KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Konferansta duygulu anlar yaşandı

Peygamber Efendimizin hayatının, Sahabelerin Peygamber Efendimize olan sevgilerinin anlatıldığı konferansta duygulu anlar yaşandı. Dinleyicilerin göz yaşlarına hakim olamamaları dikkat çekti.

Konferansta duygulu anlar yaşandı
09 NİSAN 2007 PAZARTESİ 09:41
0
1808
0
AA aa
‘Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanlığı tarafından ‘Hz. Peygamber'in İnsanlığa Sunduğu İnsanı Değerler' konulu bir konferans düzenlendi.
Bingöl Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta açılış konuşmasını Eğitim Bir-sen Şube Başkanı Ramazan Çakırcı yaptı.
Çakırcı'nın konuşmasının ardından kürsüye Eğitimci-İlahiyatçı Mahmut Tokuş çıktı.
Tokuş, yoğun ilginin gösterildiği konferansa Peygamber Efendimizin ahlakı ve Sahabelerin Peygamber Efendimize olan sevgileri ile ilgili bir konuşma yaptı. Tokuş'un anlattıkları karşısında duygulu anlar yaşandı. Bazı dinleyicilerin göz yaşlarına hakim olamamaları dikkatlerden kaçmadı.
Manevi atmosferin yoğunlaştığı konferans, ‘40 Hadis' adlı slayt gösterimi ile devam etti.
Slayt gösteriminin akabinde kürsüye, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Sahip Beroje çıktı.
Veda Hutbesi üzerinde duran Beroje, Veda Hutbesinin getirmiş olduğu insan haklarının, şu anki insan haklarıyla kıyaslanamayacak kadar insan hakkı ve özgürlük içerdiğini belirti.
Batının İslam ülkeleri üzerinde yaptığı zulüm ve baskının her geçen gün arttığını belirten Beroje, insan hakları kisvesi adı altında katliamlar yapıldığını söyledi.
ABD'nin, ‘Demokrasi özgürlükler getireceğiz' diye Irak'ta yaptıklarının insanlık dışı olduğuna dikkat çeken Beroje, Guantamano kampında yapılan işkencelerin, ABD'nin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Beroje, bu kampta yapılan zulmün, Peygamber Efendimiz zamanında kölelere bile yapılmadığının altını çizdi.
Beroje'nin konuşmasının ardından Mehmet Dargılı'nın ‘Seccadem Kumlardı' adlı şiiri ve Arif Nihat Asya'nın Naatı'nı okumasıyla konferans son buldu.
 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın