KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

'Kimse halkın iradesini engelleyemez'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, halkın hür iradesinin sandığa yansımasını kimsenin engelleyemeyeceğini söyledi.

`Kimse halkın iradesini engelleyemez`
13 AĞUSTOS 2010 CUMA 08:58
0
1908
0
AA aa
Bakan Atalay, Muş, Bitlis, Tunceli, Bingöl ve Siirt illerinin güvenlik toplantısına katılmak üzere Muş'a geldi. Ağrı'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Muş'a gelen Bakan Atalay, ilk olarak Muş Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Muş Polisevi'nde yapılacak güvenlik toplantısına geçen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, değişikliğin ülkenin daha fazla demokratikleşmesi acısından önemli bir konu olduğunu hatırlattı.


Anayasa Değişikliği paketinin vatandaşlara daha iyi anlatılması için çeşitli çalışmalar yaptığını kaydeden Bakan Atalay, AK Parti olarak bu anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği acısından önemli gördüklerini söyledi.


Halk oylamasının bir Seçim olmadığını vurgulayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Halk oylaması siyasi bir Seçim, bir genel Seçim değil. Ama kampanyada parti genel başkanlarının miting yapması olayın biraz daha siyasi boyut kazanmasını gösteriyor. Herkes bu konuda fikrini belirtebilir özellikle sivil toplum örgütleri bu konuda çalışma yapabilirler." diye konuştu.


Referandumun bir demokrasi oylaması olduğuna işaret eden Bakan Atalay, halk oylamasının demokrasi şöleni ve bayram havasında geçmesi için de gerekli olan bütün çalışmaları yapacaklarını ifade etti.


Bütün çabalarının ortamın sağlıklı ve huzurlu geçmesini sağlamak olduğunu hatırlatan Bakan Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün partilerimiz veya sivil toplum kuruluşlarımız çalışmalarını rahat yapsınlar. Hiç kimsenin çalışması provoke edilmesin, engellenmesin. Ama herkes istediği toplantıyı rahatça yapsın. Halk oylamasına giden bu kampanya sürecinde vatandaşın hür iradesini kimse engelleyemez. Tabii ki kampanyalar olacak. Herkes düşüncesini söyleyecek.

katılanlar veya katılmayanlar olabilecek. Ama bunların hepsini değerlendiren vatandaşımız gedecek sandığı hür iradesini yansıtacak".
Halkın hür iradesinin sandığı yansımasını kimsenin engelleyemeyeceğini vurgulayan Bakan Atalay, vatandaşın hür iradesinin oluşmasına kimsenin engel olamayacağını dile getirdi. Yapılacak olan toplantıda bu gibi konuların ayrıntılı çalışmalarını yapacaklarını belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay, illerde, ilçelerde, mahallelerde ve köylerde hangi tedbirlerin alınması gerekiyorsa alınacağını da hatırlattı.


Toplantıya; Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Siirt Valisi Musa Çolak, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve 5 ilin jandarma komutanları ile emniyet müdürleri katıldı. Toplantı yapılan açıklamanın ardından basına kapalı bir şekilde devam etti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın