KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Kaynak sorunu var

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in TBMM’ye Genç Yaydere Köyü’ndeki sorunlara ilişkin verdiği soru önergesi üzerine açıklamada bulunan Genç Kaymakamlığı, su sorunun kaynak sorunundan kaynaklandığını belirtti.

Kaynak sorunu var
10 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 22:55
0
12782
1
AA aa

Yaydere köyünde yaşanan sorunlara ilişkin soru önergesi veren Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in iddialarını yanıt veren Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, sorunun iki komşu köy arasındaki kaynak sorunundan kaynaklandığını bildirdi.

Yaydere Köyünün 181 nüfuslu olduğunu belirten Kaymakam Köklü. “Yaydere köyüne 2006 yılında ENH (Keson Kuyusu) dinamo sistemi ile içmesuyu getirilmiş; ancak 2013 yılında cazibeli kaynaktan su almak için Kaymakamlığımıza başvurulmuştur. Bunun üzerine Kaymakamlığımız tarafından cazibeli kaynaktan su alabilmek için çalışmalara başlanmıştır. Çalışma sonunda programa dahil edilmiş ve son aşamada görev yapan Kaymakamımız tarafından köy muhtarı arattırılarak herhangi bir sorun olup, olmadığı sorulmuş, bunun üzerine köy muhtarı tarafından Sarıbudak Köyü ile aralarında memba sorunu olduğundan dolayı programa almayın yönünde cevap verilmiştir. Bunun üzerine 2013 yılı KÖYDEŞ programından çıkarılmıştır. Memba tahsisi yapılmadığı ve ihtilaf çözülmediği sürece KÖYDES programına yasal olarak ödenek koymak mümkün olmamaktadır. Cazibeli kaynaktan su almak için ihtilaf çözülmediğinden dolayı 2014 yılı KÖYDES programına alınmamıştır” dedi.

2013 yılında Servi-Hani Grup Yolu, Yaydere-Hani, Servi-Yaydere grup yolunun asfalt yapıldığını belirten Köklü: “Grup yolu köyiçi mesafe 3 Km. 2006 yılında stabilize çalışması yapılmıştır. Köyiçindeki evlerin yola yakın olması nedeniyle büyük iş makinesi köye girememektedir. 2013 Yılı DAP Projesi kapsamında gelen ödenek esas alınarak öncelikli olarak köy arazilerinin yoğun olduğu bölgede İl Özel İdaresi tarafından sulama projesi yapılmış ve Çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve sağlık sorunlarıyla ilgili iddiaları da yanıtlayan Köklü: “Yaydere İlkokulu İlçe Merkezine 60 Km. uzaklıktadır. 2013-2014 yılı eğitim öğretim döneminde ilkokulda okuyan ( 1.Sınıf 3 Öğrenci, 2.Sınıf 4 Öğrenci, 3 Sınıf 3 Öğrenci, 4.Sınıf 3 Öğrenci) toplam 13 öğrencisi bulunmakta olup, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Vahap ALIK görev yapmaktadır. Yaydereye uzaklığı 14 Km. olan Hani Topçular Ortaokuluna ( 5.Sınıf 3 Öğrenci, 6.Sınıf 2 Öğrenci, 8.Sınıf 3 Öğrenci) toplam 8 öğrenci taşımalı eğitim sistemi ile taşınmaktadır. Yaydere Köyünün Servi Köyüne uzaklığı 20 Km. Servi Sağlık ocağından faydalanmaktadırlar. Bu sağlık Ocağında 1 (Bir) Aile Hekimi, 2 (İki) Hemşire bulunmaktadır. Haftada iki gün Servi bölgesindeki tüm köy ve mezraların mobil sağlık hizmet taramaları (aşı ve diğer testler) yapılmaktadır. İki ayda bir her köydeki vatandaş mobil hizmetten faydalanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Yaydere'nin 1994 yılında terörden zarar gören köyler arasında olduğu, buna ilişkin hak kaybı olan vatandaşlara 1995 yılında Acil Destek Fonu, Köye Geri Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında nakdi para ödemesi yapıldığını belirten Köklü, Yaydere Köyünün elektrik ihtiyacının ise Diyarbakır'ın Hani İlçesinden alındığını belirtti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hasan Hüseyin (@Misafir_17559)
11 Temmuz 2014 Cuma 01:36
Bingöl'ün Bakanı var ama, bakanı yok.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın