KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Köy okulundan örnek uygulama

Bingöl’ün Solhan ilçesinde ilkokulda okuyan 18 öğrenci, bir öğretmen başkanlığında 8 sayfalık okul gazetesi çıkardı. Öğrenciler, eğitim camiasına örnek olacak olan bir çalışmaya imza attı.

Köy okulundan örnek uygulama
04 NİSAN 2014 CUMA 22:17
0
6539
0
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesi Yenidal Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve aylık olarak yayımlanacak olan "Yenidal Postası" isimli gazetenin ilk sayısı çıktı. Okul gazetesi, köy ve ilçe halkının büyük beğenisini kazandı.

18 kişilik öğrenci ve 1 öğretmen kadrosuyla eğitim hayatını sürdüren Yenidal İlkokulu adına Okul öğretmeni başkanlığında öğrenciler tarafından hazırlanan 8 sayfalık gazete yayımlandı.

Solhan ilçesine bağlı köy okullarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Yenidal Köyü ilkokulunu ziyaret etti. "Yenidal Postası" isimli gazeteyi çıkardıkları için okulda görevli öğretmen ve öğrencileri kutlayan Sarı: “Eğitime gönül vermiş öğretmen arkadaşımızın çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu güzel gazete, aynı zamanda; disiplinli çalışmalarının somut bir örneğini oluşturmaktadır” dedi.

Okul Öğretmeni Muhammed Selçuk Emre, gazete çıkarma amaçlarının, okulun ve köyün tanıtımını yapmak, velilerle okul arasındaki bağı kuvvetlendirmek, insanların eğitime bakış açısını değiştirmek ve eğitimin sadece okuldaki dersler ile değil, sosyal etkinlikler yoluyla da verilebileceğini göstermek olduğunu söyledi.

OKUL BAHÇESİNDE DAMLA SULAMA SİSTEMİ KURDU

18 öğrencisiyle birlikte okul gazetesi çıkaran Muhammed Selçuk Emre öğretmen, aynı zamanda okul bahçesini sulamak için damla sulama sistemi kurdu. Muhammed öğretmen hem doğayı koruyor, hem öğrenci ve köylü vatandaşlara örnek oluyor. Öğretmen ve öğrencilerin başarılını örnek uygulama olarak değerlendiren Mili Eğitim Müdürü Sarı: “Köy okullarımızın bu tür çalışmalarda ön plana çıkması beni ayrıca sevindirmektedir. Sosyal etkinlikler aynı zamanda eğitim öğretimin bir parçası olarak öğrencilerin, yetenek ve kişiliklerinin gelişmesinde ayrı bir katkı sunduğundan farklı bir önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın