KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

Korkutan Deprem Uyarısı!

Palu-Hazar ve Bingöl-Yedisu faylarının mutlaka incelenmesi gerektiğini vurgulayan Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, bu fay hattının 6.5 ve üzeri büyüklüğünde deprem üretebileceğini kaydetti.

Korkutan Deprem Uyarısı!
04 HAZİRAN 2021 CUMA 16:04
4
4454
4
AA aa

Yaptığı analizlerle birçok depremi önceden bilen Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, bu yıl içerisinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde deprem olabileceğini öngördü. Palu-Hazar ve Bingöl-Yedisu faylarının mutlaka incelenmesi gerektiğini kaydeden Yakut, bu fay hattının 6.5 ve üzeri büyüklüğünde deprem üretebileceğini dile getirdi.

'Asrın felaketi' olarak tanımlanan 17 Ağustos 1999 depreminde çok sayıda akrabasını kaybeden ve daha sonra deprem araştırmacısı olan Ahmet Yakut, evinde kurduğu sistemden deprem ile ilgili bilgi sağlayan internet sitelerinden elde etiği verilerle hesaplamalar yaparak, birçok depremi önceden tahmin ediyor. Yaptığı araştırmalar neticesinde bu yıl Doğu Ana Bölgesinde deprem olabileceğini öngören Yakut, Palu-Hazar ve Bingöl-Yedisu fayları üzerine 6.5 ve üzeri büyüklüğünde deprem yaşanabileceğini söyledi.

"2021'e damga vuracak iki deprem bölgesi Endonezya ve Şili olabilir"

Bu yıl içinde olması tahmin edilen depremler hakkında açıklamalarda bulunan Yakut, "Geçen günlerde yaptığım canlı yayında, "Çin, Endonezya, Filipinler başta olmak üzere hem uzak doğuya, hem de Güney Amerika'daki Şili ülkesine bakmak lazım" dedim. Büyük deprem parametresi vardı. Canlı yayından 2 saat sonra da 7.4'lük Çin depremi meydana geldi. Pasifik ateş çemberi uzun zamandır sessiz. Bugün Güney Amerika Peru, Şili başta olmak üzere Filipinler, Endonezya bence bu yılın konuşulacak iki ülkesi olacak. Orada 7 ya da üzeri büyüklüğünde art arda depremler gelirse şaşırmam. Uzun zamandır Pasifik ateş çemberi dediğimiz hatta derin depremler meydana geliyor, 2021'e damga vuracak iki bölgenin Endonezya ve Şili olacağını düşünüyorum" dedi.

"Haziran ve sonrasında dünya sismik bir hareketlilik içerisine girebilir"

Yakut, Endonezya ve Şili'de 7'nin üzerinde 7.4, 7.7 büyüklüğünde depremlerin meydana gelebileceğini ifade ederek, "Büyük ihtimalle öyle görünüyor. Çin'de de öyle olmuştur. Tabii ki her şeyi bilen Allah'tır ama elimizdeki veriler bunu gösteriyor. Bu sene özellikle Haziran ayının ortasından sonra dünya sismik bir hareketlilik içerisine girebilir" diye konuştu.

Araştırmacıdan doğu açıklaması

Bu yıl Türkiye'de meydana gelmesi öngörülen depremleri de açıklayan Yakut, "Uzak Doğu Asya'da ya da Doğu Asya'daki meydana gelen depremler, İran depremleri gösteriyor ki; bu sene yine doğu bölgesini konuşacağız. Bingöl civarı, yakın çevresindeki Elazığ. Buralarda sadece orta ölçekli 3'lük, 4'lük değil de belki 5 küsurluk depremler görebiliriz. Son depremlere baktığımızda, 2 gün önce yaşanan Osmaniye depremi ve dün yaşanan Adana depremi sonrasında Kahramanmaraş civarında, 4'lük 4.5'lik depremlerle bir hareketlilik başlayabilir. 'Doğu Anadolu fayı canlandı' dediler. Herkesin kafasında böyle bir algı var. Uzun zamandan beri 'Adıyaman Gölbaşı ve Kahramanmaraş Türkoğlu- Pazarcık hattında büyük deprem bekliyoruz' dediler ama Doğu Anadolu Fay Zonu bildiğiniz gibi Kuzey Anadolu kadar aktif bir fay değil ama başladığı zamanda da kendini takır takır kıran bir fay. Ben Kahramanmaraş civarında 1514'lü yıllardan bu yana beklenen depremi değil de 4'lük, 5'lik rutin depremler olabileceğini söyleyebilirim. Ama bu sene Kahramanmaraş civarında 6'lık veya 6'ının üzerinde deprem beklemem. Benim korkum Ocak 2020'de Sivrice -Doğanyol segmentinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, Palu - Hazar hattı ve Bingöl kısmına bakmak lazım diye düşünüyorum. 'Bu sene nerede büyük bir deprem olur?' diye soracak olursanız ben hep doğuyu söylerim. Bu sene de doğu derim. ve bu sene Akdeniz açıklarını da konuşacağımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

6.5 üzeri deprem yaşanabilir

Palu-Hazar ve Bingöl-Yedisu faylarının mutlaka incelenmesi gerektiğini vurgulayan Yakut, bu fay hattının 6.5 ve üzeri büyüklüğünde deprem üretebileceğini kaydetti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83581)
05 Haziran 2021 Cumartesi 19:37
Bingöl de ortalama 30 yılda bir deprem olur, en son 2003 te olduğuna göre 2033 ten sonra bekleyebiliriz. Tabiki tedbirli olmak lazım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83580)
05 Haziran 2021 Cumartesi 17:11
Ben bahis oranı verdiğini sandım.gol üstü gol altı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83568)
04 Haziran 2021 Cuma 18:11
Haberin ilk cümlesi:
'Yaptığı analizlerle birçok depremi önceden bilen Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut,..'
Örnek? Mesela önceden bildiği bir depremlerden sadece biri ?!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83583)
06 Haziran 2021 Pazar 00:21
@Misafir Kullanıcı Allahu teala dan baska kimse depremi bilmez, haddini bil
27.11.2025
17:25
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Terhisine 5 gün kala geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Yusuf Gönlüaçık, Bingöl'ün Genç İlçesinde düzenlenen törenin ardından göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.
27.11.2025
17:05
12Bingölspor`dan transfer atağı!
12Bingölspor'dan transfer atağı!
İlk olarak 4 yeni ismi renklerine bağladığını duyuran yeşil beyazlı kulüp, 29 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Karpedo Dondurma Kahramanmaraşspor ile karşılaşacak. Ayrıca yeni transferler de olacak.
27.11.2025
14:23
MTV`de 2026 rakamları netleşti
MTV'de 2026 rakamları netleşti
TÜİK'in açıkladığı yeniden değerleme oranı doğrultusunda, 2026 yılı itibarıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yüzde 25,49 oranında artacağı kesinleşti.
27.11.2025
14:03
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Ülkeyi etkisi altına almaya hazırlanan soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl dahil 13 ilde kar yağışı ve buzlanma uyarısı yaptı.
27.11.2025
13:57
2026 için trafik cezaları netleşti
2026 için trafik cezaları netleşti
Yeniden değerleme oranı yüzde 25,49 olarak belirlendi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte 2026 yılında trafik cezaları da netleşmiş oldu.
27.11.2025
13:42
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Naaşı Bingöl'de defnedilecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Kahraman askerimizin ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın