KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Kızlar neden okulda değil de tarlada

4 yıldır “Haydi Kızlar Okula" diyoruz. Ama 2 milyon kız çocuğundan sadece 222.800 tanesi okulla tanışabildi. Peki, 1 milyon 800 bin kız çocuğu neden okula gönderilmiyor?

Kızlar neden okulda değil de tarlada
28 NİSAN 2007 CUMARTESİ 09:58
0
1242
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı 4 yıldır “Haydi Kızlar Okula” kampanyası düzenliyor. Oldukça başarılı bir kampanya olmasına rağmen şu ana kadar 222.800 kız çocuk okulla tanıştı.


Peki  hala okula gidemeyen 1 milyon 800 bin kız çocuğu neden okula gönderilmiyor?
•          Ailelerin maddi imkansızlıkları…                 
•          Çevre baskısı…                    
•          Gelenek ve görenekler…
•          Kız çocuklarına karşı bakış açısı…             
•          Erken yaşta evlilik … 
•          Dini Sebepler…
•          Başörtüsü Problemi…                    
•          Kızların aile içerisindeki görev dağılımı…
•          Çevrede başarılı modellerin olmaması …    
•          Okullardaki fiziki imkanların yetersizliği…
•          Taşımalı eğitimden kaynaklanan problemler…                  
•          Okullara bakış açısı…
•          Medyada çıkan olumsuz haberler…
İşte bunlar, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da kız çocuklarının okula gönderilmeme sebepleri…
Van Özel Serhat İlköğretim Okulu öğrencileri; Van, Hakkari , Ağrı ve Bitlis illerinde yaptıkları anket çalışması sonucu “ Doğu Anadolu Bölgesinde Kız Çocuklarının Okula Gönderilmeme Sebepleri” ni araştırdılar ve yukarıdaki sonuçlara ulaştılar.
Bu durumda 2007 yılının Türkiye'sinde okuma yazma bilmeyen 7,5  milyondan fazla insanın % 75'inin kadın olmasına şaşırmamak gerekiyor.
Türkiye'de kız çocuklarının okula  gönderilmesinde sorunlar yaşanması ve  bu sorunun özellikle  Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi illerinde yoğun olarak orataya  çıkması , öğrencileri akranları konusunda böyle bir araştırma yapmaya itmiş.
6. Sosyal Bilimler Olimpiyatı “İstatistik” kategorisinde yarışacak olan çalışma 5-6 Mayıs tarihlerinde Fatih Koleji  Beylikdüzü Kampüsünde sergilenecek.
6. SOBİO Sosyal Bilimler Olimpiyatı, Fatih Koleji'nin öncülüğünde ve Bank Asya'nın ana sponsorluğunda Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fatih Üniversitesi'nin katkılarıyla gerçekleşiyor.  






YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın