KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Kodlama ve zeka oyunları atölyeleri açıldı

Merkez TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında Robotik kodlama ve Zeka Oyunları Atölyeleri açıldı.

Kodlama ve zeka oyunları atölyeleri açıldı
06 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 21:14
3
1727
0
AA aa

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında Robotik kodlama ve Zeka Oyunları Atölyeleri açıldı.

Robotik Kodlama Atölyesiyle amaçlanan öğrencilerin robotik ve kodlama dünyasına giriş yapmalarını sağlamak ve onların kodlamanın temel kurallarını öğrenmeleri hedeflenirken, aynı zamanda bu atölye sayesinde öğrenciler hem eğlenecek hem öğrenecekler.

Zeka oyunları Atölyesinde amaçlanan ise, öğrencilerin zeka potansiyellerini tanıması ve geliştirmesi; problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesi, hızlı ve doğru karar vermesi, sistematik bir düşünme yapısı geliştirmesi, akıl oyunları kapsamında bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştirmesi ve problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirmesi beklenmektedir. Öğrencilerin problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesini, farklı bakış açıları oluşturabilmelerini, problemle karşılaştıklarında hızlı ve doğru karar verebilmelerini, bir konuya ve çözüme odaklanma alışkanlığı geliştirmelerini, akıl yürütme ve mantığı etkili bir şekilde kullanma kapasitelerini geliştirmeleri sağlanacaktır. Öğrenciler Atölye sayesinde, zeka oyunlarında bireysel çalışmalar ve grup çalışmalarında kendi yeteneklerini ve potansiyellerini daha iyi tanıyacak, özgüvenlerini geliştirecek, başarı için sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanacak. Başarısızlık halinde yılmadan alternatif çözümler ve stratejiler oluşturma tutum ve davranışlarını geliştirecekler. Bu atölyelerde 8. Sınıf öğrencilerine yönelik yarışmalar da düzenleneceği öğrenildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın