KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Konut başvurularında izdiham

TOKİ tarafından alt gelirli aileler için satışa çıkarılan 160 adet konut için yapılan başvurular, izdihama neden oldu.

Konut başvurularında izdiham
23 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:37
0
2293
1
AA aa

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca, Bingöl'de yürütülmekte olan Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında, Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkiinde inşa edilen 64.71 metrekarelik 160 adet konut için başvurular geçen hafta içerisinde başladı.

4 Mart'a kadar devam edecek başvurular için binlerce kişi hükümet konağına akın etti. Oluşan yoğunluk nedeniyle, personeller hükümet konağına girmekte zorlandılar.

İçeri girmekte güçlük çeken memurlar dakikalarca dışarıda bekledi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı yaşlı kadın ve erkeklerin ezilme tehlikesi geçirdiği görülürken, yaşlıların yardımına görevli polisler koştu.

Saatlerce konut sırasında beklediklerini söyleyen vatandaşlar, konutların yetersiz olduğunu, hükümetin Bingöl'e daha fazla konut yapması gerektiğini belirtiler.

160 konuttan 3'ünün yüzde 50 üzeri özürlü olan vatandaşlara, 3 tanesinin gazilere kurasız verileceğini, bu kategoride başvuru sayısı fazla olursa bunlar arasında da kura çekileceği bildirildi.

En önemli detay ise şehit ailelerinin çekilişe tabi tutulmaması. Bu çerçevede; kalan 154 konut için 154 şehit ailesinin müracaat etmesi durumunda diğer hiçbir vatandaş kuraya katılamayacak, konutlar çekilişsiz kurasız şehit ailelerine satılacak. Şehit ailesi başvuru sayısının belirtilen rakamın altında olması durumunda ise boşta kalan konutlar için diğer vatandaşlar arasında kura çekilecek.

Ayrıca 25 yaşından büyük bekârlar da başvuruda bulunabilecek. 2 bin 600 TL'den az geliri olup Bingöl il sınırlarında en az 1 yıldır ikamet eden herkes müracaat edebilir.

Alt gelir grubuna ait 2+1 olan 160 daire için hükümet konağı zemin katında oluşturulan ofise müracaatlar yapılırken, söz konusu konutlar için şu ana kadar bin 500 kişinin müracaat ettiği bildirildi.

Öte yandan, 96 adet 1+1 sosyal konut için de Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) müracaatların alınmaya başlandığı belirtildi.

SYDV önünde de uzun kuyruklar oluştuğu ve şu ana kadar bu konutlara, bin 700 kişinin müracaat ettiği bildirildi.

Söz konusu konutlar için müracaatların 28 Şubat tarihine kadar süreceği ve müracaatların alınmasının tamamlanmasının ardından, noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle hak sahiplerinin belirleneceği öğrenildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_1947)
23 Şubat 2011 Çarşamba 11:08
şehirin ekonomik yapısı ortada siyasiler bu manzarayı cevaplasın belediye cevaplasın
16.09.2024
18:16
Zazaca`ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zazaca'ya ömür adayan İbrahim Bukan hayatını kaybetti
Zaza Dili ve Edebiyatına sunduğu katkılarla ve bu yönde yaptığı çalışmalarla bilinen Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar İbrahim Bukan, kısa süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata gözlerini yumdu. Taziyesi, Bingöl merkez Hz. Ali Camii'nde kuruldu.
16.09.2024
16:26
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl`e Geliyor
YRP Genel Başkanı Erbakan Bingöl'e Geliyor
Genç İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Erbakan, akabinde Parti İlçe Başkanlık binası önünde halka seslenecek. Sonraki durağı ise Sancak beldesi olacak.
16.09.2024
15:36
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Zazalar ekran başına! Qal û Qelem bu akşam başlıyor
Sunuculuğunu Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden Murat Varol'un yaptığı, her bölümde klasik Zaza edebiyatı yazarlarından birinin hayat hikayesi ve Zazaca eserlerini konu alan Qal û Qelem (Söz ve Kalem) adlı Zazaca program 16 Eylül Pazartesi saat 22.40'da TRT Kurdî de izleyicisi ile buluşuyor.
16.09.2024
15:09
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl Valisi Usta, asayiş verilerini açıkladı
Bingöl'de 09-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, 32 firarinin yakalandığını, aranan 398 şahıs tespit edilerek 3 gözaltı, 1️ tutuklama yapıldığını, ayrıca 81 bin kişi ve 15 bin aracın sorgulanıp yapılan gözaltı ve cezai işlemleri de aktardı.
16.09.2024
14:14
Bingöl`de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Bingöl'de bir belediye başkanı daha istifa etti!
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
16.09.2024
14:13
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Damperi açık kamyon KGYS direğini devirdi
Bingöl'de damperi açık unutulan kamyon, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) direğini devirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın