KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Kovalar: 'Alımlar sanayi esnafından yapılmalıdır'

Sanayi esnafını ziyaret eden DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, esnafların: 'Biz bu ilin insanıyız, yarattığımız istihdam bu ilin insanınadır. Resmi kurumlarımızın bu davranışları Bingöl insanına yapılan bir ihanet değildir de nedir?' dediğini belirterek, alımların kendilerinden yapılması talebini dile getirdiklerini söyledi.

Kovalar: `Alımlar sanayi esnafından yapılmalıdır`
28 ŞUBAT 2021 PAZAR 18:44
6
2256
2
AA aa

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, sanayi esnafını ziyaret etti.  Ziyaret esnasında esnafların kendisine secimden secime hatırlanan esnaf olmak istenmediklerini söyledi.

“SANAYİ ESNAFINDAN İŞ YOK, OTURUYORUZ”

Kovalar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yaptığımız işler dolar endeksli olduğu için, dolar yükselince ham madde ve malzeme fiyatlarına anında yansıdığını, dolar düştüğünde ise malzeme ve ham fiyatlarının sabit kaldığı, bu durum ise işlerini kötü etkilediğini dile getirdi. Yetkililerden bu durum hakkında çalışma ve düzenleme bekledikleri, zamların ve yüksek maliyetin esnaf tan kaynaklanmadığını, günah keçisi olarak esnafı göstermemelerini dile getirdi.  

Bir başka sanayi esnafı ise, Bingöl'ün Resmi Kurumlarının sanayi esnafından değil başka ildeki esnaflar dan alışveriş yaptıklarını dile getirerek, paramız başka illere gitmesin, Bingöl de kalsın dedi.  Sadece Özel İdare Kurumu sanayi esnafından alışveriş yapsa bu döngü sanayi esnafına değil tüm Bingöl'e yeter. Bizler vergimizi ödeyen, ilimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan ve ilimizin üretim alanında faaliyet gösteren sanayi esnaflarıyız. Devlet bu süreçte bize hiç bir destek sağlamadı. Kendi imkanlarımızla ayakta zor duruyor iken; Özellikle İl Özel İdaresi ve buna benzer resmi kurumlarımızın malzeme teminini çevre illerden sağlaması bizi olumsuz anlamda etkilemektedir. Bu durum bizleri ekonomik olarak etkilediği gibi duygusal anlamda da etkilemektedir. Biz bu ilin insanıyız, yarattığımız istihdam bu ilin insanınadır. Resmi kurumlarımızın bu davranışları Bingöl insanına yapılan bir ihanet değildir de nedir? ”dedi.

Akabinde Bingöl'de yıkım kararı alınan 7 cami var. Bu 7 camiden biri ise sanayi sitesindeki camilerden biri. Sanayi esnafı “ Biz sanayi sitemizdeki camiyi Kendi imkanlarımızla, esnaflar arasında para toplayarak zar zor bitirdik. Bizim camimiz ulu camiden sonra yapılmıştır. Ulucami birçok şiddetli deprem görmüş olup en ağır hasarlı camilerden biridir. Kira geliri olan Ulucami hakkında yıkım kararı alamayanlar, bugün bizim camimizde yıkım kararı alıyorlar. Bunu yaparken de bunca insanın ibadetinin nerde yapılacağı hakkında hiç bir alternatif çözüm üretmiyorlar. Ulucami hakkında neden yıkım kararı çıkarılmadığını da bizler çok iyi biliyoruz. Çünkü kira gelirleri var. Adeta aklımızla dalga geçiyorlar.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81467)
01 Mart 2021 Pazartesi 07:32
Sanayiye hoşgeldiniz yenisiniz oy oranınız yok biraz büyüseniz sizde daha gelmesiniz diğerleride seçimden önce bi kendini gösterirler başkada bir şey yok dünya değişiyor herşey değişiyo siz siyasetçiler ne zaman buhuynuzu değiştireceksiniz acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81464)
28 Şubat 2021 Pazar 23:49
Sizden alınca sonra dedikodu çıkıyooo..
17.06.2026
10:57
Bingöl`de Konut Fiyatları Yıllık Yüzde 28,2 Arttı
Bingöl'de Konut Fiyatları Yıllık Yüzde 28,2 Arttı
TCMB verilerine göre konut fiyatları mayıs ayında Türkiye genelinde yüzde 24,5 artarken, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli, Van, Bitlis, Hakkâri, Muş'u kapsayan bölgede yıllık artış yüzde 28,2 ile ülke ortalamasının üzerine çıktı.
17.06.2026
10:10
Bingöl Aşağıçarşı için 110 Milyon TL`lik ödenek
Bingöl Aşağıçarşı için 110 Milyon TL'lik ödenek
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bingöl'e tahsis edilen yaklaşık 110 milyon TL'lik ödenekle, Aşağı Çarşı bölgesinde kapsamlı spor altyapı yatırımları hayata geçirilecek. Proje kapsamında sahalar yenilenecek, tribün ve yeni tesisler inşa edilecek.
17.06.2026
09:54
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası`ndan Yerel Esnafa Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan Yerel Esnafa Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları çağrısında bulunarak, yerel esnafın güçlenmesinin Bingöl'ün ekonomik ve sosyal yapısına doğrudan katkı sağlayacağını söyledi.
17.06.2026
09:08
Kararname çıktı! Bingöl`de 5 kaymakam değişti
Kararname çıktı! Bingöl'de 5 kaymakam değişti
Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi Resmî Gazete'de yayımlandı. Bingöl'ün 5 ilçesinin kaymakamının değiştiği kararnamede, Bingöl Vali Yardımcılığına yeni bir isim daha atanırken, Yayladere Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı vali yardımcılığına yükseldi.
16.06.2026
15:31
Sarım Çayı`nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Sarım Çayı'nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Bingöl'ün Genç ilçesinde Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki Vedat Karabulut'u arama çalışmaları sürerken, talihsiz gencin suya kapıldığı anlara ait cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.
16.06.2026
14:23
Bingöl`de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl'de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl merkez Saray Mahallesi'nde bir işletmenin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Yangının baca içerisindeki kurumların tutuşmasından kaynaklandığı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın