KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Kızılboğa: 'Halk fakirleşiyor'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye ekonomisinde Yüzde 9'un üzerinde büyüme bekliyoruz sözlerini eleştirerek, 'Halk her geçen gün daha da fakirleşiyor. Kimlerin büyüdüğünü görüyoruz' dedi.

Kızılboğa: `Halk fakirleşiyor`
07 ARALIK 2021 SALI 17:04
8
1872
2
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl'de yaptığı konuşmada “Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İhracatımız şuanda geçmişe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aşmış durumda, yılsonunda bu rakam 220 milyarları da aşmış olur. Çok hızlı bir şekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var” demişti.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, halkın alım gücünün her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, “Sokağa inebiliyorsanız! Bir markete gidin ve halkın alım gücünü, enflasyonun ne düzeyde olduğunu görün. Bir önceki ay ile bir sonraki ay arasındaki farkı görün. Sırça köşklerde oturanlar, halktan uzak yaşayanlar, ekonominin iyi olduğundan bahsediyor. Madem ekonomi büyüyor Bingöl'de ihracat neden 3-5 milyon dolarda kaldı. Mevcut iktidarın kimleri büyüttüğünü halkımız çok iyi biliyor” dedi.

Çarşıdan pazardan haberi olmayanların ülke yönettiğine dikkat çeken Başkan Hasan Kızılboğa, “Geçtiğimiz yıl 45 TL civarında olan 5 litre Ayçiçek yağı bugün 150 TL'yi buldu. Yapılan zamlarla 210 gram somun ekmeğin fiyatı 1,75 kuruş, 420 gram açık pide ekmeğin fiyatı 4 TL. 50 kg un 400-450 TL'yi buldu. Yarın ne olacak belli değil, halk yoksullaşıyor. Her geçen gün geçim sıkıntısına daha fazla düşüyor” ifadelerini kullandı.

Kızılboğa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sayın Cevdet Yılmaz, yüzde 9 büyüme olduğundan bahsediyor. Bu büyümenin vatandaşa ne kadar yansıdığını da açıklasınlar. Sayın Yılmaz'a bir önerim, çıksın vatandaşın ve sokağın nabzını tutsun, ekonomimiz büyüyor mu, küçülüyor mu? İnsanlar evine ekmek götürebiliyor mu? Sayın Yılmaz rakamları kullanarak milletimizin aklıyla dalga geçiyor. Onlarca kez vergi borcunu sildiğiniz milletin anasına avradına küfredenler büyüyor ama halkımız fakirleşiyor. Yönetemiyorsunuz artık, bir an önce bırakın ve sine-i millete dönün. Seçimden başka çareniz yok. Ülke ekonomisini iflasa sürüklemeden bırakın.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87616)
08 Aralık 2021 Çarşamba 15:12
İnandığınız ne varsa üzerine yemin ederim ki. Kılıçdaroğlu, akşener, babacan, davutoğlu ve diğerleri bir tarafa tayyip erdoğan bir tarafa. Ülkeyi sıvı yağ, un, çay ve diğer besinler üzerinden değerlendirme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87600)
08 Aralık 2021 Çarşamba 09:31
Allahtan kork başkan. Sen bu eleştirileri keşke whatsap yazışmalarını kendi aralarında yapan BİM, A101, ŞOK, MİGROSVE CARREFURSA ya yapsaydın. Hayat mı pahallı yoksa stokçuluk yaparak ticaretini kapitalist olarak yapan firmaların suçumu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın