Olumsuz hava şartları nedeniyle kırsal kesimde bulunan enerji nakil hatlarında kopma meydana geldi, direkler büküldü. Genç ilçesi Servi beldesine bağlı Yalkaya köyünde ve köye bağlı mezralarda 13 göndür elektrik yok.
Gölbasan mezrasında oturan İrfan Karabacak, kış boyunca yolların kapalı olduğunu ve sürekli elektriğin gittiğini söyledi. Kar ve fırtına nedeniyle elektrik direklerinin devrildiğini ve tellerinin koptuğunu anlatan Karabacak, yaklaşık 2 haftadır elektrik yüzü görmediklerini söyledi.
Karabacak, "Yetkililer ilgilenmeyince, köylüler kendi imkânlarıyla getirdikleri direkleri ve telleri yapmaya çalışıyorlar. Köyde çocuklar hastalandığında hastaneye götüremiyorlar, bu nedenle evde kendi imkânlarıyla tedavi etmeye çalışıyorlar. Sizin aracılığınızla yetkililere sesleniyoruz; bu soruna bir çözüm bulun ve kırsal kesimde yaşayan biz vatandaşların sorunlarına karşı duyarlı olun!" diye konuştu