KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2026 Cumartesi
°C

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?

Solhan Atatürk İlköğretim Okulu’nun fiziki olarak kullanılması ile ilgili yapılan teknik çalışmalar sonucu okul güçlendirilmesi ihale edilip çalışmalara başlandı. Çalışmaların başlaması ile yeni sıkıntılar gündeme geldi. İlçe kamuoyu okulun yıkılmasından yana tavır sergiliyor.

Kolonlar güçlendiriliyor peki sonra?
30 TEMMUZ 2013 SALI 01:54
0
6817
1
AA aa

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme yapım işini yerinde inceledi. Vali Taşyapan'a İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsun Semerci, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik ederken, inceleme esnasında Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir ile ilçe Milli Eğitim yetkilileri hazır bulundu.

Yıllardır okulun dayanıklılığının yetersiz olduğu ve teknik eleman raporlarına yetersizliğin yüzde 44 olarak yansıdığı ancak son zamanlarda yapılan incelemeler sonucu güçlendirilmesine karar verilen Solhan Atatürk İlköğretim Okulu güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmaları incelemek ve çalışanlara moral motivasyon vermek için ilçeye gelen Vali Taşyapan, inşaatı inceledikten sonra okulda yapılan güçlendirme çalışmalarından ziyade görülen sıkıntıların okulun yıkılmasını gerektirdiği görüşlerine cevaben, Okulun eğitim öğretime yetişmesi için incelemelerde bulunduklarını ve motivasyon için ilçeye geldiklerini aktardı.

İlçedeki yetkililer ise okulun güçlendirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar projeye uygun yapıldığını ancak inşaat çalışmalarına başlanmasından sonra ortaya çıkan sonuçlardan dolayı okulun yıkılması gerektiğini ifade ettiler.

Okulun güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerini başvurduğumuz bazı teknik elemanlar ise okul yapımında filizlerden sonra kolonların kaydırılması ve kolon demirlerinin bükülerek inşaata devam etmesi ile açıkta olan filizlerin korozyana uğradığını (dayanıklılığın düşmesi) beton değerinin karot C6 olarak alındığı ve standart sapmaların göz önüne alınarak beton değerinin C3 olduğu gözlendiğini aktardılar:

Şuan yapılan çözümlemenin doğru bir çözümleme olmadığını dile getiren teknik elemanlar, “Güçlendirme için yapılan projeleme, mevcut baz alınmadan çözümlenmiştir. Temellerdeki kaymalar dikkat alınarak yapılan güçlendirme projesi değildir. Güçlendirilirken kolonların düzgün olduğu göze alınıp projelendirilmiştir. Kolonlarda 12-15 santimlik bir kayma bulunuyor. Bina yapımında kaymalarından binanın kaçmasına neden oluyor. Kolonların kaymasından dolayı temel filizler açığa çıkmıştır. Bu sebeplerden dolayı okulun güçlendirme işinin iptal edilip yıkımı gerekmektedir. Ayrıca kalorifer kazanı yetersizliği de söz konusudur.” Okulda öğrenim gören öğrenci velileri ise okulun yeni halini gördüklerinden dolayı tedirgin olduklarını ve yetkililerin kendi çocuklarını bu okulda okuyor olarak düşünüp kıyas yaparak vicdani muhasebe yapmalarını istediklerini dile getirdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fıtar remezon (@Misafir_14731)
30 Temmuz 2013 Salı 14:02
bu sene birine ihale ettirip güçlendirirler gelecek yıl da yıkarlar yeni baştan yaparlar.
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik`ten `kalite` vurgusu
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti`den Bingöl`ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ`tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt:
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın