KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Koronavirüs'e karşı jeotermal koruma!

İstanbul'dan memleketi Bingöl'e gelen ve köyüne yerleşen Ayhan Gürgen, 46 derecelik jeotermal suya girerek hastalıklardan korunmaya çalışıyor.

Koronavirüs`e karşı jeotermal koruma!
08 NİSAN 2020 ÇARŞAMBA 13:38
7
6639
2
AA aa

Daha önce İstanbul'da çalışan 25 yaşındaki Ayhan Gürgen de salgından dolayı bir süre önce memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyüne döndü.

Kendini karantinaya aldıktan sonra ailesiyle hayvancılığa başlayan Gürgen, köyüne 1 kilometre uzaklıkta açık alanda yer alan 46 derece sıcaklığındaki doğal jeotermal suya sık sık giriyor.

Havaların serin olmasına rağmen, hayvancılıkla uğraştıkları ve suyun şifalı olduğu için sık sık girdiğini aktaran Gürgen, sıcak su vesilesiyle virüsten de korunmaya çalıştığını aktardı.

Gürgen: “Biz, köyde hayvancılık ile uğraştığımız için genelde üstümüz başımız kirlenir. Hastalık olunca da bulaşıyor. Bizim köyümüzde de taşlık alandan çıkan doğal bir su var. Köylüler de burayı hamama çevirdi, biz de virüsten arınmak gelip gidiyoruz. Sıcak su olduğu için birçok ağrı ve sızıya da iyi geliyor. Temiz bir şekilde evimize gitmek için suya giriyoruz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57259)
09 Nisan 2020 Perşembe 12:28
senin canın tatlıymış baya bayım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_57252)
09 Nisan 2020 Perşembe 11:16
keşke istanbulda kalsaydın..
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın