KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Korsan taşımacılığa tepki

Her fırsatta korsan taşımacılıktan şikâyetçi olan araç şoförleri, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini istediler. Aksi takdirde şoförler kontak kapatacaklar.

Korsan taşımacılığa tepki
23 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:42
0
2697
2
AA aa

Bingöl- Adaklı-Hasbağlar arasında yolcu taşımacılığı yapan Hamit Atılgan, Ali Dağyeli ve Bayram Çağıltay, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için Vali Mustafa Hakan Güvençer'e çağrıda bulundular.

Bingöl- Adaklı-Hasbağlar arasında 3 dolmuş ve 10 taksi ile korsan yolcu taşımacılığı yapıldığını belirten şoförler, korsan taşımacılığın üzerine gidilmediği takdirde araçlarını Bingöl Valiliği önüne çekerek kontak kapatacaklarını söylediler.

23 plakalı araçların Hasbağlar'da her yöne yolcu aldığına dikkat çeken şoförler, “2005 yılından bu yana korsan taşımacılıkla mücadele ediyoruz. Şuana kadar yaklaşık 100 dilekçe verdik, ancak her hangi bir gelişme yaşanmadı. Nereye dilekçe verdiysek geri dönen olmadı. Evlerimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz. Sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Bu konuda Sayın Valimizden destek bekliyoruz, çözüm olmazsa ilerleyen günlerde araçlarımızı Bingöl Valiliği önüne çekerek kontak kapatacağız. Mağduruz ve bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diyerek yaşadıkları sorunun çözülmesi yönünde yetkililerden yardım beklediğini dile getirdiler.

“Yaklaşık 2 bin 500 dilekçe var”
Yıllardır korsan taşımacılıkla mücadele verdiklerini belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bayram, yaşanan korsan taşımacılığın tek sorumlusunun il trafik komisyonu olduğunu söyledi.

Şuana kadar 2 bin 500 üzerinde şikâyet dilekçesi olduğunu dile getiren Bayram, “Bu kadar vurdumduymazlık olmaz! Vatandaşlar işlerini güçlerini bırakmışlar korsan taşımacılıkla uğraşıyorlar. İşlerini yapması gerekenler işlerini yapmadıkları için vatandaşlarımız, şoför esnafımız mağdur oluyor. İnsanda vicdan olacak! Devlete vergi vermeyen kaçak çalışanlar yüzünden dürüst çalışıp vergisini veren esnaflarımız evlerine ekmek götüremiyorlar. Yıllardır söylüyoruz; ilin valisi, emniyet müdürü, jandarma komutanı var, elimizde 2 bin 500'ün üzerinde şikâyet dilekçesi var. Daha bir adım atılmadı, bu korsan taşımacılık yapanlar neden kollanıyor. Dürüstçe çalışan insanlarımıza diyorlar, sen çalışma gel vakıftan yardım al” dedi.

“Hazreti Ömer'in adaletinden bahsetmesinler”
Korsan taşımacılıkla ilgili yapılan toplantıların tekrarının yapılmadığı belirten Bayram, “Sayın Valimizle birlikte geçen yıl bir toplantı düzenledik, korsan taşımacılıkla ilgili güya tekrarı yapılacaktı; ama yapılmadı. İsmi olduğu halde aylarca toplanmayan bir il trafik komisyonu var. İl trafik komisyonu 2–3 aydır toplanmıyor. Aldığı kararlar uygulanmıyor, kararı alan kim alınan kararlar dayatmayla alınıyor. Korsan taşımacılık, caddeler işgal altında kimse bunlara karışmıyor. Bunu yapanlar çıkıp da Hazreti Ömer'in adaletinden bahsetmesinler. Orda burada boy boy fotoğraf çektirip, Hazreti Ömer'in adaletinden bahsediyorlar. Hazreti Ömer'in adaletinden bahsedenler namusuyla çalışanların ekmeğiyle oynuyorlar. Onların yaptığı şu ey namuslu vatandaş sen namusunla çalışıyorsun, vergini veriyorsun, ben seni benimsemiyorum. Karşımda muhatap yok ki, olsa soracağım soru şu ‘vergi vermeyen korsan çalışanları neden destekliyorlar' bana bunun cevabını versinler” ifadelerini kullandı.

“Yaşanan değişimler bunu tetikledi”
Yaşanan tayinlerin il trafik komisyonunu gevşettiğini ve korsan taşımacılığın önünün alınamadığını vurgulayan Bayram, “2004 yılında çok güzel il trafik komisyonu kararları alındı ve 2005 yılında kadar uygulandı. 2006 yılının başına kadar alınan kararların uygulanması çok başarılı oldu. 2006 yılında vali, belediye başkanı ve benzeri değişimler, il trafik komisyonu kararlarının uygulanmasını zorlaştırdı ve her değişimle iş gevşedi. Her geçen gün şikâyetler artıyor, korsan taşımacılık vardır ve bu inkar edilemez. Yetkililere sesleniyorum. Devlet size maaş veriyor, siz de bu maaşı hak edin” diyerek tepki gösterdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mutalip kına (@Misafir_1950)
23 Şubat 2011 Çarşamba 11:38
ARKADAŞLAR ALDIKLARI YOL ÜCRETİNİ HAK EDİYORLARMI 2010 YILI ÜCRET 10 TL 2011 YILI ÜCRET 15 TL ALDIĞINIZI HAK EDİYORMU SUNUZ. İŞİN ARKA YÜZÜNÜ GÖREN YOK HEP VATANDAŞ MADUR BU GİDİŞ HATA Bİ SON VERİLMESİNİ İSTİ YORUM.
mutalip (@Misafir_1949)
23 Şubat 2011 Çarşamba 11:26
Arkadaşlar kendi dertlerini dile getiriyor ama niye yolcu kaybettiklerini söyle miyorlar aldıkları ücretleri diğer ilçelerle karşılaş tırsınlar kimin haklı olduğunu tüm Bingöl halkı görsün 2010 yılı yol ucreti 10 TL iken 2011 yılı 15 TL vatandaş hala suskun bu gidi şata bi son verilmesini istiyoruz gereğinin ilgili arkadaşlar tarafından bizat yapılması ve vatandaşın bu maduriyetinin giderilmesini istiyorum.( Bu haberi yapan arkadaştada bilgi isti yoruz.)
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın