KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Kentsel Dönüşüme 30 Milyonluk Kredi

Bingöl Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda, 2. Etap Kentsel Dönüşüm kapsamında, kamulaştırma ve yapı işleri için kullanılmak üzere İller Bankasından 30 milyonluk kredi alınmasına karar verildi.

Kentsel Dönüşüme 30 Milyonluk Kredi
03 NİSAN 2018 SALI 21:20
5
3582
6
AA aa

Kültür Mahallesi'nde yapılması planlanan 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesi için kamulaştırma ve yapı işleri için kullanılmak üzere iller bankasından kredi kullanmasına karar verildi.

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce, iller bankasından 30 Milyonluk kredi kullanmasına meclis toplantısında karar verildi.

Alınan kararda şu ifadelere yer verildi: “İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce Meclis Başkanlığına sunulan Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Kamulaştırma ve yapım işinde kullanılmak üzere Kredi kullanılması hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sunucunda; Konu: Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Kamulaştırma ve yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankasından Kredi kullanılması. Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Kamulaştırma ve Yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankasından 30.000.000 TL (Otuzmilyon)TL kredi kullanılmasına, Krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankasınca teminat olarak alınacak Belediyemiz çevre temizlik vergisi, elektrik ve hava gazı tüketim vergisi, işgal harcı, su, ulaştırma ve kira gelirlerinden ve İller Bankası ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanmaması halinde, bu krediyle elde dilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankasınca talep edildiği taktirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankasınca Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayri menkulü İller Bankası'na ipotek vermeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası'na rehin vermeye, İller Bankası'nın mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanun'un 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla kredi konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı'nın yetkili kılınması oy birliği ile karar verilmiştir. Gereği için karar suretinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24446)
05 Nisan 2018 Perşembe 12:32
CEK CAK DIŞINDA NE YAPILACAK.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24426)
04 Nisan 2018 Çarşamba 15:40
ALLAH SİZLERİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETSİN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24410)
04 Nisan 2018 Çarşamba 11:17
hayret bişey kültür mahallesine evler yapılacak diye iller bankasından faizli kredi çekilecek, belediye borcunu ödeyemediği takdirde nerdeyse tüm mal varlığına el konulacaktır deniliyor. Belediye mal varlığı tüm halkımıza aittir, belirli bir alan için yapılacak konutlara feda edilemez. Belediyenin madem bütçesi yoktu ne diye burnunu soktu bu işin içine.. Siz önce kültür mahallesindeki hayvan hanlarını kaldırmayı bir becerin, yüzlerce aile pis koku yüzünden penceresini açamıyor.. kalkmışlar bize trilyonluk projeyle uğraşıyorlar..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24433)
04 Nisan 2018 Çarşamba 23:09
@Misafir Kullanıcı Kim kimin malına el koyuyor iler bankası kimin belediye orda konut yapıp satıyor asıl magdurlar haksahipleri bir elestiri yaparken matıklı elestiri yap
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24407)
04 Nisan 2018 Çarşamba 01:24
Elinize yüzünüze bulaştırdınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24390)
03 Nisan 2018 Salı 21:38
Bu kanunsuz bi durum.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın