KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Kitap fuarı açıldı

Bingöl Valiliği tarafından ‘Bingöl Okuyor' kampanyası kapsamında Sanat Sokak'ta açılan Kitap Fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kitap fuarı açıldı
13 HAZİRAN 2008 CUMA 10:28
0
876
0
AA aa
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor' kampanyası kapsamında Bingöl Valiliği tarafından başlatılan ‘Bingöl Okuyor' kampanyası çerçevesinde dün saat 10.00'da Bingöl Merkez Sanat Sokak'ta ‘Kitap Fuarı' açıldı.
Fuarın açılışı Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu tarafından yapıldı.
Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, herkesi okumaya davet ederek, okuyan ile okumayanın aynı olmadığını vurguladı. ‘Bingöl Okuyor' kampanyası kapsamında valilikçe okuma-yazma kurslarının açıldığını ifade eden Balkanlıoğlu; “Değerli arkadaşlar biliyorsunuz ki İslam'ın ilk emri ‘Oku' maalesef biz millet olarak okumuyoruz. Ne üniversite mezunumuz kitap okuyor, ne lise mezunumuz, ne memurumuz, ne amirimiz ne de halkımız yeterince kitap okumuyoruz. Bir yerde şunu okumuştum. ‘Hiç okumayanla, okuma yazma bilmeyen aynıdır.' Bu doğru bir sözdür. Bölgemizde daha fazla olmak üzere kitap okuma, okuma-yazma, kampanya halinde halkımızın iştiraki ile bir başarı sağlanma noktasına gelindi. Okullarımıza yüzlerce kitap aldık, dağıttık. Okumak deyince sadece ders kitabını okumak değil. Kitaplara geçmemiş hiçbir bilgi yok. Günümüzde maalesef gençlik hiç kitap okumuyor. Televizyonun veya bilgisayarın karşısına geçiyorlar, beyhude şeylerle vakit geçiriyorlar. Hâlbuki kitap okusak, her konuda beynimiz ve zihnimiz gelişecek. Düşünce yapımızda da çok değişiklikler olacak. Gelişmiş ülkeler bu gelişmişliklerini okudukları kitaba ve ilim tahsiline borçlular. Üniversiteyi bitirdikten sonra gram bilgi ilave etmeyen insanlarımız var, liseyi bitirdikten sonra hiç okumayan insanlarımız var. Hâlbuki Dünya bir dakika yerinde kalmıyor. Sürekli gelişiyor, gelişmeleri zamanında takip etmemiz için basını, yayını ve basılan kitapları takip etmek zorundayız. Sanatsız ve kitapsız kalan toplumların, hayat damarları kopmuş demektir. Bugünden itibaren ben dahil herkes eline bir kitap alıp haydi Bingöl, Haydi Çocuklar kitap okumaya diyoruz” dedi.
Yapılan açılışın ardından Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler kitap fuarını gezerek, kitapları inceledi. Sabah saatlerinde açılan kitap fuarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, kitap fuarının açılmasında büyük sevinç duyduklarını ve tür etkinliklerin sürekli yapılması gerektiğini belirttiler.
 

 

 

 

 

 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2025
20:27
Şivan Serhed`den Bingölspor marşı
Şivan Serhed'den Bingölspor marşı
Bingöl'de Ses Sanatçısı Şivan Serhed, BAL temsilcimiz ve grup lideri 12Bingölspor için yazıp seslendirdiği marşı takıma ve taraftara armağan etti.
05.02.2025
19:23
Hemşehrimiz Kurtaran`a yeni görev
Hemşehrimiz Kurtaran'a yeni görev
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Bingöllü hemşehrimiz Mahmut Kurtaran, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
05.02.2025
14:35
Bingöl`de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 8 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, aranan 8 şüpheli yakalandı.
05.02.2025
14:23
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
Genç Devlet Hastanesi C grubuna yükseltildi
D Gurubu Hastane statüsündeki Bingöl Genç Devlet Hastanesi C gurubu hastane statüsüne yükseldi. Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Yapılan girişimler neticesinde Genç ilçemizde ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız, birçok branşta sağlık hizmeti almaya başlayacaktır' dedi.
05.02.2025
13:27
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi kazandırmak ve gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldı. Öğrenciler, haftada 3 gün çalışma fırsatıyla günlük 1083 lira ödeme alacak. Program, gençlerin istihdam piyasasına daha hazırlıklı girmelerini hedefliyor.
05.02.2025
12:20
Çitlekçi`den 30 kişiye 30 TOGG kampanyası başladı...
Çitlekçi'den 30 kişiye 30 TOGG kampanyası başladı...
Türkiye'nin sevilen markası Çitlekçi'nin 30'uncu yılında 30 TOGG kampanyası başladı. 3 Şubat- 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında Çitlekçi Mağazacılıktan en az 500 TL alışveriş yapan 30 şanslı kişi, Türkiye'nin gururu son model TOGG'ların sahibi olma fırsatı yakalayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın