KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'

Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.

04 HAZİRAN 2026 PERŞEMBE 22:09
0
907
0
AA aa

Bingöl'ün SMA Tip-1 hastası tek bebeği olan Efrayim Gökalp için başlatılan destek seferberliği her geçen gün büyüyor. Kent genelinde düzenlenen kermesler, yardım kampanyaları ve işletmelerin gelir bağışlarıyla sürdürülen destek çalışmaları, şimdi de köylerin katılımıyla gerçekleştirilecek büyük bir futbol turnuvasına taşınıyor.

"Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası" adıyla düzenlenmesi planlanan organizasyonun, Bingöl'de şimdiye kadar gerçekleştirilen en kapsamlı sosyal dayanışma etkinliklerinden biri olması hedefleniyor.

Her Köyden 50 Bin Liralık Destek

Efrayim Bebek Yardım Kampanyası Kurulu öncülüğünde planlanan turnuvada, katılım sağlayacak her köyün 50 bin lira destek vermesi öngörülüyor. Turnuvadan elde edilecek gelirlerin yanı sıra saha reklamları, sponsorluklar ve organizasyon kapsamında yapılacak diğer bağışlar da doğrudan Efrayim Gökalp için açılan Valilik onaylı yardım hesabına aktarılacak.

Bingöl genelinde birçok köy muhtarı ve sporsever vatandaşın projeye büyük ilgi gösterdiği belirtilirken, organizasyonun hem dayanışmayı güçlendirmesi hem de Efrayim bebeğin tedavi sürecine önemli katkı sunması bekleniyor.

Muhtarlar ve Kampanya Kurulu İlk Toplantıyı Yaptı

Yardım Kampanyası Kurulu tarafından yapılan açıklamada, organizasyonun Bingöl Valiliği'nin oluru doğrultusunda hayata geçirilmesinin planlandığı ifade edildi.

Bu kapsamda köy muhtarları ve ilgili heyetle ön görüşmelerin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, turnuvanın organizasyon yapısı ve işleyişine ilişkin çeşitli kararların alındığı kaydedildi.

Valilik onayının alınmasının ardından kısa süre içerisinde geniş katılımlı bir turnuvanın düzenlenmesinin hedeflendiği vurgulandı.

"Amacımız Efrayim Bebeğe Umut Olmak"

Kampanya Kurulu üyeleri, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in destek ve himayelerinin organizasyona büyük güç katacağını belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"Köylerimizden ve vatandaşlarımızdan çok güçlü bir destek talebi var. Büyük bir istek ve gayret söz konusu. Sayın Valimizin ilgi ve himayesinde bu organizasyonu gerçekleştirebilirsek çok daha anlamlı ve etkili olacağına inanıyoruz. Bu konuyu kendilerine de arz ederek desteklerini talep edeceğiz. Tek amacımız Efrayim bebeğimize umut olmak ve onun yaşam mücadelesine katkı sunmaktır."

Bingöl Tek Yürek Olmaya Devam Ediyor

SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp için yürütülen yardım kampanyaları Bingöl'de adeta bir dayanışma hareketine dönüştü. Vatandaşlardan esnafa, sivil toplum kuruluşlarından köy muhtarlarına kadar toplumun her kesiminin destek verdiği kampanyada, düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasının hem farkındalık oluşturması hem de tedavi sürecine önemli bir maddi katkı sağlaması bekleniyor.

Kentte oluşan birlik ve beraberlik ruhu, Efrayim bebeğin tedaviye ulaşabilmesi için umutları her geçen gün daha da büyütüyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın