KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Kendi değerlerimizi hiçe sayarak tanıtım yapamayız

Bingöl'ün tanıtıldığı programlarda seçici davranılmasını isteyen Canlı: Kendi değerlerimizi görmezden gelerek, popüler kültür odaklı bir yaklaşımla bu şehri tanıtamayız. Ve bu tanıtım, tekelleşmeden uzak olmalı dedi.

Kendi değerlerimizi hiçe sayarak tanıtım yapamayız
03 ŞUBAT 2019 PAZAR 21:12
7
2772
8
AA aa

Bingöl Musiki Derneği Başkanı Veysel Canlı, Bingöl tanıtım adı altında gerçekleştirilen programlara dair değerlendirmelerde bulundu.

Bingöl'de kültürel ve sanatsal anlamdaki değerlerin görmezden gelinmesi, hiçe sayılması ve sahiplenilmemesiyle Bingöl'ün tanıtılamayacağını kaydeden Canlı, ‘amatör' kavramı üzerinden bir yaklaşımla popüler kültüre dayanan bir tanıtım anlayışının günü birlik bir çalışma olacağını vurguladı.

KÜLTÜREL VE SANATSAL FAALİYETLER DESTEKLENMİYOR

Bingöl ölçeğinde kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüten kişi ve sivil toplum örgütlerinin her fırsatta görmezden gelinmesinden yakınan Canlı, proje bazlı girişimlerde yetkili ve ilgili makamların kapılarının kapalı olmasının, verilen değerin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bingöl'ün tanıtılması, sosyal, kültürel ve sanatsal yönlerinin korunması, yaşatılması ve geliştirilmesi için gerçekleştirilmek istenen faaliyetlerin her fırsatta mali, siyasi veya bürokratik duvarlara takıldığını anlatan Canlı: “Kültürel ve sanatsal faaliyetler sadece bir iki konser veya televizyon çekiminden ibaret görülmemeli. Bu şehrin tanıtımı için yapılan her organizasyon, her proje destek görmeli artık. Maalesef siyasi veya bürokratik hiçbir kanalda bir ilgi göremiyoruz. Bingöllü icra ediyorsa bir faaliyeti, sürekli basite alma eğilimi var. Bu son derece yanlış bir yaklaşım ve asla kabul edilemez. Artık birilerinin bu kabuğu kırmak adına serzenişimizi duymasını bekliyoruz” dedi.

‘Amatör' Diyerek Profesyonelleşmenin Önü Kesiliyor

Amatör olarak başlatılan her çalışmanın gelecekte profesyonel olabileceği gerçeğinin yok sayıldığını ve her fırsatta popüler kültür odaklı bir bakış açısının öne çıktığını dile getiren Canlı: “Bingöl'de amatör çalışmalar yürütülüyor. Çünkü imkânlar buna mecbur bırakıyor. Burada siyasi ve bürokratik kanallar gerekli desteği sunduğunda, daha güçlü adımlar atma şansı olacaktır ancak herkes kulaklarını tıkamayı tercih ediyor. Ve bu şekilde bir ili de tanıtamayız. Bu şehrin ekonomik değerleri olan figürlerini tanıtalım elbette. Ama bunların tanıtımı sınırlı kalacaktır. Bingöl'ün insanını, kültürünü, kadirşinaslığını, türkülerini, geçmiş yaşam olanaklarını, kültürel ve doğal zenginliklerini anlatarak ve bunu geliştirecek yerel çalışmalara katkı sunarak ileri noktalara taşıyabiliriz. Artık büyüklerimizin bu anlamda bir ses vermesini, yerel değerlerin sessiz çığlığına kulak kabartmasını bekliyoruz. Günü kurtarmak için değil, sistematik ve gelecekte yankı uyandıracak adımları desteklemelerini bekliyoruz” diye konuştu.

“BİNGÖL'ÜN TANITIMI BİRİLERİNE ENDEKSLENMEMELİ”

Bingöl tanıtım programlarına dair de irdelemelerde bulunan Canlı, tanıtım programlarının birkaç televizyon kanalı veya sanatçı üzerinden yürütülmesinin de doğru olmadığını belirtti.

Tanıtımların, yerel dinamiklerin desteklenerek ve güçlendirilerek yapılmasının daha doğru olacağı kanaatini paylaşan Canlı: “Her defasında aynı isimler üzerinden bir tanıtım programı yapılmasını isabetli görmüyoruz. Bingöl'ü Bingöllüler iyi tanıtır. İki tane koyuna çeyrek altın takmakla Bingöl'ü tanıtmıyoruz, aksine küçük düşürüyoruz. Şehrimizin isminin basitize edilmesi, alaycı bir programda anılması bizleri son derece üzüyor. Ve ne hikmettir ki, tek dertleri Bingöl'ü tanıtmak olmayan, program doldurmak ve açığı kapatmak olanlar yerel dinamiklerimizden daha kıymetli. Çünkü temelinde popüler kültürü benimsemeleri var. Kameralar karşısında hepimiz Bingöllüyüz ama sonrasında herkes Ankara'da işinde gücünde. Bingöl'ün tanıtımı için yapılan her çalışmayı kıymetli buluyoruz ancak sürekli aynı isimler ekseninde bir tekelleşmeyi andıran atmosferi de solumak istemiyoruz. Bütün sanatçı kardeşlerim de aynı dertten mustarip. Bu hususta kıymetli büyüklerimizin de duyarlılığını, yerel dinamikleri desteklemelerini ve Bingöl'ü çok daha iyi programlarda tanıtmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38463)
05 Şubat 2019 Salı 00:07
bingöl için fazla bile bu sanatcılar tililiiiill,,,,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38450)
04 Şubat 2019 Pazartesi 23:07
Sanat düğün salonlarından ibaret değildir eleştirmeden önce tanımaklazım bu açıklama memleket sevdasıylan yazılan bir yazı veysel yürekli cesur bir insan onun sanatına laf eden arkadaş ismini açıklasın çıksın demeç versin niye Bingöl sanatçıları dernek açamazmı hakını savunamazmı bilmeden hangi menfaatinize ters düştü tabiki eleştiri olmalı yanlız adil olmalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38386)
04 Şubat 2019 Pazartesi 19:02
Hani muzik ruhun gidasiydi. Öylese nerde kaldi bunun gidasi...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38378)
04 Şubat 2019 Pazartesi 18:32
Takdire şayan bir açıklama tebrik ediyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38344)
04 Şubat 2019 Pazartesi 10:45
Abe bingolde muzik rencber azizle baslamis ilk defa il disina cikmistir okul yillarimda rencberi anlatmistim diyarbekirli bir kurmanc arkadas diyarbakirda soruyor kasetciye rencber aziz sarkilari var mi diye var diyor biliyoruz demis arkads sok olmus..yani demem o ki rencberun cizgisinden yuruyon bir yerlere yalakalik yapacam diye yirtinmatin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38340)
04 Şubat 2019 Pazartesi 10:04
veysel canlı sen kendini yetiştirdinmi mesleki açıdan düğünlerde çemmo çemmo söylenmekle sanatçımı oldunuz eğitimin nedir hangi konservatuardan eğitim aldın ilkin kendine bi katkın olsun birşeyler kat sonra demeç ver tililili demek sanat değil bilesin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38390)
04 Şubat 2019 Pazartesi 19:28
@Misafir Kullanıcı bingöl de sanatçımı var profesyonerlik ten bahsediliyor hepsi mahalle rençberi birde dernekleşmişler tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38381)
04 Şubat 2019 Pazartesi 18:37
@Misafir Kullanıcı Sen kesin sanatçısın veyseli böyle eleştirdiği ne göre
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38379)
04 Şubat 2019 Pazartesi 18:32
@Misafir Kullanıcı Emin ol veysel canli nin yaptığı sahneyi nadir sanatçılar yapar, düğünler köreltir sanatı sanatçıyı. Ama veysel canliya ne kastın var bilmiyorim ne kuyruk acın var onuda bilmiyorum Adam gerçekten adam gibi sanatçı, sahneye yakışan bir ses.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38350)
04 Şubat 2019 Pazartesi 12:03
@Misafir Kullanıcı süper olmuş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38330)
04 Şubat 2019 Pazartesi 08:02
veysel canlı adam gibi adam seni destekliyoruzzzzzzzzzzzzz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38314)
03 Şubat 2019 Pazar 21:41
Aydın aydın denen alaycı ve Turkiyede herkes tarafından dalga geçilen bir insanin programina bingöl derneklerinin gitmesi kadar kimse bizi küçük düşürmemiş tir. Hüsamettin korkutata nin kirvesi ile bize yaptığı kötülüğü bin yıldır kimse yapmamış tır emin olun. Veysel canlıyı tebrik ediyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_38336)
04 Şubat 2019 Pazartesi 09:08
@Misafir Kullanıcı Helal olsun okadar guzel bi yorum yaptinizki elinize kaleminize sağlık bu aydin bingolden elini çeksin
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın