KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kızılboğa: 'Halk fakirleşiyor'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye ekonomisinde Yüzde 9'un üzerinde büyüme bekliyoruz sözlerini eleştirerek, 'Halk her geçen gün daha da fakirleşiyor. Kimlerin büyüdüğünü görüyoruz' dedi.

Kızılboğa: `Halk fakirleşiyor`
07 ARALIK 2021 SALI 17:04
8
2118
2
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl'de yaptığı konuşmada “Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İhracatımız şuanda geçmişe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aşmış durumda, yılsonunda bu rakam 220 milyarları da aşmış olur. Çok hızlı bir şekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var” demişti.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, halkın alım gücünün her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, “Sokağa inebiliyorsanız! Bir markete gidin ve halkın alım gücünü, enflasyonun ne düzeyde olduğunu görün. Bir önceki ay ile bir sonraki ay arasındaki farkı görün. Sırça köşklerde oturanlar, halktan uzak yaşayanlar, ekonominin iyi olduğundan bahsediyor. Madem ekonomi büyüyor Bingöl'de ihracat neden 3-5 milyon dolarda kaldı. Mevcut iktidarın kimleri büyüttüğünü halkımız çok iyi biliyor” dedi.

Çarşıdan pazardan haberi olmayanların ülke yönettiğine dikkat çeken Başkan Hasan Kızılboğa, “Geçtiğimiz yıl 45 TL civarında olan 5 litre Ayçiçek yağı bugün 150 TL'yi buldu. Yapılan zamlarla 210 gram somun ekmeğin fiyatı 1,75 kuruş, 420 gram açık pide ekmeğin fiyatı 4 TL. 50 kg un 400-450 TL'yi buldu. Yarın ne olacak belli değil, halk yoksullaşıyor. Her geçen gün geçim sıkıntısına daha fazla düşüyor” ifadelerini kullandı.

Kızılboğa sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sayın Cevdet Yılmaz, yüzde 9 büyüme olduğundan bahsediyor. Bu büyümenin vatandaşa ne kadar yansıdığını da açıklasınlar. Sayın Yılmaz'a bir önerim, çıksın vatandaşın ve sokağın nabzını tutsun, ekonomimiz büyüyor mu, küçülüyor mu? İnsanlar evine ekmek götürebiliyor mu? Sayın Yılmaz rakamları kullanarak milletimizin aklıyla dalga geçiyor. Onlarca kez vergi borcunu sildiğiniz milletin anasına avradına küfredenler büyüyor ama halkımız fakirleşiyor. Yönetemiyorsunuz artık, bir an önce bırakın ve sine-i millete dönün. Seçimden başka çareniz yok. Ülke ekonomisini iflasa sürüklemeden bırakın.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87616)
08 Aralık 2021 Çarşamba 15:12
İnandığınız ne varsa üzerine yemin ederim ki. Kılıçdaroğlu, akşener, babacan, davutoğlu ve diğerleri bir tarafa tayyip erdoğan bir tarafa. Ülkeyi sıvı yağ, un, çay ve diğer besinler üzerinden değerlendirme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87600)
08 Aralık 2021 Çarşamba 09:31
Allahtan kork başkan. Sen bu eleştirileri keşke whatsap yazışmalarını kendi aralarında yapan BİM, A101, ŞOK, MİGROSVE CARREFURSA ya yapsaydın. Hayat mı pahallı yoksa stokçuluk yaparak ticaretini kapitalist olarak yapan firmaların suçumu.
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın