KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Kömür sıkıntısı had safhada

Kömür merkezi olan Rusya'daki olumsuz hava şartları nedeniyle gemilerin sefer yapamaması kömür sıkıntısını had safhaya çıkardı.

Kömür sıkıntısı had safhada
01 MART 2012 PERŞEMBE 08:56
0
1892
0
AA aa

Bingöl ve genelinde geç kalınan kömür alımı, kış aylarına sarkınca ve kömür merkezi olan Rusya'daki olumsuz hava şartları nedeniyle gemilerin sefer yapamamasının faturası vatandaşa çıktı.

Bingöl ilinde baş gösteren Kömür sıkıntısıyla ilgili bir açıklama yapan Bingöl'deki kömür bayilerden Murat Bayındır, bu yıl kömür alımları son ana kalınca ve yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların hüküm sürdüğü Rusya ve Karadeniz'deki olumsuz hava şartlarından dolayı gemilerin sefer yapamadığını belirtti.

Bayındır, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar sebebiyle kömür nakliyatında büyük sıkıntılar yaşandığını ve talebin çok olmasına rağmen Bingöl'e gelen kömürün yetersiz kaldığını bildirdi.

Rusya'dan Trabzon gelen kömürü kamyonlarla Bingöl'e getirdiklerini ancak yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların etkisiyle ulaşımda büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Bayındır, "Karadeniz buz tuttuğu için Rusya'dan deniz yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Böyle olunca kömür ülkemize gelmiyor ve sıkıntı yaşanıyor. Ayrıca Trabzon'dan kamyoncular da gelmiyor. Kısaca soğuklar kömür ticaretini olumsuz etkiledi. Bingöl'de çok fazla talep olmasına rağmen yeteri kadar kömür getiremiyoruz. Her yıl bu mevsimde ambarlarımızda kömür bulunurken şu anda yok denilecek seviyededir" diye konuştu.

Bayındır, "Bu durumda kömür almak gerçekten çok zor. Şu ana kadar kış ayları arasında en soğuk kışı yaşarken esnaf olarak da en çok sıkıntı çektiğimiz yılı yaşıyoruz. Vatandaş kömür alımını fazla tutunca kömürde sıkıntı yaşadık. Hem kışımız çetin geçiyor hem de kömür stoklarımız eriyor" dedi.

Son olarak vatandaşlara seslenen Bayındır; bu tür sıkıntıların yaşanmaması için bir daha ki yılda kömür alımının erkenden yani (nisan ayından) itibaren alınması durumunda mevcut sıkıntıların yaşanmayacağını, herkesin rahat edeceğini söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın