KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Kızılboğa: 'Halk fakirleşiyor'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye ekonomisinde Yüzde 9'un üzerinde büyüme bekliyoruz sözlerini eleştirerek, 'Halk her geçen gün daha da fakirleşiyor. Kimlerin büyüdüğünü görüyoruz' dedi.

Kızılboğa: `Halk fakirleşiyor`
07 ARALIK 2021 SALI 17:04
8
2016
2
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl'de yaptığı konuşmada “Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İhracatımız şuanda geçmişe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aşmış durumda, yılsonunda bu rakam 220 milyarları da aşmış olur. Çok hızlı bir şekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var” demişti.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, halkın alım gücünün her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, “Sokağa inebiliyorsanız! Bir markete gidin ve halkın alım gücünü, enflasyonun ne düzeyde olduğunu görün. Bir önceki ay ile bir sonraki ay arasındaki farkı görün. Sırça köşklerde oturanlar, halktan uzak yaşayanlar, ekonominin iyi olduğundan bahsediyor. Madem ekonomi büyüyor Bingöl'de ihracat neden 3-5 milyon dolarda kaldı. Mevcut iktidarın kimleri büyüttüğünü halkımız çok iyi biliyor” dedi.

Çarşıdan pazardan haberi olmayanların ülke yönettiğine dikkat çeken Başkan Hasan Kızılboğa, “Geçtiğimiz yıl 45 TL civarında olan 5 litre Ayçiçek yağı bugün 150 TL'yi buldu. Yapılan zamlarla 210 gram somun ekmeğin fiyatı 1,75 kuruş, 420 gram açık pide ekmeğin fiyatı 4 TL. 50 kg un 400-450 TL'yi buldu. Yarın ne olacak belli değil, halk yoksullaşıyor. Her geçen gün geçim sıkıntısına daha fazla düşüyor” ifadelerini kullandı.

Kızılboğa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sayın Cevdet Yılmaz, yüzde 9 büyüme olduğundan bahsediyor. Bu büyümenin vatandaşa ne kadar yansıdığını da açıklasınlar. Sayın Yılmaz'a bir önerim, çıksın vatandaşın ve sokağın nabzını tutsun, ekonomimiz büyüyor mu, küçülüyor mu? İnsanlar evine ekmek götürebiliyor mu? Sayın Yılmaz rakamları kullanarak milletimizin aklıyla dalga geçiyor. Onlarca kez vergi borcunu sildiğiniz milletin anasına avradına küfredenler büyüyor ama halkımız fakirleşiyor. Yönetemiyorsunuz artık, bir an önce bırakın ve sine-i millete dönün. Seçimden başka çareniz yok. Ülke ekonomisini iflasa sürüklemeden bırakın.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87616)
08 Aralık 2021 Çarşamba 15:12
İnandığınız ne varsa üzerine yemin ederim ki. Kılıçdaroğlu, akşener, babacan, davutoğlu ve diğerleri bir tarafa tayyip erdoğan bir tarafa. Ülkeyi sıvı yağ, un, çay ve diğer besinler üzerinden değerlendirme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87600)
08 Aralık 2021 Çarşamba 09:31
Allahtan kork başkan. Sen bu eleştirileri keşke whatsap yazışmalarını kendi aralarında yapan BİM, A101, ŞOK, MİGROSVE CARREFURSA ya yapsaydın. Hayat mı pahallı yoksa stokçuluk yaparak ticaretini kapitalist olarak yapan firmaların suçumu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın