KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Kent güvenlik danışma kurulu toplantısı yapıldı

Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı 28 Aralık 2010 günü saat 09.30'da Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Kent güvenlik danışma kurulu toplantısı yapıldı
29 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA 08:30
0
2336
0
AA aa

Vali Yardımcısı Abduaziz Aydın başkanlığında Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Kılıç Kaya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Bin, Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butakın, Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt, TDP Büro Amir V. Nihal Topuz ve polis memuru Mehmet Altuğ katıldı. 

Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı'nda kentin huzur ve güvenliği açısından önemli kararlar alındı.

Toplantıda, toplumda oluşan güvenlik kaygısı ve suç korkusunun giderilmesine yönelik faaliyetler, çocukların ve gençlerin suça ve kötü alışkanlıklara karşı korunması, suçları önlemeye yönelik alınması gereken bireysel ve kurumsal tedbirler ve toplumun güvenli yaşamını sağlamaya yönelik diğer faaliyetler gibi konular ele alındı.

Toplantıda alınan kararlar şöyle;
1- Mala ve şahsa karşı işlenen suçlarla ilgili alınması gereken bireysel tedbirler konusunda bilgilendirme yapılmaktadır.
2- Gündüz meydana gelen hırsızlıkların büyük bölümünün bina dış kapılarının açık bırakılmasından kaynaklandığı anlatılmakta, dış kapıların kesinlikle kapalı tutulması söylenmektedir.


3- Dilenci ve satıcı şeklinde gelenlere karşı duyarlı olunması, her zile basana kapının açılmaması gerektiği söylenmekte bu gibi durumlarda şüphelendiklerini 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bildirmeleri gerektiği vurgulanmaktadır
4- Toplantılarda ve vatandaşla yapılan birebir görüşmelerde 155 Polis İmdat telefonunun nasıl aranması gerektiği konusunda bilgilendirme yapılmaktadır. Arayanların kimliklerinin gizli tutulduğu, acil durumlarda kesinlikle 155 telefonunun aranması gerektiği, gördüğümüz olayların yakınlarımızın da başına gelebileceği vurgulanmaktadır,


5- Suçların oluşmasına etki eden fiziksel yetersizlikler, ışıklandırma yetersizliği, alarm ve kamera kayıt sisteminin olmaması, çevre duvarı olmaması, ana giriş kapılarının kilitli olmaması gibi olumsuz faktörlerin tespit edilmesi ve giderilmesi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın