KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Kızılboğa: 'Halk fakirleşiyor'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye ekonomisinde Yüzde 9'un üzerinde büyüme bekliyoruz sözlerini eleştirerek, 'Halk her geçen gün daha da fakirleşiyor. Kimlerin büyüdüğünü görüyoruz' dedi.

Kızılboğa: `Halk fakirleşiyor`
07 ARALIK 2021 SALI 17:04
8
1707
2
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl'de yaptığı konuşmada “Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İhracatımız şuanda geçmişe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aşmış durumda, yılsonunda bu rakam 220 milyarları da aşmış olur. Çok hızlı bir şekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var” demişti.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, halkın alım gücünün her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, “Sokağa inebiliyorsanız! Bir markete gidin ve halkın alım gücünü, enflasyonun ne düzeyde olduğunu görün. Bir önceki ay ile bir sonraki ay arasındaki farkı görün. Sırça köşklerde oturanlar, halktan uzak yaşayanlar, ekonominin iyi olduğundan bahsediyor. Madem ekonomi büyüyor Bingöl'de ihracat neden 3-5 milyon dolarda kaldı. Mevcut iktidarın kimleri büyüttüğünü halkımız çok iyi biliyor” dedi.

Çarşıdan pazardan haberi olmayanların ülke yönettiğine dikkat çeken Başkan Hasan Kızılboğa, “Geçtiğimiz yıl 45 TL civarında olan 5 litre Ayçiçek yağı bugün 150 TL'yi buldu. Yapılan zamlarla 210 gram somun ekmeğin fiyatı 1,75 kuruş, 420 gram açık pide ekmeğin fiyatı 4 TL. 50 kg un 400-450 TL'yi buldu. Yarın ne olacak belli değil, halk yoksullaşıyor. Her geçen gün geçim sıkıntısına daha fazla düşüyor” ifadelerini kullandı.

Kızılboğa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sayın Cevdet Yılmaz, yüzde 9 büyüme olduğundan bahsediyor. Bu büyümenin vatandaşa ne kadar yansıdığını da açıklasınlar. Sayın Yılmaz'a bir önerim, çıksın vatandaşın ve sokağın nabzını tutsun, ekonomimiz büyüyor mu, küçülüyor mu? İnsanlar evine ekmek götürebiliyor mu? Sayın Yılmaz rakamları kullanarak milletimizin aklıyla dalga geçiyor. Onlarca kez vergi borcunu sildiğiniz milletin anasına avradına küfredenler büyüyor ama halkımız fakirleşiyor. Yönetemiyorsunuz artık, bir an önce bırakın ve sine-i millete dönün. Seçimden başka çareniz yok. Ülke ekonomisini iflasa sürüklemeden bırakın.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87616)
08 Aralık 2021 Çarşamba 15:12
İnandığınız ne varsa üzerine yemin ederim ki. Kılıçdaroğlu, akşener, babacan, davutoğlu ve diğerleri bir tarafa tayyip erdoğan bir tarafa. Ülkeyi sıvı yağ, un, çay ve diğer besinler üzerinden değerlendirme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87600)
08 Aralık 2021 Çarşamba 09:31
Allahtan kork başkan. Sen bu eleştirileri keşke whatsap yazışmalarını kendi aralarında yapan BİM, A101, ŞOK, MİGROSVE CARREFURSA ya yapsaydın. Hayat mı pahallı yoksa stokçuluk yaparak ticaretini kapitalist olarak yapan firmaların suçumu.
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın