KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Kck operasyonu: 22 kişi gözaltına alındı

Bingöl’de PKK terör örgütünün şehir yapılanması olarak belirtilen KCK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden 16’sı cezaevine konuldu.

Kck operasyonu: 22 kişi gözaltına alındı
06 MART 2012 SALI 21:11
0
2685
2
AA aa

KCK'ya yönelik yapılan operasyonlarda, son 2 ay içerisinde örgüt adına yasadışı faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 16'sı tutuklandı.

Konu ile ilgili Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütüne ve gençlik yapılanması olan DYGM'ye yönelik CMK hükümleri çerçevesinde Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin uzun süreden beridir yaptıkları çalışmalar neticesinde son iki ay içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda; PKK / KCK Terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmek, gençlik yapılanması DYGM içerisinde yer almak suçları başta olmak üzere; ilimizde vatandaşlarımızın araçlarını yakmak, kamu binaları ve işyerlerine molotof atmak, korsan gösteri düzenlemek ve düzenlenen korsan gösterilere katılmak,silahlı, bombalı eylem yapan terör örgütünün dağ kadrosunda terörist faaliyetler yürüten şahıslarla irtibat kurarak lojistik destek sağlamak, eylemlerine yardım etmek, gençleri kandırarak örgütün kırsal kadrolarına katılmalarını sağlamak, şehir merkezindeki eylemlere yardımcı olmak, Bingöl İlindeki iş adamları, esnaf ve firma sahiplerinden tehditle haraç toplamak, toplanan haraçlardan bir kısmını eylemler için kullanmak ve bir kısmıyla da kendilerine ev ve araç almak, iş adamlarını kaçırıp fidye istemek, suçları ile ilişkisi olduğu belirlenen toplam 22 şahıs yakalanmış, İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan işlemleri neticesinde S.A., F.T., N.B., M.S.İ., M.Ş., G.K., N.D., N.Ü., C.B., M.B., M.B., Y.B., A.B., A.K., M.B. ve F.B. isimli toplam 16 örgüt mensubu tutuklanarak cezaevine konulmuşlardır” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
olmaz (@Misafir_8091)
07 Mart 2012 Çarşamba 16:27
nereye kadar toplayacaksınız!! çiller öldürerek bitiremedi sizler ve yandaşlarınız toplayarak mı bitireceksiniz. hukuku kendi işlerine alet edenler şunu unutmuyorlar ki gün gelip suçluların başını hukuk çekmeye başlayınca anarşizm idealize olur. yeni trend öldürmek değil tutuklamak ama aynı kapıya çıkıyor. kürtçe aynı durumda hala kürtçe park isimlerine izin yok ve görüyoruz neo-çillerizm ile yönetiliyoruz. umarım bingöl kısa vadede statükodan yana tavrından vazgecer. unutmayın neo-çillerizm yani bu tutuklama furyası statükonun ta kendisidir.
BİNGÖLGENÇLİK (@Misafir_8088)
07 Mart 2012 Çarşamba 00:08
ALLAH BELALARINI VERSIN PKK NIN
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın