KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?

Solhan Atatürk İlköğretim Okulu’nun fiziki olarak kullanılması ile ilgili yapılan teknik çalışmalar sonucu okul güçlendirilmesi ihale edilip çalışmalara başlandı. Çalışmaların başlaması ile yeni sıkıntılar gündeme geldi. İlçe kamuoyu okulun yıkılmasından yana tavır sergiliyor.

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?
30 TEMMUZ 2013 SALI 01:54
0
6542
1
AA aa

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme yapım işini yerinde inceledi. Vali Taşyapan'a İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsun Semerci, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik ederken, inceleme esnasında Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir ile ilçe Milli Eğitim yetkilileri hazır bulundu.

Yıllardır okulun dayanıklılığının yetersiz olduğu ve teknik eleman raporlarına yetersizliğin yüzde 44 olarak yansıdığı ancak son zamanlarda yapılan incelemeler sonucu güçlendirilmesine karar verilen Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmaları incelemek ve çalışanlara moral motivasyon vermek için ilçeye gelen Vali Taşyapan, inşaatı inceledikten sonra okulda yapılan güçlendirme çalışmalarından ziyade görülen sıkıntıların okulun yıkılmasını gerektirdiği görüşlerine cevaben, Okulun eğitim öğretime yetişmesi için incelemelerde bulunduklarını ve motivasyon için ilçeye geldiklerini aktardı.

İlçedeki yetkililer ise okulun güçlendirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar projeye uygun yapıldığını ancak inşaat çalışmalarına başlanmasından sonra ortaya çıkan sonuçlardan dolayı okulun yıkılması gerektiğini ifade ettiler.

Okulun güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerini başvurduğumuz bazı teknik elemanlar ise okul yapımında filizlerden sonra kolonların kaydırılması ve kolon demirlerinin bükülerek inşaata devam etmesi ile açıkta olan filizlerin korozyana uğradığını (dayanıklılığın düşmesi) beton değerinin karot C6 olarak alındığı ve standart sapmaların göz önüne alınarak beton değerinin C3 olduğu gözlendiğini aktardılar:

Şuan yapılan çözümlemenin doğru bir çözümleme olmadığını dile getiren teknik elemanlar, “Güçlendirme için yapılan projeleme, mevcut baz alınmadan çözümlenmiştir. Temellerdeki kaymalar dikkat alınarak yapılan güçlendirme projesi değildir. Güçlendirilirken kolonların düzgün olduğu göze alınıp projelendirilmiştir. Kolonlarda 12-15 santimlik bir kayma bulunuyor. Bina yapımında kaymalarından binanın kaçmasına neden oluyor. Kolonların kaymasından dolayı temel filizler açığa çıkmıştır. Bu sebeplerden dolayı okulun güçlendirme işinin iptal edilip yıkımı gerekmektedir. Ayrıca kalorifer kazanı yetersizliği de söz konusudur.” Okulda öğrenim gören öğrenci velileri ise okulun yeni halini gördüklerinden dolayı tedirgin olduklarını ve yetkililerin kendi çocuklarını bu okulda okuyor olarak düşünüp kıyas yaparak vicdani muhasebe yapmalarını istediklerini dile getirdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fıtar remezon (@Misafir_14731)
30 Temmuz 2013 Salı 14:02
bu sene birine ihale ettirip güçlendirirler gelecek yıl da yıkarlar yeni baştan yaparlar.
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl`de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın