KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Kovalar: 'Alımlar sanayi esnafından yapılmalıdır'

Sanayi esnafını ziyaret eden DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, esnafların: 'Biz bu ilin insanıyız, yarattığımız istihdam bu ilin insanınadır. Resmi kurumlarımızın bu davranışları Bingöl insanına yapılan bir ihanet değildir de nedir?' dediğini belirterek, alımların kendilerinden yapılması talebini dile getirdiklerini söyledi.

Kovalar: `Alımlar sanayi esnafından yapılmalıdır`
28 ŞUBAT 2021 PAZAR 18:44
6
2370
2
AA aa

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, sanayi esnafını ziyaret etti.  Ziyaret esnasında esnafların kendisine secimden secime hatırlanan esnaf olmak istenmediklerini söyledi.

“SANAYİ ESNAFINDAN İŞ YOK, OTURUYORUZ”

Kovalar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yaptığımız işler dolar endeksli olduğu için, dolar yükselince ham madde ve malzeme fiyatlarına anında yansıdığını, dolar düştüğünde ise malzeme ve ham fiyatlarının sabit kaldığı, bu durum ise işlerini kötü etkilediğini dile getirdi. Yetkililerden bu durum hakkında çalışma ve düzenleme bekledikleri, zamların ve yüksek maliyetin esnaf tan kaynaklanmadığını, günah keçisi olarak esnafı göstermemelerini dile getirdi.  

Bir başka sanayi esnafı ise, Bingöl'ün Resmi Kurumlarının sanayi esnafından değil başka ildeki esnaflar dan alışveriş yaptıklarını dile getirerek, paramız başka illere gitmesin, Bingöl de kalsın dedi.  Sadece Özel İdare Kurumu sanayi esnafından alışveriş yapsa bu döngü sanayi esnafına değil tüm Bingöl'e yeter. Bizler vergimizi ödeyen, ilimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan ve ilimizin üretim alanında faaliyet gösteren sanayi esnaflarıyız. Devlet bu süreçte bize hiç bir destek sağlamadı. Kendi imkanlarımızla ayakta zor duruyor iken; Özellikle İl Özel İdaresi ve buna benzer resmi kurumlarımızın malzeme teminini çevre illerden sağlaması bizi olumsuz anlamda etkilemektedir. Bu durum bizleri ekonomik olarak etkilediği gibi duygusal anlamda da etkilemektedir. Biz bu ilin insanıyız, yarattığımız istihdam bu ilin insanınadır. Resmi kurumlarımızın bu davranışları Bingöl insanına yapılan bir ihanet değildir de nedir? ”dedi.

Akabinde Bingöl'de yıkım kararı alınan 7 cami var. Bu 7 camiden biri ise sanayi sitesindeki camilerden biri. Sanayi esnafı “ Biz sanayi sitemizdeki camiyi Kendi imkanlarımızla, esnaflar arasında para toplayarak zar zor bitirdik. Bizim camimiz ulu camiden sonra yapılmıştır. Ulucami birçok şiddetli deprem görmüş olup en ağır hasarlı camilerden biridir. Kira geliri olan Ulucami hakkında yıkım kararı alamayanlar, bugün bizim camimizde yıkım kararı alıyorlar. Bunu yaparken de bunca insanın ibadetinin nerde yapılacağı hakkında hiç bir alternatif çözüm üretmiyorlar. Ulucami hakkında neden yıkım kararı çıkarılmadığını da bizler çok iyi biliyoruz. Çünkü kira gelirleri var. Adeta aklımızla dalga geçiyorlar.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81467)
01 Mart 2021 Pazartesi 07:32
Sanayiye hoşgeldiniz yenisiniz oy oranınız yok biraz büyüseniz sizde daha gelmesiniz diğerleride seçimden önce bi kendini gösterirler başkada bir şey yok dünya değişiyor herşey değişiyo siz siyasetçiler ne zaman buhuynuzu değiştireceksiniz acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81464)
28 Şubat 2021 Pazar 23:49
Sizden alınca sonra dedikodu çıkıyooo..
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın