KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Kentsel dönüşüm kira yardımı 960 TL'ye yükseldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018'de ödenecek kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre güncellendi. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki kira yardımı 860 liradan 960 liraya yükseltildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 960 TL`ye yükseldi
31 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 03:59
0
2740
1
AA aa

Çevre ve Åžehircilik Bakanlığından aldığı bilgiye göre, riskli alanların ve riskli yapıların kentsel dönüÅŸüm kapsamında saÄŸlıklı ve güvenli yaÅŸam alanları haline getirilmesi amacıyla 31 Aralık 2012'de çıkarılan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların DönüÅŸtürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, riskli yapı olarak tespit edilen yapılardaki hak sahiplerine yapılacak kirayardımları TÜFE doÄŸrultusunda arttırıldı.

Bu kapsamda illere göre kira yardımları en düÅŸük 595 lira, en yüksek 960 lira olarak belirlendi.

 

Buna göre, kentsel dönüÅŸüm kira bedeli Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, GümüÅŸhane, Hakkari, KırÅŸehir, NevÅŸehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, IÄŸdır, Yalova, Karabük ve Kilis'te 595 lira oldu. Bu ÅŸehirlerde kiracılara bir kereye mahsus bin 190 lira, sınırlı ayni hak sahibine ise 2 bin 975 lira ödenecek.

Kentsel dönüÅŸüm kira yardımının 675 lira olduÄŸu Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, MuÅŸ, NiÄŸde, Rize, Siirt,
UÅŸak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce'de ise kiracılara bir kez olmak üzere bin 350 lira, sınırlı ayni hak sahibine 3 bin 375 lira verilecek.

Adıyaman, Afyonkarahisar, AÄŸrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale'de ise kentsel dönüÅŸüm kira yardımı 755 lira olacak. Bu kentlerde kiracılara bir kez olmak ÅŸartıyla bin 510 lira, sınırlı ayni hak sahibine ise 3 bin 775 lira ödeme yapılacak. 

Kentsel dönüÅŸüm kira yardımı Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, EskiÅŸehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, KahramanmaraÅŸ, Mardin, MuÄŸla, Sakarya, Samsun, TekirdaÄŸ, Trabzon, Åžanlıurfa ve Van'da 830 lira olarak belirlendi. Bu ÅŸehirlerde kiracılara bir kez olmak ÅŸartıyla bin 660 lira, sınırlı ayni hak sahibine ise 4 bin 150 lira verilecek.

Kentsel dönüÅŸüm kira yardımının 905 lira olarak belirlendiÄŸi Adana, Antalya, Bursa ve Konya'da da kiracılara bir kereye mahsus olmak üzere bin 810 lira, sınırlı ayni hak sahibine ise 4 bin 525 lira ödenecek.

Kentsel dönüÅŸüm kira yardımının 860 liradan 960 liraya yükseltildiÄŸi üç büyük ÅŸehir Ankara, İstanbul, İzmir'de de kiracılara bir kez olmak ÅŸartıyla bin 920 lira, sınırlı ayni hak sahibine ise yine bir kez olmak üzere 4 bin 800 lira aktarılacak. 

Kaynak: Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22336)
31 Ocak 2018 Çarşamba 10:54
Deprem bölgesi olan Bingöl'de verilen tutar az
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın