Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Yedisu kesiminde meydana gelen deprem sonrası dikkat çeken ve korkutan bir uyarı yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam saat 23,30'da meydana gelen merkez üssü Erzurum Çat ilçesi olan ve Bingöl'de de şiddetle hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremi sosyal medya hesabından değerlendirdi.
Değerlendirmesinde Yedisu hattına dikkat çeken Görür, şu ifadeleri kullandı:
*Elmalı-Yedisu /Bingöl'de 4,9 deprem oldu. Bu deprem KAF'ın Yedisu kesimi üzerinde. Biliyorsunuz ben dahil tüm yerbilimciler bu kesimde 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz.
*Burada son büyük deprem 1766 yılında. Geçen zaman düşünülürse beklenen depremin eli kulağında demektir. Sevgiyle.
Bingöl, kuzeyden (Sakarya- Erzincan hattından Yedisu'ya ) ulaşan kuzey Anadaolu fay hattı ile güney batıdan (Ceyhan-Palu hattından Bingöl merkez'e ) ulaşan fay hatlarının birleştiği nokta üzerindedir. Tarih boyunca hep deprem olmuş olmalı ki, günümüze kalan bir kent bulunmamaktadır Bingöl topraklarında; depremler 500 yılda, 1000-2000 yılda bir taş üstünde taş bırakmamacasına şehirleri yoketmektedir. Yine de, 8 katlı 10 katlı binalar yapılmakta Bingöl gibi bir yerde ve bizler de güle oynaya bu yapılarda oturmaktan geri durmamaktayız.
Değerli Bingöllü hemşerilerim, 3 tarafımız fay hatları ile çevrili depremin ana üst bölgesiyiz. ALLAH aşkına buraların hakkı 2 veya en fazla 3 kat hakkı değilmidir. Tarla ve bahçelerede tek kat veya 2 kat verilseydi bu durum olurmuydu. Bu memleketin bu hale gelmesine sebep olan kişiler ve dahada ötesi olacak büyük depremde can kayıpları,yaralanmalar,sakatlıklar,ve mal kayıplarının vebali onların üstünde kalmayacakmı, mahşerde hesabı sorulsun. Deprem bölgesi olmayan avrupa ülkesi belçikada nadir 3 kattan fazla yapı vardır. Vallahi üzülüyorum bazılarının yüzünden hayatlarımız gidecek.B.A
Yıllardır Kazakistan'da yaşayan, uluslararası projelere imza atan, binlerce kişiye istihdam sağlayan iş insanı ve Kazakistan Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ahmet Budan, Bingöl Online'a konuştu. Budan; memleket sevgisinden ailesine, başarı anlayışından eğitime, insana yaptığı yatırımdan Türkiye'nin geleceğine kadar birçok konuda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte o röportajın detayları…
26.07.2026
17:18
TOKİ'den konut değil dert sahibi oldular!
Bingöl Esentepe Mahallesi Şeyh Ahmet Mevkii'nde inşa edilen 800 TOKİ konutunda anahtar teslim süreci yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 14 aydır hem kira hem taksit ödeyen hak sahipleri; teslim öncesi talep edilen KDV, Halkbank üzerinden sigorta yaptırma zorunluluğu iddiası, ek maliyetler ve dairelerdeki kalite sorunlarına tepki göstererek, 'Sosyal konutun sosyal yönü kalmadı' dedi.
26.07.2026
17:13
Kiğı'da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
Çevre örgütleri ve doğa savunucuları, 6 Ağustos'ta Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde düzenlenecek yürüyüş ve basın açıklamasıyla siyanürlü madenciliğe karşı ses yükseltecek.
26.07.2026
17:01
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) yarı finallerini namağlup lider tamamlayan Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü Kız Voleybol Takımı, kızlar voleybolunda Türkiye Finalleri'ne yükselen ilk takım olarak spor tarihine geçti.
26.07.2026
16:50
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos'ta Başlıyor
E-ticarette tüketiciyi korumaya yönelik yeni düzenlemeler 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek. Yapay zekâ ile hazırlanan reklamlardan influencer paylaşımlarına, indirim kampanyalarından ürün yorumlarına kadar birçok alanda yeni kurallar uygulanacak.
26.07.2026
01:29
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın