KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?

Solhan Atatürk İlköğretim Okulu’nun fiziki olarak kullanılması ile ilgili yapılan teknik çalışmalar sonucu okul güçlendirilmesi ihale edilip çalışmalara başlandı. Çalışmaların başlaması ile yeni sıkıntılar gündeme geldi. İlçe kamuoyu okulun yıkılmasından yana tavır sergiliyor.

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?
30 TEMMUZ 2013 SALI 01:54
0
6779
1
AA aa

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme yapım işini yerinde inceledi. Vali Taşyapan'a İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsun Semerci, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik ederken, inceleme esnasında Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir ile ilçe Milli Eğitim yetkilileri hazır bulundu.

Yıllardır okulun dayanıklılığının yetersiz olduğu ve teknik eleman raporlarına yetersizliğin yüzde 44 olarak yansıdığı ancak son zamanlarda yapılan incelemeler sonucu güçlendirilmesine karar verilen Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmaları incelemek ve çalışanlara moral motivasyon vermek için ilçeye gelen Vali Taşyapan, inşaatı inceledikten sonra okulda yapılan güçlendirme çalışmalarından ziyade görülen sıkıntıların okulun yıkılmasını gerektirdiği görüşlerine cevaben, Okulun eğitim öğretime yetişmesi için incelemelerde bulunduklarını ve motivasyon için ilçeye geldiklerini aktardı.

İlçedeki yetkililer ise okulun güçlendirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar projeye uygun yapıldığını ancak inşaat çalışmalarına başlanmasından sonra ortaya çıkan sonuçlardan dolayı okulun yıkılması gerektiğini ifade ettiler.

Okulun güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerini başvurduğumuz bazı teknik elemanlar ise okul yapımında filizlerden sonra kolonların kaydırılması ve kolon demirlerinin bükülerek inşaata devam etmesi ile açıkta olan filizlerin korozyana uğradığını (dayanıklılığın düşmesi) beton değerinin karot C6 olarak alındığı ve standart sapmaların göz önüne alınarak beton değerinin C3 olduğu gözlendiğini aktardılar:

Şuan yapılan çözümlemenin doğru bir çözümleme olmadığını dile getiren teknik elemanlar, “Güçlendirme için yapılan projeleme, mevcut baz alınmadan çözümlenmiştir. Temellerdeki kaymalar dikkat alınarak yapılan güçlendirme projesi değildir. Güçlendirilirken kolonların düzgün olduğu göze alınıp projelendirilmiştir. Kolonlarda 12-15 santimlik bir kayma bulunuyor. Bina yapımında kaymalarından binanın kaçmasına neden oluyor. Kolonların kaymasından dolayı temel filizler açığa çıkmıştır. Bu sebeplerden dolayı okulun güçlendirme işinin iptal edilip yıkımı gerekmektedir. Ayrıca kalorifer kazanı yetersizliği de söz konusudur.” Okulda öğrenim gören öğrenci velileri ise okulun yeni halini gördüklerinden dolayı tedirgin olduklarını ve yetkililerin kendi çocuklarını bu okulda okuyor olarak düşünüp kıyas yaparak vicdani muhasebe yapmalarını istediklerini dile getirdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fıtar remezon (@Misafir_14731)
30 Temmuz 2013 Salı 14:02
bu sene birine ihale ettirip güçlendirirler gelecek yıl da yıkarlar yeni baştan yaparlar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın