KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Köy okulundan örnek uygulama

Bingöl’ün Solhan ilçesinde ilkokulda okuyan 18 öğrenci, bir öğretmen başkanlığında 8 sayfalık okul gazetesi çıkardı. Öğrenciler, eğitim camiasına örnek olacak olan bir çalışmaya imza attı.

Köy okulundan örnek uygulama
04 NİSAN 2014 CUMA 22:17
0
5834
0
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesi Yenidal Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve aylık olarak yayımlanacak olan "Yenidal Postası" isimli gazetenin ilk sayısı çıktı. Okul gazetesi, köy ve ilçe halkının büyük beğenisini kazandı.

18 kişilik öğrenci ve 1 öğretmen kadrosuyla eğitim hayatını sürdüren Yenidal İlkokulu adına Okul öğretmeni başkanlığında öğrenciler tarafından hazırlanan 8 sayfalık gazete yayımlandı.

Solhan ilçesine bağlı köy okullarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Yenidal Köyü ilkokulunu ziyaret etti. "Yenidal Postası" isimli gazeteyi çıkardıkları için okulda görevli öğretmen ve öğrencileri kutlayan Sarı: “Eğitime gönül vermiş öğretmen arkadaşımızın çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu güzel gazete, aynı zamanda; disiplinli çalışmalarının somut bir örneğini oluşturmaktadır” dedi.

Okul Öğretmeni Muhammed Selçuk Emre, gazete çıkarma amaçlarının, okulun ve köyün tanıtımını yapmak, velilerle okul arasındaki bağı kuvvetlendirmek, insanların eğitime bakış açısını değiştirmek ve eğitimin sadece okuldaki dersler ile değil, sosyal etkinlikler yoluyla da verilebileceğini göstermek olduğunu söyledi.

OKUL BAHÇESİNDE DAMLA SULAMA SİSTEMİ KURDU

18 öğrencisiyle birlikte okul gazetesi çıkaran Muhammed Selçuk Emre öğretmen, aynı zamanda okul bahçesini sulamak için damla sulama sistemi kurdu. Muhammed öğretmen hem doğayı koruyor, hem öğrenci ve köylü vatandaşlara örnek oluyor. Öğretmen ve öğrencilerin başarılını örnek uygulama olarak değerlendiren Mili Eğitim Müdürü Sarı: “Köy okullarımızın bu tür çalışmalarda ön plana çıkması beni ayrıca sevindirmektedir. Sosyal etkinlikler aynı zamanda eğitim öğretimin bir parçası olarak öğrencilerin, yetenek ve kişiliklerinin gelişmesinde ayrı bir katkı sunduğundan farklı bir önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2025
17:53
Bingöl`de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, tabanca ve fişek ele geçirildi.
02.07.2025
15:56
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Yılın ilk 6 ayına ait Yİ-ÜFE verileri doğrultusunda benzin, motorin ve LPG fiyatlarında dikkat çeken oranlarda artış bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarına yarın (Perşembe) itibarıyla ÖTV kaynaklı otomatik zam yansıyacak.
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın