KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Kırsal kalkınma toplantısı yapıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi 6. Etap bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırsal kalkınma toplantısı yapıldı
26 MART 2011 CUMARTESİ 00:38
0
2277
1
AA aa

 

Yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi 6. Etap bilgilendirme toplantısı dün saat 10.00'da BİNTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Yapılan toplantıya Tarım İl Müdürü Vekili Nurettin Kıyas, odalar, birlikler, kooperatifler ve yatırımcılar katıldı.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi 6. etap tebliğinin yayımlandığını ifade eden Ziraat Mühendisi Kerim Kaya, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 6.Etap Tebliğinin, 11 Mart 2011 tarih ve 27871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında sunum yapan Ziraat Mühendisi Kerim Kaya, “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırımlara destek vereceğiz. Ayrıca bu paketleme ve işleme yapılan faal işletmelere de kapasite artırımında destek vereceğiz. Alternatif enerji kaynaklarını kullanan seraların yapımına yönelik yeni yatırımlara ve koyun keçi ve manda konularında modern sabit yatırımlara destek vereceğiz. Proje limitleri 6. etapta bireysel başvurularda 150 bin TL ve grup başvurularında 600 bin TL olup yatırımların tamamlanma tarihi 31 Temmuz 2012'dir” dedi.
Ekonomik yatırımların yüzde 50'si, altyapı yatırımlarının yüzde 75'i hibe olarak, program kaynaklarından finanse edileceğini kaydeden Kaya, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi 6. tebliği hakkında bilgi vererek, şöyle devam etti:  " Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulanmakta olan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyete yönelik yatırımları ile basınçlı sulama sistemleri konularında yapacakları öz sermayeye dayalı projeli yatırımlarını teşvik etmek amacıyla hibe desteği verilmesini sağlayan kırsal kalkınma programıdır. Bu program kapsamında tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlenmesi ve ambalajlanmasına yönelik olarak, yeni tesislerin yapımı, mevcut tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi ile yarım kalmış tesislerin tamamlanmasına yönelik yatırımlara ve biyogaz, jeotermal, güneş, rüzgar, gibi alternatif enerji kaynakları kullanılan seraların yapımına, modern basınçlı sulama tesislerin yapımına dönüştürülmesine yönelik, iyileştirme ve geliştirme yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verilmesini kapsamaktadır"
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Şahin KARAHAN (@Misafir_3117)
09 Nisan 2011 Cumartesi 22:02
Değerli meslektaşım Kerim KAYA'yı tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın