelen jandarma ve il genel meclis üyeleri ile görüştü. Jandarma ve meclis üyelerinin ısrarlarına rağmen köylüler yolu açmadı. Bunun üzerine meclis üyeleri bölgeden ayrıldı.

“SORUN ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR EYLEMLERİMİZ SÜRECEK”

12 köyün bağlı bulunduğu grup yolu yapılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten köylüler: “Yolumuz bozuk olduğu için araçlarımız sık sık arızalanıyor. Bu sorunun çözümü için hiçbir devlet yetkilisi duyarlı olmadığı gibi önlem de almıyorlar. Bu sorun çözülmediği için bu yola başvurmaya mecbur kaldık. Yolumuz yapılmadığı sürece eylemlerimiz devam edecektir. Havaalanı yapılmasına rağmen yolumuz yapılmıyor. Hiç olmazsa havaalanı için yolumuzu yapsınlar. Vali Bey'i sorunumuzun çözümü için buraya çağırdık ama o da gelmedi. Biz kaç saattir burada Vali Bey'i bekliyoruz. Vali Bey'e sorunun çözümü için defalarca gitmemize rağmen, bize ikramda bulunarak sorunun çözeceği sözünü vererek, bizi gönderiyor. 12 köy halkı olarak herkes burada bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sorunun çözümü için söz almamaları halinde eylemlerine devam edeceğini söyleyen köylüler: “Eğer bizim sorunumuzu çözmüyorlarsa bizi diğer illere bağlasınlar. Hiç olmazsa oralarda hakkımızı arayalım” dedi.

Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle yolda bekleyen araçlardan inen vatandaşların bir kısmı yaya olarak köylerine gitmek zorunda kaldı. Yolun kapatılması nedeniyle havaalanı inşaatına malzeme taşıyan araçlar ve iş makineleri de bölgede bekletildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
dını ıstısmarcılar (@Misafir_8664)
13 Haziran 2012 Çarşamba 10:04
Sayın vali her nedense fetulah cematı ne mensup tuvalet acılıslarına gıdıp bu tur cemaat murıtlerın bası agırsa hemen yanında bulunuyorlar ama halka gelındımı sadece polıtık soylemler soylenır.ee yuh bu topluma dusunun oyu toplum verecek ama hızmete gelındımı sadece fetulah murıtlerı yararlanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın