Edinilen bilgiye göre, Bingöl-Karlıova karayolu üzerinde bulunan merkez Elmalı Köyü'nde faaliyet gösteren Köprübaşı lokantasında hafta sonu yangın çıktı.
ARAÇ SÜRÜCÜ FARK ETTİ
Gece saatlerinde meydana gelen yangını fark eden bir sürücü, itfaiyeyi arayarak ihbarda bulundu. Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden yola çıkan ekip, yarım saat içerisinde olay yerine vardı. Köylünün yardımıyla yangına müdahale eden ekip, söndürme çalışmalarını tamamladı.
100 BİNDEN FAZLA ZARAR
Sezonu açmaya hazırlanan işletme sahibi Nureddin Şan, yangınla beraber büyük üzüntü yaşadı. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın, lokantayı tamamen kullanılamaz hale getirirken, Ilıcalar beldesindeki itfaiye yokluğu ve Aksa Fedaş'a sitem etti. Yangının 100 Bin TL'den fazla zarara neden olduğunu belirten Şan, şunları söyledi: “yangın çıktığında yoldan geçen bir araç sürücüsü itfaiyeye haber verdi. Bingöl'den yola çıkan ekipler, yarım saat içerisinde köye yetişti. Yangın söndürüldü ama geriye hiçbir şey kaldı. Ilıcalar Beldesi'nde itfaiye olmuş olsaydı, belki yangın daha kısa sürede söndürülür ve bu kadar büyük zarar olmazdı.”
Aksa Fedaş'a elektriğin düşük olduğunu yönünde defalarca bilgi verdiklerini belirten Şan, “düşük voltajlı elektrik, cihazlarımızın bozulmasına neden oluyordu. Defalarca kuruma bilgi verdik, akımın yükseltilmesini istedik ama her zaman ‘geleceğiz' diyerek bizleri geçiştirmeye çalıştılar. Böyle bir hizmet anlayışı olamaz” dedi.