KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?

Solhan Atatürk İlköğretim Okulu’nun fiziki olarak kullanılması ile ilgili yapılan teknik çalışmalar sonucu okul güçlendirilmesi ihale edilip çalışmalara başlandı. Çalışmaların başlaması ile yeni sıkıntılar gündeme geldi. İlçe kamuoyu okulun yıkılmasından yana tavır sergiliyor.

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?
30 TEMMUZ 2013 SALI 01:54
0
6739
1
AA aa

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme yapım işini yerinde inceledi. Vali Taşyapan'a İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsun Semerci, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik ederken, inceleme esnasında Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir ile ilçe Milli Eğitim yetkilileri hazır bulundu.

Yıllardır okulun dayanıklılığının yetersiz olduğu ve teknik eleman raporlarına yetersizliğin yüzde 44 olarak yansıdığı ancak son zamanlarda yapılan incelemeler sonucu güçlendirilmesine karar verilen Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmaları incelemek ve çalışanlara moral motivasyon vermek için ilçeye gelen Vali Taşyapan, inşaatı inceledikten sonra okulda yapılan güçlendirme çalışmalarından ziyade görülen sıkıntıların okulun yıkılmasını gerektirdiği görüşlerine cevaben, Okulun eğitim öğretime yetişmesi için incelemelerde bulunduklarını ve motivasyon için ilçeye geldiklerini aktardı.

İlçedeki yetkililer ise okulun güçlendirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar projeye uygun yapıldığını ancak inşaat çalışmalarına başlanmasından sonra ortaya çıkan sonuçlardan dolayı okulun yıkılması gerektiğini ifade ettiler.

Okulun güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerini başvurduğumuz bazı teknik elemanlar ise okul yapımında filizlerden sonra kolonların kaydırılması ve kolon demirlerinin bükülerek inşaata devam etmesi ile açıkta olan filizlerin korozyana uğradığını (dayanıklılığın düşmesi) beton değerinin karot C6 olarak alındığı ve standart sapmaların göz önüne alınarak beton değerinin C3 olduğu gözlendiğini aktardılar:

Şuan yapılan çözümlemenin doğru bir çözümleme olmadığını dile getiren teknik elemanlar, “Güçlendirme için yapılan projeleme, mevcut baz alınmadan çözümlenmiştir. Temellerdeki kaymalar dikkat alınarak yapılan güçlendirme projesi değildir. Güçlendirilirken kolonların düzgün olduğu göze alınıp projelendirilmiştir. Kolonlarda 12-15 santimlik bir kayma bulunuyor. Bina yapımında kaymalarından binanın kaçmasına neden oluyor. Kolonların kaymasından dolayı temel filizler açığa çıkmıştır. Bu sebeplerden dolayı okulun güçlendirme işinin iptal edilip yıkımı gerekmektedir. Ayrıca kalorifer kazanı yetersizliği de söz konusudur.” Okulda öğrenim gören öğrenci velileri ise okulun yeni halini gördüklerinden dolayı tedirgin olduklarını ve yetkililerin kendi çocuklarını bu okulda okuyor olarak düşünüp kıyas yaparak vicdani muhasebe yapmalarını istediklerini dile getirdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fıtar remezon (@Misafir_14731)
30 Temmuz 2013 Salı 14:02
bu sene birine ihale ettirip güçlendirirler gelecek yıl da yıkarlar yeni baştan yaparlar.
20.07.2026
10:24
Bingöl`de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl'de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı. Aynı dönemde gerçekleştirilen 17 olayda 6 bin 905 kök kenevir, 521 gram esrar ve 1 tabanca ele geçirildi.
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
20.07.2026
09:55
Genç`te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Genç'te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı planlanan 810 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu projesinde kazı çalışmalarına başlandı.
20.07.2026
09:41
Bingöl`de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, aranan 10 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
20.07.2026
09:22
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl`de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl'de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Bingöl'de gerçekleştirdiği ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dinledi. Sert, Bingöl Şube Başkanlığına destek mesajı vererek, 'Bingöl Şubemizin her zaman yanındayız' dedi.
20.07.2026
09:05
Alanya`daki kazada hayatını kaybetti
Alanya'daki kazada hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı Bingöllü hemşehrimiz 54 yaşındaki Yaşar Gören hayatını kaybetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın