KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?

Solhan Atatürk İlköğretim Okulu’nun fiziki olarak kullanılması ile ilgili yapılan teknik çalışmalar sonucu okul güçlendirilmesi ihale edilip çalışmalara başlandı. Çalışmaların başlaması ile yeni sıkıntılar gündeme geldi. İlçe kamuoyu okulun yıkılmasından yana tavır sergiliyor.

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?
30 TEMMUZ 2013 SALI 01:54
0
6748
1
AA aa

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme yapım işini yerinde inceledi. Vali Taşyapan'a İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsun Semerci, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik ederken, inceleme esnasında Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir ile ilçe Milli Eğitim yetkilileri hazır bulundu.

Yıllardır okulun dayanıklılığının yetersiz olduğu ve teknik eleman raporlarına yetersizliğin yüzde 44 olarak yansıdığı ancak son zamanlarda yapılan incelemeler sonucu güçlendirilmesine karar verilen Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmaları incelemek ve çalışanlara moral motivasyon vermek için ilçeye gelen Vali Taşyapan, inşaatı inceledikten sonra okulda yapılan güçlendirme çalışmalarından ziyade görülen sıkıntıların okulun yıkılmasını gerektirdiği görüşlerine cevaben, Okulun eğitim öğretime yetişmesi için incelemelerde bulunduklarını ve motivasyon için ilçeye geldiklerini aktardı.

İlçedeki yetkililer ise okulun güçlendirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar projeye uygun yapıldığını ancak inşaat çalışmalarına başlanmasından sonra ortaya çıkan sonuçlardan dolayı okulun yıkılması gerektiğini ifade ettiler.

Okulun güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerini başvurduğumuz bazı teknik elemanlar ise okul yapımında filizlerden sonra kolonların kaydırılması ve kolon demirlerinin bükülerek inşaata devam etmesi ile açıkta olan filizlerin korozyana uğradığını (dayanıklılığın düşmesi) beton değerinin karot C6 olarak alındığı ve standart sapmaların göz önüne alınarak beton değerinin C3 olduğu gözlendiğini aktardılar:

Şuan yapılan çözümlemenin doğru bir çözümleme olmadığını dile getiren teknik elemanlar, “Güçlendirme için yapılan projeleme, mevcut baz alınmadan çözümlenmiştir. Temellerdeki kaymalar dikkat alınarak yapılan güçlendirme projesi değildir. Güçlendirilirken kolonların düzgün olduğu göze alınıp projelendirilmiştir. Kolonlarda 12-15 santimlik bir kayma bulunuyor. Bina yapımında kaymalarından binanın kaçmasına neden oluyor. Kolonların kaymasından dolayı temel filizler açığa çıkmıştır. Bu sebeplerden dolayı okulun güçlendirme işinin iptal edilip yıkımı gerekmektedir. Ayrıca kalorifer kazanı yetersizliği de söz konusudur.” Okulda öğrenim gören öğrenci velileri ise okulun yeni halini gördüklerinden dolayı tedirgin olduklarını ve yetkililerin kendi çocuklarını bu okulda okuyor olarak düşünüp kıyas yaparak vicdani muhasebe yapmalarını istediklerini dile getirdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fıtar remezon (@Misafir_14731)
30 Temmuz 2013 Salı 14:02
bu sene birine ihale ettirip güçlendirirler gelecek yıl da yıkarlar yeni baştan yaparlar.
25.07.2026
00:25
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban:
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl`de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın