KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Kiğı'da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı

Çevre örgütleri ve doğa savunucuları, 6 Ağustos'ta Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde düzenlenecek yürüyüş ve basın açıklamasıyla siyanürlü madenciliğe karşı ses yükseltecek.

Kiğı`da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
26 TEMMUZ 2026 PAZAR 17:13
0
144
0
AA aa

KiğıOnline Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği, Bingöl Çevre Derneği ve KAYDER, 6 Ağustos 2026 Perşembe günü Kiğı ilçe merkezinde siyanürlü madenciliğe karşı kitlesel bir buluşma düzenleyecek.

Saat 13.00'te başlayacak program kapsamında katılımcılar kısa bir yürüyüş gerçekleştirecek, ardından siyanürlü madenciliğe karşı ortak basın açıklaması yapılacak.

Organizasyona İstanbul ve çevre illerden gelecek doğa savunucularının yanı sıra çeşitli çevre aktivistleri ve sivil toplum temsilcileri de katılacak.

Etkinliğe; Esra Işık (Akbelen Direnişçisi ve Doğa Aktivisti), Av. Yılmaz Karaarslan, Cuma Karaarslan (Doğa Aktivisti), Mehmet Kaş (Munzur Çevre Derneği) ile İstanbul ve çevre illerden gelecek iki otobüs dolusu doğa aktivistinin katılması bekleniyor.

"Peri Vadisi'nin geleceği için endişeliyiz"

Etkinliği düzenleyen kurumlar, daha önce kamuoyuyla paylaştıkları açıklamalarda Peri Vadisi'nde madencilik faaliyetlerinin çevresel etkilerine dikkat çekmişti.

Açıklamada, özellikle Selenk-İnak Vadisi'nde faaliyet gösteren bakır, krom ve çinko madenlerinin Peri Suyu'nda kirliliğe neden olduğu iddia edilirken, yeni maden sahalarının açılması halinde kaynak suları ve akarsuların zarar görebileceği, endemik bitki türlerinin yok olma riskiyle karşı karşıya kalabileceği, arıcılık ve tarımsal üretimin olumsuz etkilenebileceği, hafriyat çalışmalarından kaynaklanacak tozun ise tarım arazileri ile yerleşim alanlarını tehdit edebileceği savunuldu.

Düzenleyici kurumlar yaptıkları çağrıda, ulusal ve yerel basın kuruluşlarını, çevre örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve tüm vatandaşları etkinliğe davet ederek, Peri Vadisi ve bölgedeki yaşam alanlarının korunmasına yönelik ortak mücadele çağrısında bulundu.

Etkinlik, 6 Ağustos Perşembe günü saat 13.00'te Kiğı ilçe merkezinde gerçekleştirilecek.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
17:18
TOKİ`den konut değil dert sahibi oldular!
TOKİ'den konut değil dert sahibi oldular!
Bingöl Esentepe Mahallesi Şeyh Ahmet Mevkii'nde inşa edilen 800 TOKİ konutunda anahtar teslim süreci yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 14 aydır hem kira hem taksit ödeyen hak sahipleri; teslim öncesi talep edilen KDV, Halkbank üzerinden sigorta yaptırma zorunluluğu iddiası, ek maliyetler ve dairelerdeki kalite sorunlarına tepki göstererek, 'Sosyal konutun sosyal yönü kalmadı' dedi.
26.07.2026
17:01
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) yarı finallerini namağlup lider tamamlayan Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü Kız Voleybol Takımı, kızlar voleybolunda Türkiye Finalleri'ne yükselen ilk takım olarak spor tarihine geçti.
26.07.2026
16:50
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos`ta Başlıyor
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos'ta Başlıyor
E-ticarette tüketiciyi korumaya yönelik yeni düzenlemeler 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek. Yapay zekâ ile hazırlanan reklamlardan influencer paylaşımlarına, indirim kampanyalarından ürün yorumlarına kadar birçok alanda yeni kurallar uygulanacak.
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın