KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Kovalar: 'Alımlar sanayi esnafından yapılmalıdır'

Sanayi esnafını ziyaret eden DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, esnafların: 'Biz bu ilin insanıyız, yarattığımız istihdam bu ilin insanınadır. Resmi kurumlarımızın bu davranışları Bingöl insanına yapılan bir ihanet değildir de nedir?' dediğini belirterek, alımların kendilerinden yapılması talebini dile getirdiklerini söyledi.

Kovalar: `Alımlar sanayi esnafından yapılmalıdır`
28 ŞUBAT 2021 PAZAR 18:44
6
2402
2
AA aa

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, sanayi esnafını ziyaret etti.  Ziyaret esnasında esnafların kendisine secimden secime hatırlanan esnaf olmak istenmediklerini söyledi.

“SANAYİ ESNAFINDAN İŞ YOK, OTURUYORUZ”

Kovalar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yaptığımız işler dolar endeksli olduğu için, dolar yükselince ham madde ve malzeme fiyatlarına anında yansıdığını, dolar düştüğünde ise malzeme ve ham fiyatlarının sabit kaldığı, bu durum ise işlerini kötü etkilediğini dile getirdi. Yetkililerden bu durum hakkında çalışma ve düzenleme bekledikleri, zamların ve yüksek maliyetin esnaf tan kaynaklanmadığını, günah keçisi olarak esnafı göstermemelerini dile getirdi.  

Bir başka sanayi esnafı ise, Bingöl'ün Resmi Kurumlarının sanayi esnafından değil başka ildeki esnaflar dan alışveriş yaptıklarını dile getirerek, paramız başka illere gitmesin, Bingöl de kalsın dedi.  Sadece Özel İdare Kurumu sanayi esnafından alışveriş yapsa bu döngü sanayi esnafına değil tüm Bingöl'e yeter. Bizler vergimizi ödeyen, ilimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan ve ilimizin üretim alanında faaliyet gösteren sanayi esnaflarıyız. Devlet bu süreçte bize hiç bir destek sağlamadı. Kendi imkanlarımızla ayakta zor duruyor iken; Özellikle İl Özel İdaresi ve buna benzer resmi kurumlarımızın malzeme teminini çevre illerden sağlaması bizi olumsuz anlamda etkilemektedir. Bu durum bizleri ekonomik olarak etkilediği gibi duygusal anlamda da etkilemektedir. Biz bu ilin insanıyız, yarattığımız istihdam bu ilin insanınadır. Resmi kurumlarımızın bu davranışları Bingöl insanına yapılan bir ihanet değildir de nedir? ”dedi.

Akabinde Bingöl'de yıkım kararı alınan 7 cami var. Bu 7 camiden biri ise sanayi sitesindeki camilerden biri. Sanayi esnafı “ Biz sanayi sitemizdeki camiyi Kendi imkanlarımızla, esnaflar arasında para toplayarak zar zor bitirdik. Bizim camimiz ulu camiden sonra yapılmıştır. Ulucami birçok şiddetli deprem görmüş olup en ağır hasarlı camilerden biridir. Kira geliri olan Ulucami hakkında yıkım kararı alamayanlar, bugün bizim camimizde yıkım kararı alıyorlar. Bunu yaparken de bunca insanın ibadetinin nerde yapılacağı hakkında hiç bir alternatif çözüm üretmiyorlar. Ulucami hakkında neden yıkım kararı çıkarılmadığını da bizler çok iyi biliyoruz. Çünkü kira gelirleri var. Adeta aklımızla dalga geçiyorlar.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81467)
01 Mart 2021 Pazartesi 07:32
Sanayiye hoşgeldiniz yenisiniz oy oranınız yok biraz büyüseniz sizde daha gelmesiniz diğerleride seçimden önce bi kendini gösterirler başkada bir şey yok dünya değişiyor herşey değişiyo siz siyasetçiler ne zaman buhuynuzu değiştireceksiniz acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81464)
28 Şubat 2021 Pazar 23:49
Sizden alınca sonra dedikodu çıkıyooo..
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın