İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye ekonomisinde Yüzde 9'un üzerinde büyüme bekliyoruz sözlerini eleştirerek, 'Halk her geçen gün daha da fakirleşiyor. Kimlerin büyüdüğünü görüyoruz' dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl'de yaptığı konuşmada “Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İhracatımız şuanda geçmişe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aşmış durumda, yılsonunda bu rakam 220 milyarları da aşmış olur. Çok hızlı bir şekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var” demişti.
İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, halkın alım gücünün her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, “Sokağa inebiliyorsanız! Bir markete gidin ve halkın alım gücünü, enflasyonun ne düzeyde olduğunu görün. Bir önceki ay ile bir sonraki ay arasındaki farkı görün. Sırça köşklerde oturanlar, halktan uzak yaşayanlar, ekonominin iyi olduğundan bahsediyor. Madem ekonomi büyüyor Bingöl'de ihracat neden 3-5 milyon dolarda kaldı. Mevcut iktidarın kimleri büyüttüğünü halkımız çok iyi biliyor” dedi.
Çarşıdan pazardan haberi olmayanların ülke yönettiğine dikkat çeken Başkan Hasan Kızılboğa, “Geçtiğimiz yıl 45 TL civarında olan 5 litre Ayçiçek yağı bugün 150 TL'yi buldu. Yapılan zamlarla 210 gram somun ekmeğin fiyatı 1,75 kuruş, 420 gram açık pide ekmeğin fiyatı 4 TL. 50 kg un 400-450 TL'yi buldu. Yarın ne olacak belli değil, halk yoksullaşıyor. Her geçen gün geçim sıkıntısına daha fazla düşüyor” ifadelerini kullandı.
Kızılboğa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sayın Cevdet Yılmaz, yüzde 9 büyüme olduğundan bahsediyor. Bu büyümenin vatandaşa ne kadar yansıdığını da açıklasınlar. Sayın Yılmaz'a bir önerim, çıksın vatandaşın ve sokağın nabzını tutsun, ekonomimiz büyüyor mu, küçülüyor mu? İnsanlar evine ekmek götürebiliyor mu? Sayın Yılmaz rakamları kullanarak milletimizin aklıyla dalga geçiyor. Onlarca kez vergi borcunu sildiğiniz milletin anasına avradına küfredenler büyüyor ama halkımız fakirleşiyor. Yönetemiyorsunuz artık, bir an önce bırakın ve sine-i millete dönün. Seçimden başka çareniz yok. Ülke ekonomisini iflasa sürüklemeden bırakın.”
İnandığınız ne varsa üzerine yemin ederim ki. Kılıçdaroğlu, akşener, babacan, davutoğlu ve diğerleri bir tarafa tayyip erdoğan bir tarafa. Ülkeyi sıvı yağ, un, çay ve diğer besinler üzerinden değerlendirme
Allahtan kork başkan. Sen bu eleştirileri keşke whatsap yazışmalarını kendi aralarında yapan BİM, A101, ŞOK, MİGROSVE CARREFURSA ya yapsaydın. Hayat mı pahallı yoksa stokçuluk yaparak ticaretini kapitalist olarak yapan firmaların suçumu.
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
03.09.2026
01:29
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 bin 73 gram esrar, 10 adet sentetik ecza ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklandı.
03.09.2026
01:28
Ketenalp, aday olmayacağını açıkladı
Bingöl Barosu Başkanı Av. Yusuf Ketenalp, gelecek ay yapılacak 17. Olağan Genel Kurul öncesinde başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ketenalp, iki dönem yürüttüğü görevini 'Şimdi bu onurlu sorumluluğu devretme zamanı' sözleriyle bırakacağını duyurdu.
02.09.2026
02:14
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın