Genç'e bağlı birçok köy yolu, önceki hafta içinde başlayan ve 3 gün boyunca aralıksız yağan kar yağışından dolayı ulaşıma kapandı. Kar yağışından dolayı köyde yaşayan vatandaşların şehirle irtibatları kesilirken, köylerine gidemeyen vatandaşlar ise köy yolunun biran önce açılmasını bekliyor. Yolu kardan dolayı kapalı kimi köylerde yaşayan hastalar ise durumun en büyük mağdurları konumunda.
Yiğitbaşı köyüne bağlı Aydınlık mezrasında böbreğinde tümör olduğu belirtilen ve ameliyat olması gereken Halit Dolgun ( 64) isimli hasta vatandaşta, bir an evvel köy yollarının açılmasını bekleyenler arasında. Durumu yetkililere bildirmesine rağmen köy yollarının bir türlü açılmadığını belirten hasta vatandaşın oğlu Mehmet Dolgun, yetkilileri eleştirdi.
“Hangi kapıyı çaldıysam sonuç alamadım”
Konu için defaten sırasıyla Genç Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi, 112 Acil Servis birimi ve Milletvekili Eşref Taş'ı arayıp sorunu dile getirmesine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadığını belirten Dolgun konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Babam 64 yaşında ve böbrek hastası. 2 hafta önce kendisini Diyarbakır'daki bir hastaneye götürdük. Yapılan teşhiste babamın böbreğinde tümör olduğunu ve bir sonraki hafta tekrar gelip ameliyat olması gerektiği söylendi. Diyarbakır'da kimsemiz olmadığı için babamı alıp köye götürüp ilçe merkezine döndüm. Geçtiğimiz hafta yağan kar yağışı ile birlikte köy yolumuz kapandı ve babam köyde mahsur kaldı. Kar yağışının durması ile birlikte konuyu Genç İlçe Kaymakamlığı'na bildirdim. Kaymakamda konuyu İl Özel İdaresi'ne bildirdiğini ve yakında köy yolunun açılacağını söyledi ancak günler geçmesine rağmen köy yolumuz açılmadı. Akabinde bende İl Özel İdaresini aradım ve konuyu bildirdim. Kendileri bana ‘yolunuz açılacak' demelerine rağmen bir türlü açılmadı. Babamın ameliyat günü gelip geçiyordu ancak yetkililerden hiç kimseden ses çıkmayınca bu defa 112 Acil Servis yetkililerini aradım, onlarda yolun kapalı olmasını mazeret gösterdiler. En son Milletvekili Eşref Taş'ı arayıp durumu kendisine ilettim fakat buna rağmen yine herhangi bir çalışma olmadı. Yetkililerin konuya duyarlılık gösterip bir an evvel çalışma yürütmelerini bekliyorum” dedi.