KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Kırsal kalkınma toplantısı yapıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi 6. Etap bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırsal kalkınma toplantısı yapıldı
26 MART 2011 CUMARTESİ 00:38
0
2139
1
AA aa

 

Yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi 6. Etap bilgilendirme toplantısı dün saat 10.00'da BİNTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Yapılan toplantıya Tarım İl Müdürü Vekili Nurettin Kıyas, odalar, birlikler, kooperatifler ve yatırımcılar katıldı.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi 6. etap tebliğinin yayımlandığını ifade eden Ziraat Mühendisi Kerim Kaya, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 6.Etap Tebliğinin, 11 Mart 2011 tarih ve 27871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında sunum yapan Ziraat Mühendisi Kerim Kaya, “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırımlara destek vereceğiz. Ayrıca bu paketleme ve işleme yapılan faal işletmelere de kapasite artırımında destek vereceğiz. Alternatif enerji kaynaklarını kullanan seraların yapımına yönelik yeni yatırımlara ve koyun keçi ve manda konularında modern sabit yatırımlara destek vereceğiz. Proje limitleri 6. etapta bireysel başvurularda 150 bin TL ve grup başvurularında 600 bin TL olup yatırımların tamamlanma tarihi 31 Temmuz 2012'dir” dedi.
Ekonomik yatırımların yüzde 50'si, altyapı yatırımlarının yüzde 75'i hibe olarak, program kaynaklarından finanse edileceğini kaydeden Kaya, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi 6. tebliği hakkında bilgi vererek, şöyle devam etti:  " Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulanmakta olan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyete yönelik yatırımları ile basınçlı sulama sistemleri konularında yapacakları öz sermayeye dayalı projeli yatırımlarını teşvik etmek amacıyla hibe desteği verilmesini sağlayan kırsal kalkınma programıdır. Bu program kapsamında tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlenmesi ve ambalajlanmasına yönelik olarak, yeni tesislerin yapımı, mevcut tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi ile yarım kalmış tesislerin tamamlanmasına yönelik yatırımlara ve biyogaz, jeotermal, güneş, rüzgar, gibi alternatif enerji kaynakları kullanılan seraların yapımına, modern basınçlı sulama tesislerin yapımına dönüştürülmesine yönelik, iyileştirme ve geliştirme yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verilmesini kapsamaktadır"
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Şahin KARAHAN (@Misafir_3117)
09 Nisan 2011 Cumartesi 22:02
Değerli meslektaşım Kerim KAYA'yı tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın