KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Kaynak sorunu var

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in TBMM’ye Genç Yaydere Köyü’ndeki sorunlara ilişkin verdiği soru önergesi üzerine açıklamada bulunan Genç Kaymakamlığı, su sorunun kaynak sorunundan kaynaklandığını belirtti.

Kaynak sorunu var
10 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 22:55
0
12789
1
AA aa

Yaydere köyünde yaşanan sorunlara ilişkin soru önergesi veren Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in iddialarını yanıt veren Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, sorunun iki komşu köy arasındaki kaynak sorunundan kaynaklandığını bildirdi.

Yaydere Köyünün 181 nüfuslu olduğunu belirten Kaymakam Köklü. “Yaydere köyüne 2006 yılında ENH (Keson Kuyusu) dinamo sistemi ile içmesuyu getirilmiş; ancak 2013 yılında cazibeli kaynaktan su almak için Kaymakamlığımıza başvurulmuştur. Bunun üzerine Kaymakamlığımız tarafından cazibeli kaynaktan su alabilmek için çalışmalara başlanmıştır. Çalışma sonunda programa dahil edilmiş ve son aşamada görev yapan Kaymakamımız tarafından köy muhtarı arattırılarak herhangi bir sorun olup, olmadığı sorulmuş, bunun üzerine köy muhtarı tarafından Sarıbudak Köyü ile aralarında memba sorunu olduğundan dolayı programa almayın yönünde cevap verilmiştir. Bunun üzerine 2013 yılı KÖYDEŞ programından çıkarılmıştır. Memba tahsisi yapılmadığı ve ihtilaf çözülmediği sürece KÖYDES programına yasal olarak ödenek koymak mümkün olmamaktadır. Cazibeli kaynaktan su almak için ihtilaf çözülmediğinden dolayı 2014 yılı KÖYDES programına alınmamıştır” dedi.

2013 yılında Servi-Hani Grup Yolu, Yaydere-Hani, Servi-Yaydere grup yolunun asfalt yapıldığını belirten Köklü: “Grup yolu köyiçi mesafe 3 Km. 2006 yılında stabilize çalışması yapılmıştır. Köyiçindeki evlerin yola yakın olması nedeniyle büyük iş makinesi köye girememektedir. 2013 Yılı DAP Projesi kapsamında gelen ödenek esas alınarak öncelikli olarak köy arazilerinin yoğun olduğu bölgede İl Özel İdaresi tarafından sulama projesi yapılmış ve Çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve sağlık sorunlarıyla ilgili iddiaları da yanıtlayan Köklü: “Yaydere İlkokulu İlçe Merkezine 60 Km. uzaklıktadır. 2013-2014 yılı eğitim öğretim döneminde ilkokulda okuyan ( 1.Sınıf 3 Öğrenci, 2.Sınıf 4 Öğrenci, 3 Sınıf 3 Öğrenci, 4.Sınıf 3 Öğrenci) toplam 13 öğrencisi bulunmakta olup, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Vahap ALIK görev yapmaktadır. Yaydereye uzaklığı 14 Km. olan Hani Topçular Ortaokuluna ( 5.Sınıf 3 Öğrenci, 6.Sınıf 2 Öğrenci, 8.Sınıf 3 Öğrenci) toplam 8 öğrenci taşımalı eğitim sistemi ile taşınmaktadır. Yaydere Köyünün Servi Köyüne uzaklığı 20 Km. Servi Sağlık ocağından faydalanmaktadırlar. Bu sağlık Ocağında 1 (Bir) Aile Hekimi, 2 (İki) Hemşire bulunmaktadır. Haftada iki gün Servi bölgesindeki tüm köy ve mezraların mobil sağlık hizmet taramaları (aşı ve diğer testler) yapılmaktadır. İki ayda bir her köydeki vatandaş mobil hizmetten faydalanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Yaydere'nin 1994 yılında terörden zarar gören köyler arasında olduğu, buna ilişkin hak kaybı olan vatandaşlara 1995 yılında Acil Destek Fonu, Köye Geri Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında nakdi para ödemesi yapıldığını belirten Köklü, Yaydere Köyünün elektrik ihtiyacının ise Diyarbakır'ın Hani İlçesinden alındığını belirtti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hasan Hüseyin (@Misafir_17559)
11 Temmuz 2014 Cuma 01:36
Bingöl'ün Bakanı var ama, bakanı yok.
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın